«Χθες το βράδυ [26/1], ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υποσχέθηκε να ολοκληρώσει την αγορά της δεύτερης παρτίδας πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, προτείνοντας ότι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς θα αντιμετώπιζαν τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Ελλάδα», έγραψε ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, σε ανάρτησή του στο Twitter.
Σε βίντεο απόσπασμα από τις δηλώσεις Ερντογάν, που μοιράστηκε ο Μποζκούρτ στο Twitter, ο πρόεδρος της Τουρκίας λέει ότι, η αγορά της δεύτερης παρτίδας ρωσικών S-400 έχει δρομολογηθεί και «κανένας, εκτός από εμάς, δεν θα αποφασίσει τι θα πάρουμε και από ποιον».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι S-400 είναι αμυντικό και όχι επιθετικό όπλο.
«Σε πολλά μέρη γύρω μας είναι εκείνοι που έχουν τις δικές τους ατζέντες», πρόσθεσε.
«Ιδιαίτερα η Ελλάδα έχει αγοράσει πολλά πράγματα από τη Γαλλία και άλλα μέρη», σημείωσε, κάνοντας σαφές ότι οι ρωσικοί S-400 έχουν στόχο την ελληνική πολεμική αεροπορία.
Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όλα καλά; Θα συνεχίσουν την πολιτική κατευνασμού απέναντι στον βάρβαρο; Στο ΕΛΙΑΜΕΠ ικανοποιημένοι; Οι εκσυγχρονιστές; Όλα καλά παιδιά;
Υπονομεύσατε τον υποθαλάσσιο αγωγό για να πιάσετε τον λύκο φίλο; Ορίστε πώς σας φέρεται. Ο νεο-οθωμανός δεν θέλει ειρήνη. Θέλει παγκόσμια κυριαρχία.
Υπενθυμίζουμε ότι στην Τουρκία έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις εξαιτίας της αγοράς των S-400.

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here