Ελπιδοφόρος με φρουρά… Πλανητάρχη!

Του Σωτήρη Τζούμα – exapsalmos.gr
Επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή,στο Άγιο Όρος και το Φανάρι πραγματοποιεί ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συνοδευόμενος από Άρχοντες της ΜΧΕ και συνεργάτες του στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.
Δεν θα είχαμε καμία ένσταση στο ταξίδι αυτό υπό άλλες συνθήκες. Άλλωστε πρώτοι γράψαμε γιαυτό όταν το πληροφορηθήκαμε και μάλιστα το χαρακτηρίσαμε ως εκπλήρωση του τάματος του Ελπιδοφόρου  στο Άγιο Όρος! Αλλά αν γνωρίζαμε τα όσα θα ακολουθούσαν θα το λέγαμε ως επίδειξη ισχύος στην Ελλάδα .
Αλλά εν μέσω ταραχών, τόσων κοινωνικών προβλημάτων και γενικώς δύσκολων συνθηκών με τον πόλεμο της Ουκρανίας  να εξελίσσεται μπροστά μας και να ξεκληρίζεται ένας λαός με την ανοχή της Αμερικής και της Ευρώπης,  το να πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ταξίδι αναψυχής και μάλιστα με τόσο προκλητικό τρόπο, αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και να μην σχολιαστεί!
Εγώ θα το σχολιάσω και ας χαρακτηριστώ και πάλι  κακεντρεχής. Καλύτερα έτσι παρά χάπατο! Έχω βαρεθεί να βλέπω όλους αυτούς που μπαίνουν με μισό παπούτσι στην Εκκλησία και μόλις τους δοθεί η ευκαιρία να βγάζουν όλα τα κόμπλεξ τους και να  συμπεριφέρονται ως απολυταρχικοί ηγεμόνες! 
Μπορεί να ίδρωσαν οι εν Αθήναις μισθοφόροι του να οργανώσουν το ταξίδι κατά τρόπο φανταχτερό για να κερδίσουν την χαμένη δημοσιότητα μετά την κατσάδα του Πατριάρχη κατά την επίσκεψη του στην Αμερική( τότε που κάθε μέρα έγραφαν τα εδώ φερέφωνα ότι του έδωσε  ο δακτυλίδι της διαδοχής) αλλά θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους όλες τις παραμέτρους και να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά. Άλλωστε το πρόσφατο παρελθόν του  είναι ήδη βεβαρημένο τόσο από τα πλαστικά κουταλάκια της θείας Μεταλήψεως μέχρι την παρουσία του στα εγκαίνια στο Τουρκικό Σπίτι στη Νέα Υόρκη.Αλλά και με την κατάπτυστη εισήγηση του για τρίμηνη  αργία στον Γέροντα Βοστώνης Μεθόδιο  και με έκπτωση από τον θρόνο του τον Νέας Ιερσέης Ευάγγελο, τον Ιεράρχη που δημιούργησε από το μηδέν αυτή την Μητρόπολη.
Πρόκειται για γεγονότα που ούτε λησμονούνται εύκολα, ούτε εξαγνίζονται με ένα ταξίδι.
Και καλύτερα από όλους τα θυμούνται οι άνθρωποι της Εκκλησίας και μάλιστα οι Ιεράρχες μας. Εμείς απλά όσο περνά ο καιρός θα τα υπενθυμίζουμε. Για να μη ξεχαστούν ποτέ!
Το θέμα μας όμως είναι η πρόκληση της αστυνομικής συνοδείας που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τις μετακινήσεις του στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στην Κομοτηνή και μέχρι το Άγιο Όρος. Τόσοι αστυνομικοί που πληρώνονται από τον έλληνα φορολογούμενο θα είναι στο πόδι για να προστατεύει τον Ελπιδοφόρο! Πολύ large είστε με το Αμέρικα κ. Θεοδωρικάκο!  Ούτε Προκαθήμενος Εκκλησίας να ήταν. Ακόμη και ο Πατριάρχης όταν έρχεται στην Ελλάδα κινείται πιο διακριτικά.
  Ο δε  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μετακινείται μόνο  με την προσωπική του ασφάλεια χωρίς άλλες προκλητικές συνοδείες.
Τι περισσότερο έχει να φοβηθεί ο Ελπιδοφόρος και η μισή αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης είναι στο πόδι για να τον συνοδεύει και να τον προστατεύει;
Και αν το ζήτησαν οι εν Αθήναις μισθοφόροι του για να τον ικανοποιήσουν και να δικαιολογήσουν τους μισθούς και τα ακριβά ταξίδια τους και τις διαμονές στα πεντάστερα στις ΗΠΑ  κακώς έπραξαν!
Τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα! Δεν το καταλαβαίνουν τα σαίνια; Έτσι θα τον βγάλουν Πατριάρχη; Ας μην βαυκαλίζονται σε αυταπάτες! Οι Ιεράρχες δεν τρώνε κουτόχορτο! Και δεν θέλουν γενίτσαρο πάνω απο το κεφάλι τους!
Αν τώρα μετακινείται ωσάν να είναι ο Τραμπ αργότερα πως θα μετακινείται;
Και να θυμίσουμε και κάτι ακόμη που αποκαλύπτει την διαφορά δύο αντιλήψεων εκ
διαμέτρου αντιθέτων. Η διαφορά βρίσκεται στο ήθος!
Πολλοί προκάτοχοι του Ελπιδοφόρου επισκέπτονταν την Θεσσαλονίκη.
 Μάλιστα ο αμέσως προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος  Δημήτριος  είχε και οικογενειακούς δεσμούς με την πόλη. Ουδέποτε όμως υπήρξε προκλητικός.
Τον θυμάμαι να μετακινείται φορώντας μόνο  το εγκόλπιο του. Ούτε μπαστούνια, ούτε επανωκαλλύμαυχα. Χωρίς συνοδείες και αστυνομικούς. Και ήταν καθηγητής- καθηγητάρα και όχι γιαλαντζί, με …σπρώξιμο από άλλους!
Ο δε μεγάλος και ανεπανάληπτος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος που είχε κάθε λόγο να προσέχει αφού το ντόπιο πολιτιστικό κατεστημένο τον είχε στοχοποιήσει ( γνωστός άλλωστε και με το λίαν κολακευτικό  προσωνύμιο CIAκωβος που του είχε κολλήσει ο Κώστας Παπαϊωάννου, ιστορικός εκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι») ήταν απλός και καθόλου προκλητικός. Ούτε συνοδευτικά αυτοκίνητα , ούτε φάροι, ούτε μοτοσυκλετιστές, ούτε την κυκλοφορία σταματούσε για να περάσει αυτός! 
Βλέπετε δεν είχε ανάγκη να το παίζει μεγάλος γιατί ήταν μεγάλος. Ήταν άφθαστος! Όχι γιατί είχε τα δολλάρια των ΗΠΑ για να κάνει τον ισχυρό! Αλλά γιατί ήταν μια απροσκύνητη προσωπικότητα! Ποιος να συγκριθεί μαζί του! 
Κι ύστερα άλλο πράγμα  επίσκεψη και προσκύνημα και άλλο δημόσιες σχέσεις με πολυμελή συνοδεία φρουράς λες και είσαι ο Πλανητάρχης!
Από ποιόν κινδυνεύει άραγε  ο Ελπιδοφόρος;
Ο μόνος εχθρός του είναι ο εαυτός του!
Και αυτοί που τον συμβουλεύουν να συμπεριφέρεται έτσι!
Ποιος αλήθεια  νομίζει ότι είναι; Βρίσκει και τα κάνει! Και ο Πατριάρχης τον παρακολουθεί προς το παρόν απαθής!
Αν τα έκανε όμως κάποιος άλλος θα τον είχε εξοστρακίσει! Αυτές τις προκλητικότητες δεν τις βλέπει; Ή παιδιά είναι ακόμη και ας τα αφήσουμε να χαρούν και να κάνουν τα λάθη τους; Έως πότε θα πληρώνει η Εκκλησία τα καπρίτσια των Ιεραρχών της; Είναι μήπως κληρονομικό τσιφλίκι από τον πατέρα τους; Όχι! Τους ανήκει όσο μας ανήκει! Με τη διαφορά ότι αυτοί ζουν με τα χρήματα της Εκκλησίας! Χωρίς να λογοδοτούν πουθενά!
Μια εύλογη απορία: γιατί αλήθεια  δεν επισκέφτηκε ο Ελπιδοφόρος  την πόλη του Αγίου Δημητρίου ωσάν ταπεινός προσκυνητής, όπως έπραξαν οι προκάτοχοί του παρά προτίμησε να κατεβάσει τον  Άγιο  Δημήτριο από το άλογο του για να το καβαλήσει  ο ίδιος και να εισέλθει με αυτό  στο ναό του; 
Γιατί τόση εκκοσμίκευση της Εκκλησίας από τους ίδιους τους επικεφαλής της;
 
