Του Στέλιου Τάτση

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί…. Όχι μισόλογα Σεβασμιώτατε, να έχετε την τόλμη να μιλάτε την γλώσσα της αλήθειας μπροστά στην αδικία. Η μονόπλευρη τοποθέτηση γενικά της υπόδουλης Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, μου θυμίζει τα λόγια του ίδιου του Χριστού. “Αλίμονο όμως σ’εσάς, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κατατρώτε τις οικίες των χήρων και για πρόφαση κάνετε μακριές προσευχές. Οδηγοί τυφλοί, που διυλίζετε το κουνούπι, αλλά καταπίνετε την καμήλα . Αλίμονό σας γιατί καθαρίζετε το απέξω του ποτηριού και του πιάτου, ενώ μέσα είναι γεμάτα αρπαγή και ακράτεια… Αλιμονό σας γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απέξω βέβαια φαίνονται ωραίοι, από μέσα είναι γεμάτοι από οστά νεκρών και από κάθε ακαθαρσία.

Μέρος της ευθύνης γι’αυτά που συμβαίνουν σήμερα στους δύο Ορθόδοξους Λαούς (ίσως το
μεγαλύτερο) το επομίζεστε εσείς οι κληρικοί που με τις πράξεις Σας καλλιεργήσατε το μίσος αντί της ΑΓΑΠΗΣ μεταξύ των Ορθοδόξων αδελφών μας, με τις ανούσιες και διαιρετικές πράξεις σας. Στήσατε μια Μαϊμού αυτοκέφαλη Εκκλησία για τα αργύρια και το ακατανόμαστο ΕΓΩ…..Από όλους εσάς που πλαισιώνεται το ΦΑΝΑΡΙ δεν βρέθηκε ούτε ένας να πεί στον διοικούντα το Φανάρι και την Ορθόδοξη Εκκλησία, γέροντα ξεκούτη τι πας να κάνεις; Ποιός σε ωθεί να κάνεις αυτήν την ασχημία και να διαιρέσεις ακόμη περισσότερο την ήδη διαιρεμένη Ορθόδοξη Εκκλησία μας;

ΕΔΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ 

Είσθε όλοι συνυπεύθυνοι και αυτοί που έχουν οφθαλμούς και μυαλό σας βλέπουμε όπως τους ζωγραφισμένους σατανάδες τους οποίους κάποιοι …αποκαλούν αγγέλους. Σας παραπέμπω στην επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Κορινθίους Α’ 13. “Εάν τις γλώσσες των ανθρώπων μιλώ και των Αγγέλων , αλλά δεν έχω Αγάπη , έγινα χαλκός που ηχεί η κύμβαλο που αλαλάζει. Και αν έχω το χάρισμα της προφητείας και κατέχω όλα τα
μυστήρια και όλη την γνώση, κι’ αν έχω όλη την πίστη, ώστε και όρη να μετακινώ, αλλά δεν
έχω ΑΓΑΠΗ είμαι ένα τίποτα. Και αν μοιράσω όλα τα υπάρχοντά μου στους φτωχούς , και αν παραδώσω στη φωτιά το σώμα μου για να καεί, αλλά δεν έχω ΑΓΑΠΗ ποιο το όφελος;.
Η Αγάπη μακροθυμεί, είναι γεμάτη καλοσύνη, δεν είναι ζηλότυπη, δεν μεγάλουχει, ούτε επαίρεται, δεν ασχημονεί, δεν είναι εγωιστική, δεν είναι ευαιρέθιστη, δεν θυμάται το κακό, δεν χαίρεται με τη ΑΔΙΚΙΑ , μετέχει όμως στη χαρά για το ορθό όλα τα ανέχεται , όλα τα πιστεύει, για όλα ΕΛΠΙΖΕΙ και όλα τα υπομένει. Ευτυχώς η ΑΓΑΠΗ ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει. Στο τέλος μένουν αυτά τα τρία: Η ΠΙΣΤΗ- Η ΕΛΠΙΔΑ – Η ΑΓΑΠΗ και από αυτά το μέγιστο είναι η ΑΓΑΠΗ.

Αν καταφέρουμε με το δικό μας παράδειγμα να καλλιεργήσουμε και εδραιώσουμε αυτές τις τρείς αρετές τότε ο κόσμος όλος θα μετατραπεί σε έναν Παράδεισο, τα νόστιμα ΦΡΟΥΤΑ του οποίου θα γευόμεθα όλοι.

Σεβασμιώτατε ο Χριστός γνωρίζει, το γνωρίζουμε και όλοι μας πως κανένας μας δεν είναι αναμάρτητος κανένας μας δεν είναι τέλειος και το χρήμα έχει γίνει αναγκαίον κακόν , αλλά να το βλέπουμε σαν αντικείμενο, σαν εργαλείο και ΟΧΙ σαν ΘΕΟ. Δεν ήμαστε αναμάρτητοι, όμως μπορούμε να αποφεύγουμε το ψέμα και να αγκαλιάζουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και ΑΛΛΗΛΟΥΣ.

Ο Πατέρας μου ήταν και Παπάς και ζευγάς και τα δυο μαζί τον έκαναν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και κατάφερε να μεγαλώσει μια τεράστια οικογένεια που στην κατοχή μετρούσε 15 άτομα.
Σεβασμιώτατε η μεγαλύτερη αμαρτία είναι ο εγωισμός το αναφέρει ο Απόστολος Παύλος ,
η αυτοπροβολή είναι εγωιστική, σας βλέπω που έχετε γίνει διαφημιστική ρεκλάμα και
αυτοπροβάλλεστε καθημερινά με εναλλαγή ακριβών και πολύχρωμων στολών που πραγματικά προκαλούν τον τηλεθεατή και σχολιάζεστε πολύ δυσμενώς μεταξύ των πιστών.
Ξέρω πως η αλήθεια πονάει, όμως αν την λέγαμε όλοι ο πόνος θα ήταν ήπιος και θα περνούσε πολύ γρήγορα.

Ο Χριστός ήταν και είναι το ΦΩΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ γίνετε ο ίδιος παράδειγμα. Σήμερα
αυτά που διάβασα και ερεθίστηκα δεν ήταν όλη η αλήθεια ήταν μισόλογα υπέρ μιας ομάδας
Ορθοδόξων Χριστιανών, έπρεπε να λέγατε όλη την αλήθεια και να αναφερθείτε και στον
ΕΠΙΦΑΝΙΟ που έγινε λαγός και επιτέλους όλοι οι υπεύθυνοι να αναγνωρίσετε το λάθος σας για την άσχημη αυτοκεφαλία του. Η ανωτερότητά μας βρίσκεται στην αναγνώριση των λαθών μας, επιτέλους μάθετε να λέτε την αλήθεια και όλοι μαζί να προσευχηθούμε για την Ένωση και την Σωτηρία πάντων των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Και κάτι τελευταίο : Ο Πατέρας μου όταν καθόμασταν στο τεράστιο Τραπέζι για να το
φαγητό μεταξύ των άλλων μας έλεγε: “Να μην φοβάστε αυτούς που σας λέγουν την αλήθεια όσο πικρή και εάν είναι, διότι αυτοί σας αγαπούν. Αυτοί που σας την κρίβουν και σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα, είναι κόλακες“. Και δυστυχώς Σεβασμιώτατε είστε παραφορτωμένος από αυτούς ….. και ο νοών νοείτω.

=============================

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here