ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης): Οταν κάποιος είναι αλαζών και λαμόγιο, όταν κάποιος είναι “άδειο πουκάμισο”, και συνεχώς προσποιείται τον ηγέτη ενώ είναι ένα τίποτα, τότε είναι καταδικασμένος να πέφτει από γκάφα σε γκάφα και να γελοιοποιείται ασταμάτητα… Αυτός δυστυχώς είναι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης που διέπραξε “πλανητική γκάφα” πριν λίγες μέρες όταν η Περιφέρεια μετέφρασε σε πινακίδες το γνωστό πάρκο της Αθήνας “Πεδίον του Αρεως” σε “Mars Field” και έγινε ρεντίκολο των σκυλιών… Και μην μου πείτε ότι δεν το έκανε ο ίδιος αλλά κάποιος συνεργάτης του – γιατί ο καλός ηγέτης ξέρει να διαλέγει κατάλληλους συνεργάτες. Ενώ ο ανίκανος μαζεύει όλους τους άχρηστους δίπλα του… 

Καλή ώρα ο φίλος του Πατούλη (ο οποίος σημειωτέον είναι και φίλος του Χανιωτάκη – και άλλων ψώνιων δήθεν ηγετών της Ομογένειας)  ο Γαλάτουλας… Καλά ρε Γαλάτουλα, εσύ του έμαθες αγγλικά του Πατούλη; 

=================================

Μια απίστευτη γκάφα έκανε η Περιφέρεια Αττικής καθώς «βάφτισε» το Πεδίον του Άρεως «Mars Field»! 

Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην τοποθέτηση μεταλλικών πινακίδων στις εισόδους του Πεδίου του Άρεως.

Στις εν λόγω πινακίδες το άλσος αποδόθηκε στα αγγλικά ως… «Mars Field», σε μια – αν μη τι άλλο – ατυχή μετάφραση.

 

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής κατανόησε την γκάφα και αφού σε ανακοίνωση της ανέφερε τους λόγους που τοποθέτησε αυτές τις πινακίδες με μετάφραση του «ποδιού», προχωρά στην αφαίρεσή τους.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Περιφέρειας Αττικής:

«Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στα 2 χρόνια που διαχειρίζεται το Πεδίον του Άρεως, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πάρκου.

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι πλέον ορατά στον κάθε πολίτη που επισκέπτεται το Πάρκο.

Στα πλαίσια αυτά προχωρήσαμε και στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις 7 κύριες εισόδους του Πάρκου, οι οποίες ενημερώνουν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες για τα τοπωνύμια και τα χαρακτηριστικά της κάθε εισόδου.

Στις πινακίδες αυτές αποδίδεται ο όρος Πεδίον του Άρεως και στα αγγλικά. Η απόδοση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των ξενόγλωσσων επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν εκδηλώνεται η πρόθεση από την Περιφέρεια να αλλάξει ή να αλλοιώσει- έστω και στα αγγλικά- την ταυτότητα αυτού του ιστορικού χώρου.

Ωστόσο, σεβόμενοι την ευαισθησία πολλών συμπολιτών μας, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων πινακίδων, χρησιμοποιώντας για τον όρο Πεδίο του Άρεως λατινικούς χαρακτήρες (Pedion tou Areos).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Σε κάθε περίπτωση, οι παρεμβάσεις μας στο Πεδίον της Άρεως θα συνεχιστούν, με στόχο την αναβάθμιση του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας, προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here