ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης) Ενα κύμα λογοκλοπής και πλαστογραφίας πτυχίων έχει σαρώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη τις τελευταίες εβδομάδες.  Την λαμπρή παράδοση είχε ξεκινήσει βέβαια ο “άριστος των αρίστων”, Αντώνης Διαματάρης που πριν λίγους μήνες κατάφερε να πάρει με καθυστέρηση σαράντα ετών bachelor και Master’s μέσα σε ένα χρόνο… Πώς δεν πήρε και διδακτορικό να σπάσει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ και να αποδείξει στις κακές γλώσσες τι σαϊνι είναι!  Την δόξα του Διαματάρη πολλοί ζήλεψαν στο ένδοξο κόμμα της Ν.Δ.  Και πρώτος ο δεδηλωμένος καραγκιόζης περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που αποδείχτηκε μετά από δημοσίευμα της “Αυγής” ότι έχει αντιγράψει μεγάλα κομμάτια από το δήθεν “διδακτορικό” του… Ο οποίος είναι εξόxως γνωστός στην Ομογένεια με το ποδοπάτημα που έκανε πριν λίγα χρόνια στο Λευκό Οίκο (σε παιδάκια!!) για να βγεί μπροστά και να βάλει τη μουράκλα του στη φωτογραφία… 

Και ακολούθησαν άλλοι όπως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεράσιμος Σιάσιος που δάνεισε το διδακτορικό του στην αδελφή του – και τυγχάνει μάλιστα να είναι πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής!!

Τούς ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια – και τους απονέμουμε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης! Με το …λαμπρό τους παράδειγμα θα στείλουν την Ελλάδα στον πάτο ακόμα πιο γρήγορα! 

Οσο για μας στην Ομογένεια ας μην ξεχνιόμαστε: Ποιός μπαινόβναινε στο γραφείο του Διαματάρη όλα αυτά τα χρόνια; Ποιοί ήταν φίλοι του; Ποιοί έκαναν “μπίζνες” μαζί του;  Διάφοροι απατεώνες της Ομογένειας, με επικεφαλής τον Γαλάτουλα, που ακόμα συνωστίζονται στην Ομοσπονδία Ν.Υόρκης και το παίζουν ηγέτες.  Ενα μάτσο “διδακτορικά”… Που όντας ανίκανοι να βγάλουν το ψωμί τους σαν σωστοί άνθρωποι στην πλούσια αυτή χώρα, αποφάσισαν να “κλέβουν Εκκλησίες” και “Ομοσπονδίες”…

Ποιοί εθεάθησαν επίσης εκτός από τον Διαματάρη να κάνουν παρέα με τον Πατούλη τα τελευταία χρόνια; Ολα τα καλά παιδιά και όχι μόνο από τη Ν.Υόρκη αλλά και από αλλού και ειδικά από το Σικάγο. Θα παρακαλέσω τους διάφορους “χαζηαβάτηδες” Ομοσπόνδυλους του Σικάγου, να βγούν τώρα και να πουν “ποιοί είναι οι φίλοι τους” οι Διαματάρηδες και οι Πατούληδες… Για να μάθει και η Ομογένεια και ποιοί είναι οι ίδιοι… Σα δε ντρέπονται… Τσίπα φιλότιμο δεν έχουν… Το μόνο που τους ένοιαξε, η φωτογραφία…

Μια και μοναδική σπουδαία εκδήλωση έγινε στην πόλη τους, από τον Σύλλογο Αμερικανών Φιλελλήνων του Παναγιώτη Νικολόπουλου που έστησε πανέμορφο μνημείο στην Aurora και οι περισότεροι δεν έδωσαν, όχι μια δεκάρα, ούτε καν δεν εμφανίστηκαν…. Ετρεχαν όμως στην Αθήνα να συναγελάζονται με τον καραγκιόζη Πατούλη και τους άλλους αρίστους της ΝΔ… Μήπως τους πετάξουν κανένα κόκκαλο κατά δώ… 

Εδώ θαυμαστε τα δύο “διδακτορικά”, Πατούλης και Γαλάτουλας…

Και εδώ τα άλλα δύο “διδακτορικά”, Πατούλης και Χανιωτάκης (…προεδράρα της Ομοσπονδίας Σικάγου και μονίμως γλείφων κατουρημένες μητσοτακικές ποδιές…)

Oσοι δεν είδατε τη φωτογραφία σας με τον καραγκιόζη Πατούλη μην ανησυχείτε… Είστε τυχεροί που δεν έχω ώρα… Αλλα σε λίγες μέρες θα ετοιμάσω ειδικό αφιέρωμα… Για να σας ικανοποιήσω…