Σ.Μ.Τ.
 
🔺Ένα βίντεο από την άφιξη στην Μονή Βλατάδων…
Ένα μικρό εισαγωγικό ορεκτικό των όσων περιγράψαμε στο βίντεο που ακολουθεί από την άφιξη του στην Μονή Βλατάδων για του λόγου το αληθές! 
Ποιος προκάτοχος του αλήθεια,έζησε κάτι ανάλογο; Κανείς! Θα μου πείτε να γυρίσουμε πίσω στις εποχές του επι πόλου όνου καθήμενος; Ίσως θα ήταν προτιμότερο! Μόνον έτσι θα  υπάρξει ελπίδα ότι θα προσγειωθούν οι όποιοι καβαλημένοι και θα μπορούμε να περιμένουμε  τον επανευαγγελισμό μας! Αλλιώς τα χειρότερα έπονται! 

Προσέξτε μια λεπτομέρεια: την ασφάλεια να περιφρουρεί το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει λίγο πριν βγει από αυτό στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής Βλατάδων… Τραγελαφικές καταστάσεις! Που είσαι Κύριε να δεις τους ποιμένες σου! Εζήλωσαν δόξα πολιτικών….

1 COMMENT

  1. Έτσι προστάτευαν και τα ορφανά παιδιά που εκμεταλλεύτηκαν Επίσκοποι και Ιερείς στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλιου! Που όλοι ήξεραν τι γινόταν και δεν μίλαγε κανένας..
    Ντροπή του Μητσοτάκη που του δίνει τέτοια αξία και σπαταλά τα χρήματα των φορολογημένων για να προστατέψει το Αρχικαρακιωζη!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here