Του Νίκου Σταματάκη

Με επιστολή του προς την δικηγόρο Μαρία Μάρκου ο επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ν.Υόρκης κ.Βασίλειος Σταθάκος την προτρέπει να αναλάβει εκείνη όλες τις απαιτούμενες νομικές πρωτοβουλίες για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει πέσει η οργάνωση. Ο κ.Σταθάκος αναφέρει ότι συνομίλησε με τους συντονιστές κκ.Καλαμαρά και Διαμαντίδη και τους ενημέρωσε σχετικά και ότι είναι ενήμερος για την πρωτοβουλία του κ.Φίλιου (και άλλων αντιπροσώπων) να προσλάβουν τον δικηγόρο κ.William Bird. Παρόλα αυτά, δεδομένων των καθυστερήσεων και του αδιεξόδου, ζητά από την Μαρία Μάρκου να αναλάβει η ίδια άμεσα την πρωτοβουλία. Σημειώνεται ότι η Μαρία Μάρκου έχει ήδη καταθέσει καταγγελίες στον Attorney General όσο και στον District Attorney του Κουίνς.

ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ.ΣΤΑΘΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κα ΜΑΡΚΟΥ

STATHAKOS LETTER TO MARIA MARKOU

Η χθεσινή διεξαγωγή “εκλογών” στο πεζοδρόμιο είναι προφανές ότι διακρίνεται από αμέτρητες παραβιάσεις: Εγινε χωρίς έλεγχο των οικονομικών (παραβιάζοντας ακόμα και τις αποφάσεις που οι ίδιοι οι διενεργούντες τις εκλογές δέχτηκαν), χωρίς έλεγχο συλλόγων, χωρίς τήρηση των διαδικασιών, με αφαίρεση βιβλίων της Ομοσπονδίας από το Σταθάκειο κλπ.  Δεν μιλάμε απλά για παραβίαση του Καταστατικού – το καταστατικό αυτό το έχουν κάνει κουρέλι ο Γαλάτουλας και άλλοι προηγούμενοι δήθεν “ηγέτες”. Μιλάμε για παραβίαση των νόμων της πολιτείας της Ν.Υόρκης, για την οποία ήδη υπάρχουν καταγγελίες στους Εισαγγελλείς…

Είναι ολοφάνερο ότι η λύση θα δοθεί πλέον στο Δικαστήριο.  Ελπίδα όλων είναι ότι όχι απλά θα ανατραπούν οι εκλογές – μετά από τόσες παραβιάσεις νόμων τούτο είναι περισσόερο από αναπόφευκτο.  Ευχή όλων είναι ότι – εάν το δικαστήριο ή ο Εισαγγελέας δεν κλείσει την οργάνωση – θα διορισθεί από το δικαστήριο κάποιος “Επίτροπος” ή “Διαιτητής” που να επιβλέψει την μετάβαση στο μέλλον με συνολική εκκαθάριση.

Η Ομογένεια θα μπορούσε να διευκολύνει την διαδικασία αυτή καλώντας ανοιχτή πανομογενειακή για τον διορισμό 5μελούς ομάδας προσωπικοτήτων που θα λειτουργήσει επί ορισμένους μήνες υπό την ομάδα προέδρων που τώρα έχει την ηγεσία.  Δυστυχώς η ομάδα προέδρων λόγω ηλικίας, υγείας, αντιπαλοτήτων κλπ. μπορεί απλά μόνο ρόλο “συμβουλευτικού θεατή” να παίξει. Ο κ.Σταθάκος πρότεινε κατάλογο περίπου 20 ατόμων για την επιλογή των προσωπικοτήτων (για επιτροπές κλπ).  Ας ορισθούν λίγες ακόμα προσωπικότητες – και ας προχωρήσουν στην επιλογή της 5μελούς και σε σύσταση επιτροπών.

Ετσι ίσως αποφευχθούν οι δικαστικές περιπέτειες – στο μεγαλύτερο μέρος τους… Σε σημερινή μας συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο κ.Τομόπουλο επιβεβαιώθηκε και η δική του θέληση για πλήρη κάθαρση τόσο των οικονομικών όσο και των μητρώων συλλόγων, όπως και η ανάγκη αναμόρφωσης του καταστατικού ώστε ατομικά μέλη να ψηφίζουν.  Επομένως υπάρχει ευρεία ομοφωνία για τους τελικούς σκοπούς.  Διαφωνία εξέφρασε ο κ.Τομόπουλος για τη διαδικασία, αφού επέμεινε ότι το συμβούλιο που θα προκύψει από τις δήθεν “εκλογές” μπορεί να δώσει λύση. Κατι τέτοιο δεν είναι δυνατόν κατά την άποψή μας επειδή – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων λίγων – είναι υπό τον έλεγχο της ομάδας του απατεώνα Γαλάτουλα.

September 20, 2021, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here