EDITOR’S NOTE (Nick Stamatakis): Από τον κ.Αχιλλέα Λυγγέρα της Επιτροπής Οικονομικών λάβαμε την παρακάτω δήλωση περί αναστολής της λειτουργίας της Επιτροπής για διάφορους λόγους αλλά όπως φαίνεται στο τέλος κυρίως λόγω έλλειψης συνεργασίας από την πλευρά Κακούρου πίσω από την οποία κρύβεται ο συνήθως ύποπτος Γαλάτουλας.  Η δήλωση αυτή θέτει πρό των ευθυνών τους όλους αλλά κυρίως τον Δημήτρη Καλαμαρά, τον Δημήτρη Φίλιο και τους λοιπούς που πρωτοστάτησαν στην υποβολή αιτήσεως στο Δικαστήριο αλλά “κόλωσαν” όταν έπρεπε να ζητήσουν αναγκαστικά μέτρα.  Η αποτυχία τους να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης ασφαλιστικών μέτρων δημιουργεί χαώδη εωτηματικά που οφείλουν να απαντήσουν.  Στο θέμα ασφαλώς θα επανέλθουμε.

Παραθέτουμε εδώ αυτούσια τη δήλωση με σχόλιο του Στέλιου Τάτση και απάντηση όπως δημοσιεύθηκαν στις Αναμνήσεις

============================

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ                                                         February 25, 2022.
Οι κάτωθι Ομογενείς κ.κ. Κώστας Μάστορας (Πρόεδρος), Αχιλλέας Λυγγέρας και Ντίνος Ράλλης, ως μέλη της διευρυμένης Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που συστάθηκε ομόφωνα από την διοικητική επιτροπή της πλειοψηφίας των τέως προέδρων της Ομοσπονδίας στην Γενική Συνέλευση της 1ης Δεκεμβρίου του 2021, εν τη παρουσία αντιπροσώπων 55 συλλόγων, προσκείμενων σε αμφότερες τις αντιμαχόμενες πλευρές της Ομοσπονδίας και χωρίς την παραμικρή ένσταση τους, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε προς το παρών την συμμετοχή μας στον οικονομικό έλεγχο της Ομοσπονδίας για τους κάτωθι λόγους:
 1. Δεν έχουμε πρόσβαση στο λογιστικό υλικό, που βρίσκεται παρανόμως εκτός του κτηρίου της Ομοσπονδίας, για ένα πλήρη, σοβαρό και αντικειμενικό οικονομικό έλεγχο της Ομοσπονδίας, από την Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή μας, με την βοήθεια ενός CPA λογιστή και ενός δικανικού λογιστή (Forensic Accountant), που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.
 2. Δεν έχουμε πρόσβαση στα αναλυτικά statements των τραπεζικών λογαριασμών σε βάθος χρόνου.
 3. Δεν έχουμε πρόσβαση στα λογιστικά βιβλία.
 4. Δεν έχουμε πρόσβαση στα τιμολόγια.
 5. Δεν έχουμε πρόσβαση στις αποδείξεις.
 6. Δεν υπάρχει Cash Log καταγραφής των Cash χορηγιών, δωρεών και πώλησης λαχείων. Σε γραπτή η ηλεκτρονική μορφή.
 7. Δεν έχουμε πρόσβαση στα αρχεία των υπολογιστών της Ομοσπονδίας, και ειδικά στο λογιστικό λογισμικό τους.
 8. Δεν έχουμε πρόσβαση σε memory sticks που περιέχουν οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας.
 9. Δεν έχουμε πρόσβαση στα λογιστικά αντίγραφα ασφαλείας που είναι ηλεκτρονικά αποθηκευμένα στο iCloud.
 10. Δεν έχουμε την στήριξη της πλευράς του κυρίου Κακούρου ως μέλη της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής, και ως εκ τούτου απρόσκοπτος οικονομικός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει, χωρίς την κοινή στήριξη μας εξ αμφοτέρων των αντιμαχόμενων πλευρών της Ομοσπονδίας.
Κλείνοντας, ένας αντικειμενικός και σοβαρός οικονομικός έλεγχος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, από την διευρυμένη Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή μας, με την βοήθεια των πρότερα αναφερθέντων CPA λογιστή και δικανικού λογιστή (Forensic Accountant) και υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της απρόσκοπτης πρόσβασης στο λογιστικό υλικό της και στα αναλυτικά statements των τραπεζικών λογαριασμών, θα έχει ως αποτέλεσμα την λογιστική εξυγίανση, διαφάνεια και κάθαρση της Ομοσπονδίας. Ίδωμεν τι μέλλει γενέσθαι στο εγγύς μέλλον και μετά θα πράξουμε αναλόγως.
Πάντα με σεβασμό στην Ομογένεια μας.
Κώστας Μάστορας (Πρόεδρος), Αχιλλέας Λυγγέρας, Ντίνος Ράλλης.

