Του Στέλιου Τάτση
Με ρώτησαν ποιά είναι η μεγαλύτερη αρρώστια κι’εγώ τους απάντησα η ΑΜΑΡΤΙΑ. Και ποιός
είναι ο όρος της αμαρτίας; και πάλι απήντησα πως αμαρτία είναι οτιδήποτε κάνουμε και
νιώθουμε ντροπή. Μα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ντρέπονται. Αυτοί δεν έχουν συνείδηση οπότε δεν είναι άνθρωποι, είναι ζώα. Προσωπικά για όλα έχω βάλλει μια κλίμακα από 0-10, μέχρι το 5 υπάρχει κάποια ψυχική ισορροπία, από εκεί και πάνω ξεπερνάμε τα εσκαμμένα και βαδίζουμε προς την κόλαση και όταν λέγω κόλαση εννοώ την ψυχική μας κατάσταση την οποίαν αν δεν προλάβουμε να θεραπεύσουμε την Κόλαση που γνωρίζουμε όπως την γνωρίζουμε όσοι πιστεύουμε.
Και ποιά είναι η Σωτηρία; Ακούστε να δείτε η αμαρτία γίνεται με τις πράξεις μας και η
Σωτηρία μας εξαρτάται πάλι από τις πράξεις μας. Μια καλή πράξη εξουδετερώνει δέκα κακές
πράξεις. Βλέπετε πόσο πολυεύσπλαχνος και πολυέλεος είναι ο Θεός ; Είναι τόσο μεγάλη η
αγάπη του προς τον άνθρωπο που του δίδει την ευκαιρία να σωθεί, όσο αναπνέει και έχει
σώας τας φρένας του. Ο προορισμός μας πρέπει να είναι η αιώνια ζωή και η ελπίδα που μας οδηγεί να την κατακτήσουμε είναι η ΠΙΣΤΗ και η ΑΓΑΠΗ.
Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή κατά την οποίαν ο Χριστός εθεράπευσε το παιδί με το ακάθαρτο πνεύμα μας διδάσκει, το τί μπορούμε να πετύχουμε με την πίστη μας. Όταν ο πατέρας του παιδιού πλησίασε τον Χριστό και του εξήγησε πως είχε καταντήσει το παιδί του το ακάθαρτο πνεύμα (δηλαδή ο διάβολος), του είπε αν μπορείτε να κάνετε κάτι να τον θεραπεύσετε, βοηθήστε μας, σπλαχνιστήτε μας . Και ο Χριστός του είπε: «Λες το αν μπορείς! Όλα είναι δυνατά σ’αυτόν που πιστεύει “Κατάλαβε ο Πατέρας τι εννοούσε ο Χριστός και με δάκρυα στα μάτια φώναξε: “Πιστεύω Κύριε βοήθα με για την απιστία μου”.
Αμεσα ο Χριστός επιτίμησε το ακάθαρτο πνεύμα λεγοντάς του: “Αλαλο και κουφό πνεύμα, σε
διατάζω να εξέλθεις από αυτόν και να μην εισέλθεις πλέον σ’αυτόν”: Η δύναμη της πίστεως είναι ανυπολόγιστη, ένας κόκος σίτου μέσα μας είναι ικανός να μετακινήσει ένα ολόκληρο βουνό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here