2 Απριλίου 2022, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι απόψεις και οι δηλώσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν συνταγματικά προστατευμένες απόψεις του συγγραφέα.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ DOCUMENTONEWS.GR

 

========================

Κατ’ ευφημισμόν άριστα τα «γαλάζια» στελέχη με τα σπουδαία βιογραφικά

Αν κάτι χρησιμοποίησε η ΝΔ ως επιχείρημα προκειμένου να καταδείξει τη δήθεν πολιτική ανωτερότητά της έναντι των πολιτικών αντιπάλων της, αυτό είναι μετά βεβαιότητας η αριστεία.

Με τη διαφορά βέβαια, όπως συχνά πυκνά αποδεικνύεται, ότι αυτή είναι μόνο στη… φαντασία κάποιων δήθεν αρίστων, που μάλιστα δεν διστάζουν να προχωρήσουν ακόμη και σε παρουσίαση ψευδών τίτλων σπουδών.

Η περίπτωση Πατούλη αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα «αρίστου», ο οποίος κομπορρημονεί για όσα σπουδαία έχει πετύχει ενώ σχεδόν τίποτε από αυτά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ανύπαρκτο μεταπτυχιακό

Χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα κατ’ ευφημισμόν αρίστου που με το πλούσιο βιογραφικό του έφτασε να διοριστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υφυπουργός Εξωτερικών είναι βέβαια ο Αντώνης Διαματάρης. Διαφήμιζε ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το πανεπιστήμιο Columbia. Οπως αποκαλύφθηκε χάρη στην έρευνα ομογενειακής ιστοσελίδας, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Μάλιστα ο πρώην υφυπουργός υποχρεώθηκε σε παραδοχή του ψεύδους του, ισχυριζόμενος ότι είχε παρακολουθήσει το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα αλλά οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει τον σχετικό τίτλο. Μετά τις αποκαλύψεις από το επίσημο βιογραφικό του Διαματάρη στη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, εκτός από τον ανύπαρκτο μεταπτυχιακό τίτλο, διαγράφηκε και το βασικό πτυχίο του το οποίο εμφανίζεται να είχε λάβει από το Queens College της Νέας Υόρκης.

Αλλαξε ο νόμος για χάρη του

Θεωρητικά άριστος ήταν και ο εκλεκτός του Κυρ. Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΕΥΠ. Ο Παναγιώτης Κοντολέων υποστήριζε ότι κατείχε πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι τίτλοι ωστόσο δεν ήταν αναγνωρισμένοι από τον ΔΟΑΤΑΠ. Αυτό ασφαλώς δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να τον διορίσει στην ηγεσία μιας τόσο νευραλγικής υπηρεσίας όπως η ΕΥΠ. Απλώς, επειδή ο νόμος τότε προέβλεπε με σαφήνεια ότι ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ πρέπει να διαθέτει πτυχίο πανεπιστημίου, η κυβέρνηση φρόντισε να τον αλλάξει έτσι ώστε η συγκεκριμένη προϋπόθεση να μην είναι αναγκαία.

Μη αναγνωρισμένο πτυχίο

Ακόμη μία περίπτωση «γαλάζιου» στελέχους χωρίς αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών είναι αυτή του πρώην γενικού γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη. Γόνος της γνωστής οικογένειας αλευροβιομηχάνων, ο Λούλης είχε έως και φιλική σχέση με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, τον οποίο κατά καιρούς έχει εξυμνήσει. Ασφαλώς το παραπάνω… προσόν δεν αρκούσε για να διοριστεί γγ υπουργείου, καθώς απαιτούνταν πτυχίο. O Κ. Λούλης στο επίσημο βιογραφικό του ανέφερε ότι είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Κυλινδρόμυλων.

Τελικά, όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από ερώτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη, το πτυχίο του Λούλη δεν ήταν αναγνωρισμένο. Το παραδέχτηκε ο ίδιος λέγοντας ότι δεν είχε ζητήσει αναγνώριση του τίτλου σπουδών του επειδή όταν το έλαβε δεν είχε πρόθεση να διοριστεί. Τελικά ο Λούλης αποπέμφθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα, αλλά ως «άριστος» επέστρεψε στο υπουργείο Τουρισμού ως μετακλητός υπάλληλος δύο μήνες αργότερα.