===========================

Σχολιο του Στέλιου Τάτση – και απάντηση όπως δημοσιεύθηκε στις Αναμνήσεις

Ο Μεγάλος Πυθαγόρας είχε πει το θεώρημα : “ Ουδέν πρόβλημα άλυτον…”. Και οι Αμερικανοί λέγουν: “ when there is a will there is away”. Εάν Κύριοι της Επιτροπής έχετε την θέλησηνα γίνει ο έλεγχος , θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να τον τελειώσετε.

Ο Πούτιν όταν απεφάσισε να εισβάλλει στην Ουκρανία, είχε σχέδιο και προετοιμάστηκε για να το επιβάλλει. Στο χωριό μου όταν ήμασταν παιδιά, πριν να μπούμε σε χωράφια με αγκάθια οι μεγαλύτεροι μας έλεγαν: ”Που πάτε ξυπόλητοι στ’αγκάθια;” Υπάρχουν νόμοι που λύνουν τα πάντα… αν δεν υπάρχει η βούληση από τους υπεύθυνους να σας παραδώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία που χρειάζεστε τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Εάν όμως δεν επιθυμείτε ν’ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο η αναστολή δεν οδηγεί πουθενά και αντί αυτής η ορθή πράξη είναι η παραίτηση.

Διότι η μη τι άλλο η διαιώνιση αυτής της κατάστασης κάνει μεγάλο κακό στο σύνολο της Ομογένειας. Η το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκαλο η θα παραπεμφθούν στις καλένδες….
Επειδή είμαι βέβαιος πως πολλοί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει παραπέμπω στις καλένδες ,
διευκρινίζω , σημαίνει η μετάθεση του ζητήματος σε ανύπαρκτη ημερομηνία, δηλαδή
την οριστική αναβολή . Υπάρχουν και οι απλές καλένδες που σημαίνει παραπομπή σε
απροσδιόριστο χρόνο.

 1. Αγαπητέ κύριε Τάτση.

  Στην δημόσια δήλωση μας δεν υπάρχει πουθενά η λέξη καλένδες. Παρακαλώ διαβάστε την προσεκτικά και να έχετε λίγο εμπιστοσύνη στους αδιάφθορους χαρακτήρες μας και τις σωστές ενέργειες μας σχετικά με τον οικονομικό έλεγχο της Ομοσπονδίας. Ο πλήρης, αντικειμενικός και σοβαρός οικονομικός έλεγχος της Ομοσπονδίας μπορεί να γίνει μόνο με την απρόσκοπτη πρόσβαση της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής μας στα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας. Προς το παρών δεν έχουμε αυτή την προ-απαιτούμενη πρόσβαση και ως εκ τούτου αναστείλαμε προσωρινά την συμμετοχή μας σε αυτόν. Εννοείται πως οι έχοντες και κατέχοντες παράνομα τα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας, πρέπει να μας τα παραδώσουν οικειοθελώς εντός του κτηρίου της Ομοσπονδίας. Εκτός αν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις πιθανές δυσάρεστες νομικές επιπτώσεις. Η επιλογή δική τους. Τελεία και παύλα._

1 COMMENT

 1. Η ανώνυμη απάντηση που καταλήγει με τελεία και
  παύλα, λόγω ανωνυμίας δεν διδεται συνέχεια.
  Είναι πάγια αρχή μου να μην απαντώ σε ανώνυμους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here