• Υπό το βάρος των δικαστικών κινήσεων (έχουν ήδη εκδοθεί προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα – TRO και αναμένεται νέα, πλήρης, δικαστική εντολή μετά τις 10 Μαϊου) εκρηκτικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.
  • Η επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου με συμπροέδρους τον Κώστα Μάστορα και τον Γιάννη Στρουμπάκη συνεχίζει τον έλεγχο και αναμένεται επίτασή του αμέσως μετά το Πάσχα. Η πλευρά Γεωργόπουλου δεν παρέδωσε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τον έλεγχο! Παρόλα αυτά συντριπτικά στοιχεία φαίνεται ότι έχουν συγκεντρωθεί.
  • Τα οικονομικά της προσεχούς παρέλασης έχουν οργανωθεί σε άριστες βάσεις και η Ομογένεια πρέπει να έχει εμπιστοσύνη καθώς συνυπεύθυνος είναι ο ιδιαίτερα έμπειρος κ.Χρήστος Βουρνάς. 

Του Νίκου Σταματάκη

Γράφαμε σε προηγούμενο κείμενο στις 9 Απριλίου ότι τους “αρουραίους” της Ομοσπονδίας, που για χρόνια “έβαζαν το δάκτυλό τους στο μέλι” έχει λούσει κρύος ιδρώτας... Ενας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι, επιτέλους, η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στις 12 Απριλίου – κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει από τον Οκτώβριο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ίσως να είναι η κατάλληλη έκφραση για την περίσταση. Το δικαστήριο έχει ήδη εκδώσει προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα (ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ FEDERATION TRO 722284 FEDERATION TRO 2021) με την οποία απαγορεύει στους εναγόμενους (ομάδα Γεωργόπουλου) να αλλάζουν κλειδαριές στο Σταθάκειο και να χρησιμοποιούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ομοσπονδίας παρά μόνο για τα συνηθισμένα έξοδα.  Το δικαστήριο έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 10 Μαϊου για την υποβολή στοιχείων και στις δύο πλευρές και αναμένεται αμέσως μετά να εκδώσει πιο ολοκληρωμένα ασφαλιστικά μέτρα.

Την εξέλιξη της υπόθεσης μπορείτε να παρακολουθειτε ηλεκτρονικά συνδεόμενοι εδώ στο δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης (INDEX # 722284/2021).

Η πλευρά Καλαμαρά (και της πλειοψηφίας των πρώην προέδρων) έχει ήδη καταθέσει στο δικαστήριο ένορκες καταθέσεις και πλειάδα άλλων συντριπτικών στοιχείων, πολλά από τα οποία παρουσιάστηκαν – από όλους και από τον ίδιο τον Δ.Καλαμαρά – με καταιγιστικό τρόπο στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

  1. Στο επίκεντρο βρισκόταν, όπως πάντοτε ο απατεώνας Γαλάτουλας εναντίον του οποίου παρουσιάστηκε σωρεία καταγγελιών συνοδευόμενη από αποδεικτικά στοιχεία (πολλά από τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στο δικαστήριο).  Εντύπωση προκάλεσαν οι χειρόγραφες επιστολές του Απόστολου Τομόπουλου από τον Μαϊο και Ιούνιο του 2021 (εδώ αυτούσιες  ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΜΟΠΟΥΛΟΥ_20220416_0001).  Πρόκειται για μια από τις πολλές καταγγελίες εναντίον του Γαλάτουλα, εναντίον του οποίου ακούστηκαν τα μύρια όσα: πολλά ήταν γνωστά, άλλα ενισχύθηκαν με νέα αποδεικτικά στοιχεία.  Είναι βέβαιο ότι αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν καταλήξει όχι μόνο στο δικαστήριο αλλά και στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου υπό τους Μάστορα και Στρουμπάκη, όπου, όπως μαθαίνουμε, συσσωρεύονται και νέα στοιχεία από διάφορες πλευρές. Είναι απίστευτο ότι ο απατεώνας Γαλάτουλας ακόμα δεν έχει παραδώσει απολογισμό για την τελευταία παρέλαση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία το 2019!!

