Του Στέλιου Τάτση

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο θέμα της αγαμίας των κληρικών , κατά την
γνώμη μου η αγαμία είναι η αιτία που  και η δική μας Ορθόδοξη Εκκλησία έχει γεμίσει με ομοφιλόφιλους κληρικούς και είναι  κάτι που θα πρέπει ν’αλλάξει. Θα ήμουν ευτυχής , θα με ικανοποιούσε η θέα να βλέπω ακόμη και τον Πατριάρχη να φιγουράρει με την συζηγό του , τα παιδιά του, την οικογένειά του. Μόνο οι Μοναχοί των Μονών θα μπορούσαν να είναι άγαμοι . Είναι απαράδεκτο άγαμοι κληρικοί να  έχουν κοινότητες, ο αρσενικός και θηλυκός πειρασμός ελλοχεύει  παντού.

Η περίπτωση του Ισπανού Επισκόπου είναι μία από τις πολλές που ήλθαν στο φως . Αυτός
τουλάχιστο πήρε την απόφαση να πετάξει το ράσο και να ακολουθήσει , τους χτύπους της
καρδιάς και της συνείδησής του. Πολλοί για να μην πω αμέτρητοι είναι εκείνοι που ιεροσυλλούν και δεν ακούν την συνείδησή τους. Η ιστορία του Ισπανού Επισκόπου μου θυμίζει την νουβέλα  : “The  Thorn Birds “ με πρωταγωνιστές τον Christofer Chamberlain που έπαιξε τον ρόλο του ερωτευμένου Καρδινάλιου με την Rachel Ward στο ρόλο της ερωμένης του.

Η ταινία γυρίστηκε το 1983. Και τα δύο αυτά γεγονότα  μας διδάσκουν πως και οι Ιερωμένοι έχουν ΨΥΧΗ……. έχουν τις ίδιες σωματικές και ψυχικές ανάγκες που έχουμε όλοι γι’αυτό και θα πρέπει να παντρεύονται και να δημιουργούν οικογένεια. Αυτοί που αφοσιώνονται στον Θεό είναι οι Μοναχοί που κλείνονται στα Μοναστήρια.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7048415_episkopos-kremase-ta-rasa-toy-gia-na-zisei-me-mia-satanistria

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here