Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κοζάνης Παύλου για τις γυναίκες τα Θεοφάνεια. «Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;» είπε μέσα στην εκκλησία ο Μητροπολίτης προκαλώντας αντιδράσεις.

«Δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματα εσείς οι γυναίκες;»

Μετά τον αγιασμό για τα Θεοφάνεια ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, μιλούσε εντός του ναού και κάποια στιγμή ακούστηκε ένας θόρυβος που προκάλεσαν, όπως φάνηκε, πιστοί που ήθελαν να φύγουν από την εκκλησία «Θα τα γκρεμίσετε όλα, δεν θα αφήσετε τίποτα! Όλοι να φύγετε πρώτοι, ε δεν γίνεται! Τι να πεις κύριε Δήμαρχε, Έλληνες είμαστε… δεν έχουμε ησυχία», ανέφερε ο Μητροπολίτης ενώ όλοι κοίταζαν τι έγινε στην έξοδο του ναού. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η φασαρία μέσα στην εκκλησία έγινε πιο έντονη, προκαλώντας την αντίδραση του Μητροπολίτη. «Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε ήθελα να ήξερα; Πώς τις αντέχετε;» τόνισε και συνέχισε την ομιλία του.

==============
Αργότερα, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος απάντησε στις αντιδράσεις, επιμένοντας στα όσα είπε και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο.

“Σέβομαι την γυναίκα διότι είχα μάνα, 3 νύφες και 3 αδερφές. Και πάνω απ’ όλα, η μεγάλη μάνα μας, η Παναγία. Αλλά δεν μπορεί ένας αρχιερεύς να αφήνει ανεξέλεγκτο τον θόρυβο εκ μέρους των γυναικών την ώρα του μεγάλου Αγιασμού” είπε μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» του Mega. Όταν η δημοσιογράφος του επισήμανε ότι κάποιοι τον κατηγορούν επειδή απευθύνθηκε μόνο στις γυναίκες και όχι σε όλους τους πιστούς, απάντησε: “Εκείνες φώναζαν, δεν κάνω διάκριση σε κανέναν. Είπαμε όλοι έχουμε βγει από μια μάνα. Αλλά τι δηλαδή; Θα χαϊδεύουμε την αμαρτία;”.

“Κάπου πρέπει να πεις δυο λόγια. Δεν πρέπει να σχολιάζουμε; Δεν πρέπει να διδάσκουμε;” τόνισε. Όταν ρωτήθηκε γιατί θεωρεί πως τον κατηγορούν για σεξιστικά σχόλια, σημείωσε: “Δεν μπορώ να αντέξω μερικά πράγματα. Θα μιλήσω εναντίον της γυναίκας που πάνω από την Αγία Τράπεζα είναι η Παναγία μας; Αλλά θα αφήσω ανεξέλεγκτο… τότε τι είναι; Να χαϊδεύουμε είμαστε; Δεν έμαθα να χαϊδεύω στη ζωή μου. Δεν πρέπει να πω δυο κουβέντες στον λαό;”.

“Τίποτα αυτές. Σας παρακαλώ κυρίες μου, σας παρακαλώ. Και εκείνες εκεί, να πάνε να πέσουνε πάνω στην κολυμπήθρα, να πέφτουν πάνω στην εξέδρα. Αφού αγανάκτησαν ακόμη και οι άνθρωποι μέσα. Αλλά είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι με έχουν μανία εδώ, από τον καιρό που με έστειλε η εκκλησία. Τι να κάνουμε; Δεν είναι η πρώτη φορά. Και την άλλη φορά πριν από τέσσερις  μήνες, δεν με έβγαλαν πάλι στα site;

3 COMMENTS

  1. O Παυλος Σερβιων υπηρετησε νομιζω στον Αγιο Δημητριο στην Αστορια οταν ηταν αρχιμανδριτης τον προηγουμενο αιωνα.
    Οπωσδηποτε τα λογια του επρεπε να ηταν πλεον ηπια για το εκκλησιασμα .

  2. Ναι ήταν για χρόνια ιερατικώς προϊστάμενος και ξεσήκωσε πολλά παιδιά και γίνανε παπάδες. Άφησε το στίγμα του!
    * τελευταία δεν μου έρχεται στο e-mail μου το Helleniscope.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here