2. Εκτενέστατη αναφορά έγινε στην προσφορά έργου στο Σταθάκειο (κλιματιστικός εξοπλισμός, κλπ) από τον Γιώργο Γεωργόπουλο.  Καταρχήν, και μόνο ότι ανέλαβε τέτοιο έργο ελέγχεται για “conflict of interest”, καθώς ο Γεωργόπουλος για μεγάλα διαστήματα είχε συμμετοχή στην διοίκηση της Οργάνωσης. Τα παράπονα για κακοδιαχείριση και ζημιά της οργάνωσης από τα “έργα” Γεωργόπουλου είναι μεγάλα.

3. Απολύτως απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η κατάσταση για την κλοπή (ναι, αγαπητοί μου, πρόκειται για κλοπή, ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση) των βιβλίων της ομοσπονδίας και αρκετών εγγράφων, ηλεκρονικών και μη.  Αλλά η υφάρπαξη των ηλεκτρονικών διευθύνσεων της Ομοσπονδίας, της ιστοσελίδας και των σημάτων ξεπερνά κάθε όριο.  Κυρίως υπεύθυνος για τούτο φέρεται ο Γιάννης Κουταλής που πέρυσι μπαινόβγαινε στο κτίριο κατά βούληση και φερόταν ως “υπεύθυνος” χωρίς καν να έχει “άδεια παραμονής” στις ΗΠΑ (πράσινη κάρτα).

Αρκετοί άλλοι εμπλέκονται στις παραπάνω και σε άλλες παράνομες ενέργειες και αναμένεται να αναφερθούν τόσο στο δικαστήριο όσο και στην Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών.

Συντριπτική ήταν η παρουσία και κατάθεση του Δημήτρη Γωνιά για ένα βασικό λόγο: ότι προσκλήθηκε να συμμετέχει στην Εφορευτική Επιτροπή στις αρχές Ιουνίου 2021 από τους Γαλάτουλα και Γεωργόπουλο – με τον πρώτο μάλιστα συνδέεται με συγγένεια.  Οταν όμως σε λίγες μέρες άρχισε να βλέπει τις τεράστιες ατασθαλίες – ειδικά από τον Γαλάτουλα – αποφάσισε να τα βγάλει όλα έξω και να προχωρήσει σε καταγγελίες και να μην προχωρήσει η Εφορευτική Επιτροπή σε εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Γωνιάς μαζί με ορισμένους ακόμα ομογενείς στις 2 Αυγούστου οτo 2021 προχώρησαν σε καταγγελία στο γραφείο του Εισαγγελέα Ν.Υόρκης (Attorney General)!!

Παρόλες τις καταγγελίες που είχαν παρουσιαστεί, η πλευρά Γαλάτουλα-Γεωργόπουλου επέμειναν τότε να γίνουν εκλογές και κατηγορούσαν τον Δημήτρη Γωνιά.  “Νόμιζαν ότι είμαι βλάκας και επέμειναν να γίνουν εκλογές!”…  Και συνέχισε: “Οταν ήρθα εδώ δεν υπήρχαν βιβλία, ο ένας τα είχε πάρει στο σπίτι του, ο άλλος αλλού… Εδώ μόνο Ομοσπονδία δεν ήταν… Ντροπή…”

Με αυτά που έκανε ο Δημήτρης Γωνιάς “επέσυρε την μήνιν” των Γαλάτουλα-Γεωργόπουλου.  Ο τελευταίος δημιούργησε σκηνές απείρου κάλλους πριν λίγες μέρες προσπαθώντας να καθοδηγήσει τον δικαστικό επιμελητή να επιδώσει την αγωγή που κατέθεσε η ομάδα τους στον Δημήτρη Γωνιά στην είσοδο της Ομοσπονδίας… Με σκοπό φυσικά να τον …”τρομάξουν”….

