ΦΩΤΟ: O Κώστας Μάστορας μιλά στην Πανομογενειακή της 6ης Οκτωβρίου

Του Νίκου Σταματάκη

Σε μια σημαντική συνέντευξη τύπου που έγινε χθες στο Σταθάκειο η άτυπη “Επιτροπή Διαμεσολάβησης” για την εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο μεταξύ των δύο πλευρών (Κώστας Μάστορας, Γιώργος Αλμυρούδης, Οδυσσέας Λυγγέρας και Δημήτρης Φίλιος) παρουσίασε με σαφήνεια τις προσπάθειές της – παρουσία εκπροσώπων του τύπου αλλά και των δύο πλευρών.  Με πρωτοστατούντα τον Κώστα Μάστορα εξήγησε πώς ακριβώς έγινε η διαπραγμάτευση και τι επετεύχθη αλλά κυρίως για ποιό λόγω απέτυχε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, όταν είχε υπάρξει συμφωνία “στο μιλητό” αλλά η ομάδα Γαλάτουλα-Γεωργόπουλου-Κακούρου αρνήθηκε να προσέλθει για υπογραφή σχετικού συνυποσχετικού. Παρότι δεν ήταν δυνατό να παραστώ στη χθεσινή συνέντευξη τύπου έλαβα ολόκληρη την ηχογράφηση από παριστάμενο και έτσι έχω πλήρη γνώση του τι ακριβώς συζητήθηκε. Συνομίλησα επίσης με κάποιους από τους παρόντες.

Τι ακριβώς περιλάμβανε η συμφωνία που ποτέ δεν υπογράφτηκε; Ο Κώστας Μάστορας φαίνεται ότι επιχείρησε με τακτική “μαμμής” να “ξεγεννήσει” ένα-ένα τα ποδάρια και τα χέρια του “νεογνού”: Πρώτα απέσπασε την συμφωνία όλων για την ανάγκη δημιουργίας κοινής “Επιτροπής Παρέλασης”, μετά το ίδιο για την “Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου”, “Επιτροπή Καταστατικού”, “Διαφάνειας” και “Εφορευτική Ελέγχου Μητρώων”.  Κατόπιν, αφού όλοι συμφωνούσαν σε αυτά, επιχείρησε και κατάφερε να αποσπάσει προφορική συμφωνία των δύο πλευρών σε μια 11μελή προσωρινή “Διοικούσα Επιτροπή” με 4 μέλη από κάθε πλευρά και 3 ανεξάρτητους (κοινής αποδοχής προσωπικότητες) που θα αναλάμβανε να κάνει όλους τους ελέγχους και να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές εντός οκταμήνου.  Ταυτόχρονα, η πλευρά της μειοψηφίας θα ακύρωνε τις παράνομες εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου και η πλειοψηφία θα άνοιγε το Σταθάκειο σε όλους ώστε να προχωρήσουν τα συμφωνηθέντα και θα αποσύρονταν άμεσα όλες οι νομικές ενέργειες – ακόμα και οι μηνύσεις επί προσωπικού (χωρίς όμως να ερωτηθούν όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι).  Εννοείται επίσης ότι τα βιβλία της Οργάνωσης θα επιστρέφονταν άμεσα.

Ο Μάστορας και οι λοιποί της Επιτροπής Πρωτοβουλίας (Λυγγέρας, Αλμυρούδης και Φίλιος) δήλωσαν ρητά ότι η προσπάθεια απέτυχε λόγω της μη προσχώρησης την τελευταία στιγμή της μειοψηφίας (Γαλάτουλας, Γεωργόπουλος, Κακούρος κλπ) την περασμένη Κυριακή το βράδι στην καθορισμένη συνάντηση για την υπογραφή συνυποσχετικού. “Η μία πλευρά δήλωσε έτοιμη να προσέλθει ενώ η άλλη, η πλευρά Γεωργόπουλου και Κακούρου), ενώ προφορικά συμφωνούσε, είπε ξαφνικά ότι πάει να κάνει “γενική συνέλευση” τη Δευτέρα, την οποία και έκανε”, δήλωσε ο Κώστας Μάστορας καταφανώς απογοητευμένος από την αποτυχία.

