ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Με μια σημαντική απόφαση το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) καταδικάζει την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου κ.Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του “Τουρκικού Σπιτιού” και τονίζει ότι η “συγγνώμη” του δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Μιλά μάλιστα καθαρά για μια επιχείρηση άλωσης από την Τουρκία της Ελληνικής Διασποράς και καλεί να ληφθούν αποφάσεις είτε αυτονόμησης των Εκκλησιών της Διαποράς από το Πατριαρχείο είτε μεταφοράς του Πατριαρχείου στην Ελλάδα.

ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ HANC ANNOUNCEMENT SEP 24 2021

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

=============================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (HANC) Sept 24, 2021

Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή και διαμαρτυρία του για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα
Υόρκη την περασμένη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Εάν επρόκειτο για μια απλά «ατυχή» απόφαση η χθεσινή συγγνώμη του Αρχιεπισκόπου θα είχε νόημα και γινόταν δεκτή. Είναι όμως φανερό από τις προκλητικές επισκέψεις των προξένων της Τουρκίας σε κάποιες Μητροπόλεις αλλά και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο στη Νέα Υόρκη, από τις συνεχείς διαβουλεύσεις Τούρκων διπλωματών με τον Πατριάρχη, αλλά και από τους ολοφάνερους τουρκικούς εκβιασμούς σε όλα τα μέτωπα ότι πρόκειται για μια επιχείρηση άλωσης από την Τουρκία της Ελληνικής Διασποράς, της γνωστής για τον πατριωτισμό της και τους αγώνες της για τα δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) καταδικάζει την ενέργεια αυτή που εκτός των άλλων υπονομεύει την συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ όσο και τις συμμαχίες του ελληνοαμερικανικού λόμπι με το εβραιοαμερικανικό αλλά και το αρμενοαμερικανικό. Η Ομογένεια της Αμερικής δεν πρόκειται να παίξει αυτά τα ανθελληνικά παιχνίδια με τον
κ.Ελπιδοφόρο αλλά και με κανένα άλλο Αρχιεπίσκοπο. Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Διασπορά σε Αμερική, Καναδά, Βρετανία, Αυστραλία και αλλού, που εκκλησιαστικά υπάγονται στο Πατριαρχείο, να ζουν αυτή τη σχιζοφρενική κατάσταση υπό την ηγεσία αρχιεπισκόπων που κύριο σκοπό έχουν να κατασιγάσουν τους εθνικούς αγώνες τους.

Ευθύνη για το ζήτημα φέρει τόσο το Πατριαρχείο όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες παρότι ενισχύουν γενναιόδωρα το Πατριαρχείο με παχυλή ετήσια συνδρομή σε μετρητά, επέτρεψαν αυτές τις άθλιες καταστάσεις. Εχουν υποχρέωση να λάβουν αποφάσεις άμεσα και να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο λύσεις: Είτε να αυτονομήσουν διοικητικά τις εκκλησίες της Διασποράς (διατηρώντας πνευματική σχέση και οικονομική στήριξη στο Πατριαρχείο), είτε να μεταφέρουν το Πατριαρχείο στην Ελλάδα (κρατώντας ένα γραφείο/μουσείο στο Φανάρι).

Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, με τους εκβιασμούς ιεραρχών με αδύναμους και ελεγχόμενους χαρακτήρες, που ζούν κάτω από την τουρκική μπότα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν. Οι ευθύνες του κ.Μητσοτάκη που πολλαπλώς ενίσχυσε και κάλυψε τον κ.Ελπιδοφόρο – παρά τις ολοφάνερες ευθύνες του – είναι μεγάλες και η Ομογένεια της Αμερικής τον προειδοποιεί για τις συνέπειες.

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Β.Ματαράγκας                                          Δρ. Π. Μπαλτατζής

 

1 COMMENT

  1. Όλοι οι Σκύλοι ….., είναι της ίδιας γενιάς ……
    Όλοι ! Πολιτικοί και κληρικοί ξετρυπώνουν σαν
    τα μυρμήγκια από τις στοές .
    Με μια συγνώμη που δεν στοιχίζει ούτε κοστίζει
    τίποτα ξανάγιναν όλοι μαζί φιλαράκια σαν να μην
    συνέβη τίποτα. Δεν αποκλείεται μετά από αυτά τα ευτράπελα να βάλλουν τον Μπαμπηνιώτη να
    αφαιρέσει από το λεξικό την λέξη αξιοπρέπεια και
    μετά όποιος την επικαλείται θα πληρώνει πρόστιμο.
    Να τους πεις Καραγκιόζηδες θα είναι άδικο και υποτιμητικό για τον Καραγκιόζη .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here