Οι λοιποί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ήταν επίσης καταλυτικοί.  Ο Δημήτρης Καλαμαράς είχε όπως συνήθως το γενικό πρόσταγμα και παρουσίασε με λεπτομέρειες τα πραγματικά αλλά και τα νομικά στοιχεία της υπόθεσης.  “Αναγκασθήκαμε να αντιδράσουμε με αυτά που έκαναν” τόνισε.  Και συμπλήρωσε: “Εμείς θέλαμε να γίνει ο οικονομικός έλεγχος και να προχωρήσει η οργάνωση – αλλά και η παρέλαση – χωρίς άλλες δικαστικές εμπλοκές.  Αλλά η άλλη πλευρά δεν το ήθελε και προχώρησε σε δική της αγωγή. Επρεπε να αντιδράσουμε”.

Ο κ. Βουρνάς επέμεινε στην έλλειψη οικονομικού απολογισμού αλλά και ελέγχου από την πολύχρονη εμπειρία του.  Ηταν αμείλικτος και επέμεινε στις παράνομες δραστηριότητες του Γαλάτουλα σε διάφορες φάσεις της “καριέρας” του στην οργάνωση και ειδικά στα τελευταία χρόνια οπότε είχε κυριολεκτικά ξεσαλώσει.  Ο Κλεάνθης Μεϊμάρογολου επέμεινε στην παρουσίαση των κακοτεχνιών και λοιπών παραβάσεων των έργων που είχε αναλάβει ο Γεωργόπουλος όπως και των επιστολών Τομόπουλου που επίσης καταγγέλουν τον Γαλάτουλα.

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Οφείλουμε να τονίσουμε κάτι που πρόσφατα ακούσαμε από τον Κώστα Μάστορα αλλά και χθες με πειστικότητα επανέλαβε ο Χρήστος Βουρνάς: Τα οικονομικά της παρέλασης αυτής έχουν θεμελιωθεί σε νέες βάσεις και θα είναι απολύτως διαφανή.  Η Ομογένεια δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί για το που θα καταλήξουν τα χρήματα της.  Θα υπάρξει απόλυτος έλεγχος αλλά και απολογισμός στο τέλος ο οποίος θα δημοσιευθεί στα μέσα ενημέρωσης.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ

Είπαμε και πρόσφατα ότι πολλοί δεν θέλουν να προχωρήσει ο οικονομικός έλεγχος στα οικονομικά της Ομοσπονδίας για να μην αποκαλυφθούν οι δοσοληψίες τους.  Ενας από αυτούς είναι και ο “Ε.Κ.”  που φοβάται ότι θα αποκαλυφθούν αμοιβές πολλών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων ετησίως για συχνά αχρείαστες “διαφημίσεις”.  Ανάλογα έπραξε η εφημερίδα και στην κοινότητα Αγ.Δημητρίου όπου είχε ακουστεί ότι εισέπραττε από επίσημες πληρωμές άνω των $25,000 ετηίσως.  Στην Ομοσπονδία χθες ακούστηκε και πάλι σε ιδιωτικές μας συζητήσεις ότι πολλοί πλησίασαν τον Ε.Κ. με συγκεκριμένες καταγγελίες εναντίον του Γαλάτουλα με ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία και αρνήθηκε να τα δημοσιεύσει… Ας μην απορεί η εφημερίδα μετά γιατί η Ομογένεια της γυρίζει τη πλάτη… Οταν γραφτεί η ιστορία της Ομογένειας θα γίνει φανερό ότι ο νούμερο ένα υπαίτιος για την σημερινή κατάντια δεν είναι ο οποιοσδήποτε Καρλούτσος, Γαλάτουλας ή Ανδριώτης αλλά ο “Ε.Κ.” που αρνήθηκε να παίξει το συνταγματικό του ρόλο, βάζοντας πάντοτε το χρήμα πάνω από έννοιες όπως “εκκλησία”, “ομογένεια” και προπαντός “αλήθεια”…. 

16 Απριλίου 2022, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

DISCLAIMER: The views and statements expressed in this article constitute constitutionally protected opinions of this author.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here