Του Στέλιου Τάτση
Ακούγοντας αυτό το βίντεο (σύνδεσμος εδώ), σκέφθηκα και έθεσα στον εαυτό μου το ερώτημα: “Αντί να κακολογούμε τον κορονοιό μήπως θα έπρεπε  να τον ευγνωμονούμε;” Χάριν του κορονοϊού επαληθεύτηκε  ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο οποίος στην αποκάλυψη αναφέρει , ότι θα έλθει μια εποχή που για να βρείς σωστό κληρικό να λειτουργηθείς θα πρέπει να διανύεις  μεγάλες αποστάσεις. Σήμερα δυστυχώς αυτό το ζούμε όλοι οι Χριστιανοί και όλοι
ψάχνουμε  να βρούμε  ένα πραγματικό ψυχικό λιμάνι για να σώσουμε την ψυχή μας χωρίς να υπολογίζουμε τις αποστάσεις, χωρίς πλέον να μας απασχολεί το γεγονός το παλιό η το καινούργιο ημερολόγιο  η ακόμη εάν ο λιμενάρχης (κληρικός) είναι, Έλληνας, Ρώσος, Ρουμάνος, Σέρβος κλπ.
Αυτό που μας απασχολεί και που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι ο κληρικός να είναι Ορθόδοξος Χριστιανός, έντιμος, ευθύς, σεβάσμιος, παράδειγμα για τους άλλους και πάνω από όλα πραγματικά πιστός  και όχι υποκριτής. Ο κορονοιός  μπορεί να μας απομάκρυνε από τους ναούς , αλλά έκανε την πίστη μας πιό δυνατή, διότι η πίστη  δεν βρίσκεται στους ναούς
αλλά είναι ριζωμένη βαθειά μέσα στην ψυχή μας και εάν πιστεύεις το καταλαβαίνεις από τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί η συνειδησή σου για ότι καλό η κακό κάνεις στην καθημερινότητά σου.
Αν πιστεύεις νιώθεις το αίσθημα της ντροπής και τον έλεγχο της συνείδησης για κάθε κακή σου πράξη και περπατάς και πετάς σ’ένα παράξενο συναίσθημα ευτυχίας για κάθε καλή σου πράξη. Θα πρέπει λοιπόν να τον ευγνωμονούμε, γιατί ξεγύμνωσε το Ιερατείον, τους ξεσκέπασε όλους από τον Πατριάρχη μέχρι τον Διάκονο και μας έδωσε την ευκαιρία , μας άνοιξε τα μάτια και μας χάρισε την ψυχική δύναμη να ξεκαθαρίσουμε την ήρα από το σιτάρι, τα ζιζάνια από τα καρποφόρα φυτά που θρέφουν την ανθρώπινη ψυχή. Ξεσκέπασε αυτά τα Τέρατα που μεγαλοφώνως, πομποδώς  και με κροκορδείλια δάκρυα μας φωνάζουν: “Τι ωφελεί αν κερδίσεις όλο τον κόσμο αλλά χάσεις την ψυχή σου;”
Τι υποκρισία Θεέ μου, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από το άλλα να διδάσκεις και άλλα να πιστεύεις. Πολλοί οι πιστοί….λίγοι οι εκλεκτοί. Πρέπει λοιπόν να ευγνωμονούμε και τον Θεό που μας έστειλε τον ιόν με την κορώνα, γιατί αυτός ο ιός έγινε η αιτία να  προφυλαχτούμε  από αυτούς που φορούν την κορώνα …….που σχεδόν στο συνολό τους απεδείχθησαν ΑΘΛΙΟΙ.  Δεν ξέρω πόσοι το βλέπετε, αλλά ο κορονοιός μπορεί να έστειλε πολλούς στον άλλο κόσμο , αλλά παράλληλα , μετέτρεψε την πολιτική ζωή σχεδόν παντού σε θέατρο σκιών, στο οποίον Καραγκιοζοπαίχτης είναι ο Διάβολος και φιγούρες στα χέρια του  οι διάφοροι πολιτικοί, με τους δικούς μας  να χαρίζουν τα περισσότερα γέλια στους θεατές, να καρπούνται…. τα περισσότερα χειροκροτήματα και να γίνονται ρεζίλι των σκυλιών.
Προσωπικά ντρέπομαι και θλίβομαι συγχρόνως για όλα αλλά περισσότερο για την κατάντια των Αρχιερέων  όπως αυτήν του Μητροπολίτη Ηλείας που  αναφέρεται στο βίντεο.
Ο Χριστός εκήρυξε την ΑΛΗΘΕΙΑ: “Είπατε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς” είπε
στους μαθητές του, την σκυτάλη του κηρύγματος της αλήθειας κληρονόμησε το ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ που όμως  αντί να κηρύττει  την Αλήθεια την διαστρεβλώνει , προσπαθεί να την επιβάλλει στους πιστούς  χωρίς να ισχύει για το ίδιο, διότι το μαρτυρούν τα έργα εκείνων που το αποτελούν, διότι δυστυχώς είναι τόσο μικροί …που θεωρούν τον εαυτό τους αδέσποτο……!
Πολύ μεγάλη η ευθύνη και του δημοσιογράφου που  ενώ γνωρίζει ότι δημοσιογράφος ίσον
ΑΛΗΘΕΙΑ, αντί να την λαλεί την αποφεύγει η την διαστρεβλώνει και εν πολλοίς την μαστιγώνει, ανάλογα με τα συμφέροντα του ιδίου η του Οίκου τον οποίον υπηρετεί, έτσι η λαμποκοπούσα ……… χείρ σκοτίζει τον ήλιον της δικαιοσύνης.
Αν όλοι μας υποστηρίζαμε την ΑΛΗΘΕΙΑ θα ζούσαμε σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο.
Αντί λοιπόν να κακολογούμε τον κορονοιό , μήπως θα έπρεπε να τον ευγνωμονούμε.

2 COMMENTS

  1. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ή Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την αποκάλυψη, όχι ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here