Σε δηλώσεις του στο Helleniscope ο Κώστας Μάστορας εξηγεί ότι ο οικονομικός έλεγχος είναι στο ξεκίνημα και στην καλύτερη περίπτωση θα διαρκέσει κάποιους μήνες. Εμπόδια στον οικονομικό έλεγχο με την άρνηση προσκόμισης στοιχείων θέτει η ομάδα Γαλάτουλα-Γεωργόπουλου. 

Του Νίκου Σταματάκη

Εχω χρησιμοποιήσει αρκετά κοσμητικά επίθετα για να περιγράψω τις σκηνές απείρου κάλλους που είδα και άκουσα αυτοπροσώπως τον τελευταίο χρόνο στην Ομοσπονδία και τους πρωταγωνιστές τους: από το “καραγκιόζης” και το “ψευτόμαγκας” ως το “απατεώνας”.  Αλλά αυτό που έγινε σήμερα συγκαταλέγεται ασφαλώς στις “κορυφαίες” στιγμές του τελευταίου έτους και αξίζει σχολιασμού.

Ο (τρίτος σε 7 μήνες!!) πρόεδρος της “μειοψηφίας” των εκλογών του πεζοδρομίου Γιώργος Γεωργόπουλος, που πριν δέκα μέρες έβαζε την υπογραφή του συγκατατιθέμενος στην λειτουργία κοινής επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου υπό τον Κώστα Μάστορα και τον Γιάννη Στρουμπάκη, ανακοίνωσε νέα Γενική Συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα εκτός Σταθάκειου με στόχο εκλογές έως το τέλος Ιουνίου!!  Χωρίς ολοκληρωμένο οικονομικό έλεγχο, με παρουσία στο δικαστήριο να επίκειται στις 10 Μαϊου, με την παρέλαση να μπαίνει σε τελική ευθεία για τις 2 Ιουνίου και μέσα στις γιορτές του Πάσχα, η ομάδα Γεωργόπουλου “έχει ζόρια” και πρέπει σώνει και καλά να προγραμματίσει εκλογές!!

Μα πώς θα πάς σε εκλογές χωρίς ολοκληρωμένο οικονομικό έλεγχο (εκτός τα υπόλοιπα), “βρε Καραμήτρο”, ρωτήσαμε τον Γεωργόπουλο… “Είμαστε σε επαφή με την επιτροπή οικονομικού ελέγχου  και έχουμε το ΟΚ”, μας είπε.  Αλλά ο Κώστας Μάστορας διαφωνεί κάθετα και σε τηλεφωνική μας επικοινωνία μας διαβεβαίωσε με τρόπο απόλυτο για τα εξής:

  1. Ο οικονομικός έλεγχος έχει μόλις αρχίσει αφού μόλις πριν δέκα μέρες υπογράφτηκε το σχετικό συνυποσχετικό των δύο πλευρών.
  2. Η επιτροπή υπό τους κκ.Μάστορα και Στρουμπάκη, που εργάζεται σε ειδικό χώρο στα γραφεία του ΤΙΤΑΝ, έχει παραλάβει μικρό μόνο μέρος των απαιτούμενων εγγράφων.  Ειδικότερα έχουν παραληφθεί bank statements και ακυρωμένες επιταγές για μόνο 2-3 από τους δέκα (ή 11??) τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει η Ομοσπονδία. Δεν έχουν παραδοθεί παραστατικά για τις πληρωμές και αυτό κάνει το έργο τους πιο δύσκολο. (Σημείωση σύνταξης: Είναι γνωστό ότι τα παραστατικά κλπ οικονομικά στοιχεία όπως και βιβλία της Ομοσπονδίας παρακρατεί παράνομα η ομάδα Γεωργόπουλου).
  3.  Ακόμα και υπό άριστες συνθήκες και με εκατέρωθεν συνεργασία η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου  θα χρειαζόταν ορισμένους μήνες για την σωστή ολοκλήρωση του έργου της.  Επομένως οι ισχυρισμοί Γεωργόπουλου είναι πληρως αβάσιμοι.

Ο κ.Μάστορας σε σαφέστατες δηλώσεις του προς το Helleniscope εξήγησε ότι είναι αποφασισμένος να θέσει τέρμα σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που ταλανίζει την Ομογένεια για πολλά χρόνια.

Στο μεταξύ στις 10 Μαϊου θα συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ν.Υόρκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της πλειοψηφίας των προέδρων.  Εχει την εντύπωση η ομάδα Γεωργόπουλου ότι οι ενέργειές της θα περάσουν απαρατήρητες από το δικαστή; Η νόμιμη ηγεσία της Ομοσπονδίας είχε με σχετική ανακοίνωση τύπου πριν λίγες μέρες προσπαθήσει να εξηγήσει την στάση της (ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ FEDERATION Press Release).

Μιλήσαμε με πολλούς ομογενείς και κοινή είναι η πεποίθηση ότι ο απατεώνας Πέτρος Γαλάτουλας (του οποίου τα “έργα και ημέρες” έχουν ήδη φτάσει στο γραφείο του Εισαγγελέα Ν.Υόρκης όπως δήλωσε ο Δημήτρης Γωνιάς πριν λίγες μέρες)  βρίσκεται πίσω από όλα αυτά και έχει βάλει στο αρρωστημένο του μυαλό να ξαναγίνει πρόεδρος… Καλούμε τη σύζυγό του και γενικώς την οικογένειά του να φωνάξουν το ασθενοφόρο ώστε οι νοσοκόμοι να του φορέσουν ένα κατάλληλο ζουρλομανδύα και να τον οδηγήσουν σε ψυχιατρικό ίδρυμα… Αρκετά πια τα μπες-βγες από το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου – η θέση του είναι κατευθείαν στο ψυχιατρικό τμήμα…

Ταυτόχρονα οι διάφοροι ομογενειακοί παράγοντες και σύλλογοι οφείλουν να αναλάβουν την υπόθεση στα χέρια τους. Τα πράγματα είναι απλά: Με εμφάνιση στο δικαστήριο στις 10 Μαϊου, με τον οικονομικό έλεγχο στα σπάργανα και με την παρέλαση να επίκειται η Ομογένεια οφείλει να απέχει από ψεύτικες γενικές συνελεύσεις. Αντίθετα οφείλει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη διοργάνωση της παρέλασης και να αφήσει το δικαστήριο και την επιτροπή οικονομικού ελέγχου να επιτελέσουν το έργο τους. Ετσι ώστε να πάει ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του….

20 Απριλίου 2022, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

DISCLAIMER: The views and statements expressed in this article constitute constitutionally protected opinions of this author.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here