ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Ήρθε, λοιπόν, ο Πάπας Φραγκίσκος, στην Κύπρο, μετά βαίων και κλάδων, και θα ξεκουμπιστεί από το νησί μας, αύριο Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου.

Τον υποδεχθήκαμε με κάθε αγάπη και τιμή -που δεν του άξιζαν- και ως Πολιτεία και ως Εκκλησία και τον παρακαλέσαμε με το στόμα του Προέδρου και του Αρχιεπισκόπου μας να μας βοηθήσει για να ελευθερωθεί η ημικατεχόμενη πατρίδα μας.

Και ο Πάπας; Άλλα λόγια  να αγαπιόμαστε.!!!

Στον μεν Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Πάπας είπε ότι πρέπει να φιλοξενήσουμε μόνιμα όλους τους λαθραίους και όλους όσους Ισλαμοφασίστες θα έρθουν στην πατρίδα μας και να τους αφομοιώσουμε με το διάβα των αιώνων.!!!

Αυτή είναι η πολύτιμη συμβουλή του “Αγίου Πατέρα” προς την ημικατεχόμενη πατρίδα μας, που βουλιάζει ήδη από την μαζική λαθροεισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων.!!!

Όχι μόνο, λοιπόν, ο “Αγιώτατος” το Βατικανού δεν πρόσφερε τίποτα στην Κύπρο αλλά και ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη νομική αναβάθμιση των  κοινοτήτων του Παπισμού στην Κύπρο.!!!

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με πολύ πατριωτική και καθόλου διπλωματική γλώσσα εξήγησε στον Πάπα ότι ζητούμε να μας βοηθήσει για να ελευθερωθεί η Κύπρος.

Ο Πάπας, όμως, στην αντιφώνησή του, για μεν το εθνικό μας θέμα δεν είπε λέξη!!!

Αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να νουθετήσει τον Μακαριώτατο και την Ιερά Σύνοδο ότι η Εκκλησία της Κύπρου πρέπει να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στον Οικουμενισμό και δη στον λεγόμενο “λαϊκό Οικουμενισμό”, που είναι το κύριο όχημα προώθησης του Οικουμενισμού στις μέρες μας.

Ζήτησε συγκεκριμένα την συνεργασία της Εκκλησίας της Κύπρου με το Βατικανό, το οποίο προΐσταται μιας προσπάθειας με τις  διάφορες χριστιανικές Ομολογίες, αλλά και με άλλες θρησκείες, για να επιτευχθούν εγκόσμιοι στόχοι, ήτοι επιδίωξη της ειρήνης, υποδοχή των λαθρομεταναστών, καταπολέμηση της εμπορίας λευκής σαρκός, υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ..

 

Αυτή η συνεργασία -κατά τον “Αγιώτατο”– θα φέρει κοντά την Ορθοδοξία με το Βατικανό και τις άλλες Ομολογίες και θα οδηγήσει στο Κοινό Ποτήριο, δηλαδή στην διακοινωνία με τους αιρετικούς.!!!

Με άλλα λόγια ο Πάπας κατάφερε ισχυρό χαστούκι στις παρειές του Μακαριώτατου και των άλλων συνοδικών αφού, αφενός μεν ουδεμία υπόσχεση έδωσε ότι θα βοηθήσει την Κύπρο, και αφετέρου μας ζήτησε να γίνουμε συνειδητοί  Οικουμενιστές!!!

Επομένως ποιοι τελικά  είχαν δίκαιο για την παπική επίσκεψη στην Κύπρο; 

Η πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία του τόπου, που προσκάλεσε τον Πάπα για να ρίξει πατσαβούρες στα μούτρα του Προέδρου και του Αρχιεπισκόπου μας;

Ή τα χριστιανικά σωματεία που πήγαν και διαδήλωσαν εναντίον της Παπικής επίσκεψης;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

2 COMMENTS

  1. ΕΦ όσων ο Άγιος Κοσμας ο Αιτωλός είπε «τον Παπά να τον καταρασται» εμείς τη θελουμε και του κάνουμε ντεμεναδες; Απ´ολους τους λύκους, αυτός είναι ο μεγαλύτερος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here