Αρκετοί παρόντες – κυρίως από την πλευρά της πλειοψηφίας των προέδρων, σημείωναν ότι “αφού δεν τα βρήκαν παρά την κοπιώδη προσπάθεια τώρα μένει μόνο η παρέμβαση του Εισαγγελέα, των Δικαστηρίων και το IRS”… Και πράγματι έτσι είναι.  Επιτρέψτε μου να εξηγήσω λίγο το νομικό θέμα επειδή κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν – ή προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν.

Καταρχήν ας ξεκαθαρίσουμε το πρώτο απλό: Εάν δεν υπήρχε στο τραπέζι η αγωγή εναντίον τους στο Supreme Court of Queens, δεν υπήρχε περίπτωση η “ομάδα Γαλάτουλα” να συμφωνούσε σε τίποτα απολύτως.  Ο ίδιος ο Γαλάτουλας, ο οποίος είναι γνωστό ότι “κρατά στο χέρι” με τον ένα τρόπο ή τον άλλο τους κορυφαίους “παλιούς” της ομάδας του, φοβάται το δικαστήριο όπως ο “διάβολος το λιβάνι”… Με τι μούτρα θα παρουσιάζονταν μπροστά σε δικαστή; Εάν νόμιζαν ότι είχαν δίκιο θα έβαζαν ο καθένας 1,000 δολάρια από την τσέπη τους και θα κατέθεταν εκείνοι πρώτοι αίτημα στο δικαστήριο για να αναγνωστούν οι εκλογές τους και να ανοίξει το Στάθάκειο.  Δεν το έπραξαν επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν δίκιο (“they do not have a case” το λένε στα αγγλικά και το αναφέρω για να το καταλάβει το “στουρνάρι” ο Πέτρος…) Τι να πουν στο δικαστή; Οτι έκλεψαν τα βιβλία; Οτι έκαναν εκλογές χωρις οικονομικό απολογισμό; Οτι επέτρεψαν σε ανύπαρκτους συλλόγους να συμμετάσχουν; Οτι άνοιξαν ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό καλοκαιριάτικα; Οτι, ότι, ότι;

Επειδή λοιπόν η αγωγή της πλευράς Καλαμαρά-Διαμαντίδη τους ανάγκασε να κάτσουν κάτω στο τραπέζι και να συμφωνήσουν αρχικά, είναι βέβαιο ότι και η εξέλιξη της αγωγής αυτή με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων (TRO) από τον δικηγόρο William Bird θα τους αναγκάσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.  Εάν δεν το κάνουν με το καλό – στη βάση των όσων συμφώνησαν ενώπιον της “Επιτροπής Διαμεσολάβησης” υπό τον Κώστα Μάστορα – θα υποστούν την μήνι του δικαστηρίου.  Εάν δεν με πιστεύει ο Γαλάτουλας και ο “ψευτόμαγκας” Γεωργόπουλος, ας δούν τι έπαθαν τον Απρίλιο με την υπόθεση του Εθνικού Συμβουλίου. Τότε ο Γαλάτουλας έβγαινε στο ραδιόφωνο και δήλωσε ότι ο Ματαράγκας δεν είναι πρόεδρος ενώ ο ίδιος έχει τον έλεγχο και δέκα μέρες αργότερα έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΕΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Ας κατανοήσει λοιπόν η ομάδα Γαλάτουλα ότι εδώ είναι το τέλος του δρόμου – τόσο για τους ηγέτες της (Γαλάτουλας, Κακούρος, Γεωργόπουλος, Μπάρδης κλπ) όσο και για εκείνους που ελέγχονται για οικονομικές ατασθαλίες και λοιπές παραβάσεις.  Ορισμένοι το κατάλαβαν (όπως ο Μπάρδης) και φαίνεται ότι δηλώνουν έτοιμοι να συνφωνήσουν.  Αλλά σαφώς και η άλλη πλευρά της πλειοψηφίας των προέδρων πρέπει να καταλάβει ότι για όσουν έχουν υπηρετήσει σε υπεύθυνες θέσεις (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας, ταμίας) την τελευταία 10ετία το παιχνίδι έληξε εδώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να συμβάλουν οικειοθελώς και να βοηθήσουν τη νεότερη γενιά, τα ίδια τα παιδιά τους, να επιτελέσουν το έργο τους. Αλλά μόνο εάν τους ζητηθεί η βοήθειά τους… Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η ελληνική αρρώστια της αιώνιας δήθεν “προσφοράς”… Ποιός τους είπε ότι είναι “Δεσποτάδες” και υπηρετούν δια βίου;

