Του Στέλιου Τάτση

“Και τοις μισούσιν ημάς συγχωρήσωμεν” αναφωνεί κατά την θείαν λειτουργίαν ο
Αρχιερεύς που όμως όπως απέδειξε δεν το πιστεύει, απλά υποκρίνεται . Ο Εγωισμός
του είναι τόσο μεγάλος που δεν τον αφήνει να συγχωρέσει όχι μόνο τους εχθρούς του
αλλά και αυτούς που του ζήτησαν συγνώμη, Δεν υπάρχει ίχνος αγάπης μέσα του, πάνω
από όλα τοποθετεί τον εαυτούλη του και δεν πιστεύει σε τίποτα από όσα εδιδάχθηκε , τα
χρησιμοποιεί με υποκρισία για να κλείνει τα μάτια των πιστών που τον ακούν με ευλάβεια .
Υπάρχει όμως ο οφθαλμός της δικαιοσύνης που τα βλέπει όλα και τον ξεσκέπασε εντελώς.
Φίλες και φίλοι , ο κορονοιός είναι υπαρκτός, τον επέτρεψε ο Θεός , είναι μια δοκιμασία για
να ξεχωρίσει τους αμνούς από τα ερίφια …..και όπως βλέπουμε οι πρώτοι που ξεβρακώθηκαν
είναι οι Αρχιερείς με ένα τσούρμο κατωτέρων κληρικών, με την θεία κοινωνία, με τα κουταλάκια τις μάσκες και τις ψευδείς δηλώσεις.

Οι Αρχιερείς με τους γραμματείς και φαρισσαίους έστειλαν τον Χριστόν στον Σταυρό του Μαρτυρίου και δεν ήταν η πρώτη φορά….Αυτά τα τομάρια με τις κορώνες και τα μπιχλιμπίδια …. καθημερινά τον Σταυρώνουν, με την υποκρισία τους την απιστία τους την χλίδα ζωή στα σαλόνια των επί πτωμάτων πατησάντων μεγιστάνων του πλούτου . Τον Καζαντζάκη τον κυνήγησαν γιατί τους έστησε στον τοίχο με το έργο του : “ Ο Χριστός ξανασταυρώνεται” , κηρύττουν την αλήθεια, αλλά δεν την πιστεύουν και τρομάζουν όταν κάποιος τους την παρουσιάζει ολόγυμνη στο μυαλό και στα μάτια τους.

Σεβασμιώτατε (σέβομαι το ράσο και τον θεσμό γι’αυτό σας αποκαλώ Σεβασμιώτατον), εάν δεν έχετε την ψυχική δύναμη, εάν λείπει η αγάπη προς τον πλησίον σας από τον εσωτερικό σας κόσμο και εάν δεν μπορέσετε να τα νιώσετε διά της μετανοίας και της προσευχής και να
ισοροπίσετε , αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να αποσυρθείτε από το λειτούργημα και να
ζητήσετε την συγνώμη και από τον Θεό και από τους ανθρώπους. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναβρείτε την ψυχική γαλήνη, την συγχώρηση και να γίνετε το παράδειγμα προς μίμηση και να σώσετε και άλλους ομοβάθμιούς σας, διότι δυστυχώς υπάρχουν πολλοί.

Σας εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με ειλικρίνεια και πολλή αγάπη.
Στέλιος Τάτσης, ο Καπετάνιος, το παπαδοπαίδι
ο ΑΛΙΕΥΣ.

============================

O μητροπολίτης Δράμας Παύλος μηνύει αντιεμβολιαστές για συκοφαντίες εναντίον του

Πηγή: https://www.skai.gr

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος σε βάρος δυο ατόμων για αναρτήσεις εναντίον του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη στάση που κρατάει απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού και τους μη εμβολιασμένους ιερείς της μητροπολιτικής του επαρχίας. Η μήνυση, αφορά τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης από τη μεριά του μητροπολίτη οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τους δύο πολίτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η Εισαγγελία αποφάσισε η διαδικασία να οδηγηθεί σε τακτή δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους. Στο ενδιάμεσο, οι δύο ζήτησαν συγγνώμη για όσα δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ και η σχετική ανάρτηση «κατέβηκε».