Απότομη προσγείωση

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η κυβέρνηση φρόντισε διά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να βραβεύσει ακόμη μια «άριστη» για την προσφορά της στην επιστήμη και στον άνθρωπο, την «επιστήμονα» Ελένη Αντωνιάδου. Μόνο που το βιογραφικό της, στο οποίο βασίστηκε μετά διθυράμβων η βράβευσή της, ήταν σχεδόν στο σύνολό του ψευδές. Οπως αποδείχτηκε, ούτε ερευνήτρια της NASA και εκπαιδεύτρια αστροναυτών ήταν, όπως ισχυριζόταν, ούτε η επιστήμονας που έφτιαξε την πρώτη τεχνητή τραχεία στον κόσμο από βλαστοκύτταρα η οποία μεταμοσχεύτηκε επιτυχώς σε ασθενή, όπως πρόβαλλε.

Ως προς τη δεύτερη ιδιότητά της μάλιστα αποδείχτηκε ότι το όνομά της δεν υπήρχε στην επιστημονική δημοσίευση που αφορά τόσο την κατασκευή της τραχείας όσο και την εγχείρηση, ενώ και η ίδια η ιατρική πράξη ήταν αποτυχημένη, αφού ο ασθενής απεβίωσε και ο επικεφαλής χειρουργός επικρίθηκε για λανθασμένες ιατρικές πρακτικές και απολύθηκε από το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα όπου εργαζόταν.

 

Master στα… σεμινάρια

Για την ανέλιξή του στον Δήμο Αθηναίων ενώ δεν κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο είχε κατηγορηθεί και ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής Βασίλης Πολυμερόπουλος.
Σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατέθεσε το 2006 στον Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι μεταπτυχιακό τίτλο επιπέδου master. Με αυτό φέρεται να κατατάχτηκε σε ανώτερο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο και το 2013 κατέλαβε θέση προϊσταμένου διευθύνσεως του Δήμου Αθηναίων, καθώς μοριοδοτήθηκε με 160 μόρια, σαν να κατείχε κανονικό μεταπτυχιακό. Πάντως, παρότι είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για την υπόθεση και είχε διαγραφεί από τη ΝΔ, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθωώθηκε.

Το μη κατατεθειμένο μεταπτυχιακό της Σοφίας Νικολάου

Αλλη μια υπόθεση με αμφιλεγόμενο τίτλο σπουδών «γαλάζιου» στελέχους είναι αυτή της πρώην γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. Τον Αύγουστο του 2020  19 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν να κατατεθεί ο τίτλος σπουδών του πανεπιστημίου Paris X Nanterre στη Γαλλία τον οποίο η Σ. Νικολάου ανέφερε στο βιογραφικό της ότι κατέχει. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα κανένας τίτλος σπουδών δεν έχει κατατεθεί στην εθνική αντιπροσωπεία, γεγονός που γεννά ερωτήματα για την
ύπαρξή του.

Πηγή: Documentonews

=========================

ΣΥΡΙΖΑ: Μονόδρομος η παραίτηση του «άριστου» Πατούλη μετά τις αποκαλύψεις για λογοκλοπή

Με αφορμή την αποκάλυψη της Αυγής της Κυριακής, ότι ο κ. Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο καταφεύγοντας σε εκτεταμένη λογοκλοπή, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του και καταγγέλλει τη ΝΔ για «ένοχη σιωπή».

Στην ανακοίνωση του επισημαίνει τα εξής:

Τα πράγματα είναι απλά. Σήμερα η Αυγή αποκαλύπτει ότι ο κύριος Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο καταφεύγοντας σε εκτεταμένη λογοκλοπή. Πρόκειται για αδίκημα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια συνειδητή εξαπάτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας με προφανή στόχο να εμφανίζεται ο κύριος Πατούλης ως διδάκτωρ ιατρικής. Η ενοχή σιωπή της ΝΔ και τα παραληρήματα του ίδιου απλά επιβεβαιώνουν ότι η φούσκα της «αριστείας» έχει σκάσει οριστικά.

Σε ανάλογα περιστατικά στο εξωτερικό -η λίστα είναι μακρά- οι πρωταγωνιστές σκανδάλων λογοκλοπής και ακαδημαϊκής εξαπάτησης παραιτήθηκαν. Αυτό είχε κάνει, θυμίζουμε, ο κύριος Διαματάρης. Αυτό οφείλει να κάνει άμεσα και ο κύριος Πατούλης. Στον χιονιά αποδείχθηκε ανίκανος. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι και απατεώνας.

ΕΔΩ ΠΑΛΙ ΣΠΡΩΧΝΕΙ Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΜΟΥΡΑΚΛΑ ΤΟΥ…

=========================

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here