Σε όσους δεν γνωρίζουν αρκετά νομικά επιτρέψτε μου να τους πληροφορήσω ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης – ο καθένας μας – μπορεί να καταθέσει αγωγή ζητώντας οικονομικό έλεγχο. Αλλωστε το εξήγησε ο Γιώργος Αλμυρούδης στην Πανομογενειακή της 6ης Οκτωβρίου, αλλά κάποια “τούβλα” έκαναν ότι δεν άκουσαν.  Εάν νομίζει ο όποιος Γαλάτουλας ή ο όποιος Γεωργόπουλος ότι θα αποφύγει τον οικονομικό έλεγχο κάνουν μεγάλο λάθος.  Υπάρχουν πολλοί που δεν θα διστάσουν να τους τραβήξουν την αγωγή – και σας βεβαιώνω ότι και εγώ ο ίδιος ως πολίτης είμαι ένας από αυτούς. Ας μην κρύβονται λοιπόν πίσω από το δάκτυλό τους.  Υπάρχουν επίσης και κάποιοι σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας που δεν θα διστάσουν να υποβάλλουν εκείνοι αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα (TRO) εάν υπάρξει άλλη καθυστέρηση.  Οι “ψευτομαγκιές” τους τελείωσαν, όπως έχω δηλώσει πολλές φορές – το τρένο τους πάτησε ήδη.  Ας σταματήσουν να ονειρεύονται προεδριλίκια και άλλες δόξες οι αρρωστημένες προσωπικότητες τύπου Κακούρου. Δεν είναι σε θέση με την αμορφωσιά τους να εκπροσωπούν την πιο πετυχημένη από άποψη μόρφωσης εθνική ομάδα της Αμερικής.

Και κάτι ακόμα για το θέμα-κλειδί του Οικονομικού Ελέγχου: Σαφώς και πρέπει να προχωρήσει ο Οικονομικός Ελεγχος.  Σαφώς και πρέπει ο έλεγχος αυτός να αναδείξει τα άτομα που παρέβησαν τους κανόνες και τους νόμους. Σαφώς και τα άτομα αυτά πρέπει να περάσουν από το Πειθαρχικό να τους απαγοευθεί η συμμετοχή στα όργανα της Οργάνωσης το λιγότερο για μια 5ετία έως και δια βίου. Πχ. Διαχειρίστηκες μετρητά χωρίς απολογισμό; Εξω. Ελαβες κουπόνια αριθμημένα και δεν κατέθεσες αρμοδίως τα χρήματα; Εξω… Και θα σταματήσω σε αυτές τις ελαφρές περιπτώσεις επειδή υπάρχουν και χειρότερες.  Αλλά να μην περιμένουμε ότι θα επιστρέψουν και χρήματα για τις ζημιές που διέπραξαν.  Πρώτον, δεν έχουν φιλότιμο.  Δεύτερο, ορισμένοι είναι απένταροι, οπότε “ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”… Το κέρδος όλων μας είναι ότι αυτοί οι “αφιλότιμοι” δεν θα επιτραπεί να ξανασχοληθούν με την οργάνωση.   Αυτό το τελευταίο ας το κρατήσουμε όλοι στη σκέψη – είναι κλειδί για τη λύση του θέματος.  Αλλωστε δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από τη δημόσια χλεύη – ειδικά για κάποιες “προεδράρες”…

Θα κλείσω με μια ευχάριστη κοινή διαπίστωση της χθεσινής βραδιάς: Οτι κάποιοι νέοι που αναδείχθηκαν στις παράνομες εκλογές είναι αξιόλογα άτομα και αξίζει να τους αγκαλιάσουμε.  Η στήλη συμφωνεί και επαυξάνει.  Κανείς δεν περισσεύει – ειδικά οι νεώτεροι. Οποιος είναι αξιόλογος, ανιδιοτελής και με καθαρά χέρια ασφαλώς και έχει μέλλον στην νέα πορεία. Με το καλό μάθημα μάλιστα που έλαβαν και με αυτά που θα μάθουν στο άμεσο μέλλον είναι βέβαιο ότι δεν θα παρασυρθούν ποτέ πια από κάτι “ψευτόμαγκες” σε τέτοιες περιπέτειες εκλογών πεζοδρομίου…

October 29, 2021, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here