Ωστόσο ο κ. Παύλος δεν απέσυρε τη μήνυση του και ζήτησε συνάντηση με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας με τον οποίο και συναντήθηκε παρουσία του δικηγόρου του. Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο ο ιεράρχης της ακριτικής πόλης δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του για το συμβάν, ενώ δε δίστασε να προτρέψει τους πιστούς να προσέχουν όταν πηγαίνουν να εκκλησιαστούν σε συγκεκριμένες εκκλησίες της μητροπόλεως του όπου οι εφημέριοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας προτρέποντας μάλιστα τους πιστούς να μην εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, η πρώτη ανάρτηση ανέφερε πως ο ίδιος απαγόρευε τον ενταφιασμό ατόμων που είχαν πεθάνει από κορονοϊό, ενώ κάτω από αυτή την ανάρτηση κάποιος άλλος βάζοντας και τη φωτογραφία του σχολίασε, «ιδού ο πουλημένος, ο αντίχριστος, ο μασόνος».

«Εξετόξευσε», σημείωσε ο μητροπολίτης, «τις τρεις βαρύτερες κατηγορίες που μπορεί να εκτοξεύσει άνθρωπος για έναν κληρικό και μάλιστα έναν επίσκοπο. Ότι δηλαδή έχω δωροδοκηθεί από κάπου, ότι είμαι αντίχριστος, εγώ που είμαι εις τύπον Χριστού εις την τοπική εκκλησία της Δράμας και ότι είμαι μασόνος».

«Γνωρίζουν όλοι», συμπλήρωσε ο σεβασμιότατος, «πόσο υπεύθυνη στάση κρατήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνονται όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι να κινούνται ελευθέρως σε βαθμό που οδηγεί στο έγκλημα. Ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δεν είναι δικαίωμά του να σπιλώνει πρόσωπα. Έχουμε κι εμείς, και ως αρχιερείς και ως πολίτες, την ανάγκη προστασίας και ειδικώς, διότι πιστεύουν κάποιοι άνθρωποι σε εμάς. Δεν μπορεί να πλανάται η άποψη ότι ο δεσπότης είναι πουλημένος, ότι δωροδοκείται δηλαδή, ότι είναι μασόνος, ότι είναι αντίχριστος. Και ενώ κατ’ επανάληψη έχουμε πει και δράττομαι της ευκαιρίας να το πω, ότι απευθύνω δημόσια έκκληση και στους κληρικούς μας που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να εμβολιαστούν για να αποτελέσουν καλό παράδειγμα για τους χριστιανούς μας».

«Οι νουνεχείς να αποφεύγουν τον εκκλησιασμό σε αυτές τις εκκλησίες»

Ο κ. Παύλος υπογράμμισε ακόμα ότι σε δύο ενορίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες που φτάνουν στην μητρόπολη, «μέρος των πιστών τηρεί τα μέτρα, αλλά οι περισσότεροι δεν τηρούν τα μέτρα. Και καλόν θα είναι οι νουνεχείς να αποφεύγουν τον εκκλησιασμό σε αυτές τις εκκλησίες», λέγοντας παράλληλα πως και οι δύο ιερείς στους συγκεκριμένους ναούς «ενόσησαν βαρύτατα και διασωληνώθησαν και – με συγχωρείτε – μυαλό δεν έβαλαν… Πληροφορούμαι ότι παρατηρούν τους ανθρώπους να μη φορούν μάσκα, να μη λαμβάνουν μέτρα».

Απαντώντας σε ερώτηση το αν θα συνεχιστεί η νομική διαδικασία, καθώς οι δυο πολίτες ζήτησαν συγγνώμη, ο σεβασμιότατος σημείωσε: «η μήνυσις θα προχωρήσει. Τι θα πει; Κάψε με Γιάννη, νίψε με να αγιάσω; Πώς θα γίνει; Με ένα συγγνώμη τελειώνουμε; Θα γίνει η διαδικασία και μετά να μιλήσουμε και για τη συγγνώμη. Ειδάλλως δεν επέρχεται και η συνέτιση στους ανθρώπους αυτούς».

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο μητροπολίτης Δράμας καταθέσε και άλλη αναφορά, για άλλη περίπτωση, η οποία κι αυτή πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, έχοντας ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση. Η υπόθεση αφορά επιστολή προς τον ίδιο με απειλητικό περιεχόμενο.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/o-mitropolitis-dramas-paylos-minyei-antiemvoliastes-gia-sykofanties-enantion-tou
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

1 COMMENT

  1. ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΑΙΡΟΥΝΤΑΙ,ΚΑΝΟΝΕΣ 6 ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ
    14 ΚΑΡΘΑΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ,ΑΡΑ Ο ΔΡΑΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΗ ΚΑΛΛΙΣΤΑ,ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΟΙ ΤΟΥΤΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΣΝΟΥ ΑΥΤΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here