Του Στέλιου Τάτση
Σήμερα το μενού, προβλέπει μαύρη φασουλάδα, φιλέτο σολομού Αλάσκας ελευθέρας βοσκής ψητό στον φούρνο και χόρτα Kale σαλάτα. Τα μαύρα φασόλια που σύχναζαν να τρώνε οι καουμπόηδες, είναι τα πιό θρεπτικά από όλα τα όσπρια. Όμως είναι δυσκολόψητα. Η συνταγή λέγει μία με μιάμιση ώρα βράσιμο. Αυτό όμως δεν πρέπει να το εκλαμβάνουμε σαν δεδομένο, χρειάζεται παρακολούθηση και την ανάλογη συμπεριφορά μας, διότι αν σκεπάσεις το τσουκάλι και πεις θα το ανοίξω σε μιάμιση ώρα, όταν το ανοίξεις μπορείς να δεις μια μάζα κολλημένη στον πάτο της κατσαρόλας.
Θα μου πείτε τι σχέση έχει η μαύρη φασουλάδα με την πολιτική. Πρώτα πρώτα έχουν το ίδιο
χρώμα, είναι και τα δυό δυσκολόψητα (στην Πατρίδα υπέρ το δέον), δύσκολη και η συνταγή. Επίσης πρέπει να ψάξεις να βρείς ποιά ψήνονται καλύτερα, πράγμα πολύ δύσκολο για την Πατρίδα, αφού όποια μάρκα και να βάλλετε στο τσουκάλι που λέγεται Κυβέρνηση, λίγο πολύ έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Φαίνεται πως η μαύρη φασουλάδα δεν είναι ντόπια, είναι εισαγόμενη…. Και οι εξαγωγοί της κοντρολάρουν την ποιότητα και την συνταγή, αφού αυτοί που την μαγειρεύουν….. δεν την πετυχαίνουν ποτέ, δεν τρώγεται με τίποτα.
Εκανα όλο αυτό το λογοπαίγνιο για να σας δώσω να καταλάβαιτε , πως όποιον και να βγάλει η κάλπη θα είναι πάντα ΚΑΛΠΗΣ γιατί εκτός από την κάλπη που ρίχνετε μέσα το χαρτάκι σας (γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας χαρτάκι είναι και όχι ψηφοδέλτιο και πολλές φορές είναι και μαρκαρισμένο και αν ψάξουν και δεν το βρούν θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα εξαγοράς) υπάρχει και μια άλλη αόρατη, που δεν κάνει λάθος γνωρίζει εκ των πρωτέρων τον εκλεκτό της, αφού γίνονται και συμφωνίες μεταξύ των υποψηφίων, τούτη τη φορά εγώ την άλλη εσύ.
Και αυτό συμβαίνει και θα συμβαίνει όσο ο Έλληνας πολίτης θα είναι κολλημένος με το συμφέρον του κόμματος και της δικής του τσέπης, γιατί κανένας δεν του έμαθε πως υπάρχει και μια λέξη που ονομάζεται Πατρίδα και πως όταν οι τσέπες της είναι παρά γεμάτες , θα υπάρχει ευδαιμονία για όλους , όταν φυσικά καταφέρετε να εξωστρακίσετε τα αρπακτικά.
Έγιναν τέρατα και σημεία για την Μακεδονία και την συμφωνία των Πρεσπών, πολλοί πλούτισαν με τους ξεσηκωμούς και πολλοί έχασαν μεροκάματα. Δυστυχώς οι μάζες δεν πέτυχαν απολύτως τίποτα, έγινε αυτό που ήθελαν τ’αφεντικά της …αόρατης κάλπης γιατί
κατάφεραν να πείσουν αντί τιμήματος όλα τα μαϊμού κόμματα με τους μαϊμού αρχηγούς
να στηρίξουν την Μεγάλη μαϊμού του Τσίπρα και του Κοτζιά τον Σύριζα. Η αντιπολίτευση του Μητσοτάκη φούσκωνε από πατριωτισμό και φώναζε πως όταν γίνει κυβέρνηση θα την απορρίψει, έλεγε τότε πως είχε βρεί την Αχίλλειο πτέρνα της μα όσο έβλεπε πως η νίκη ήταν
με το μέρος του, οι Πρέσπες ξεφούσκωναν, τα ποτάμια …στέρεψαν και η στάθμη κατέβηκε στο χαμηλότερο σημείο.
Και την άλλη μέρα της εκλογικής νίκης είπε εκείνο το περίφημο: “Εμείς σαν νέα κυβέρνηση θα σεβαστούμε την απόφαση του κοινοβουλίου”.
Φίλοι αναγνώστες δεν χρειαζότανε ούτε οι ξεσηκωμοί, ούτε τα έξοδα ούτε οι ταλαιπωρίες,
ήταν πολύ ευκολώτερο να πιάσετε μερικούς προδότες βουλευτές, τύπου Καμμένου και
Κουίκ και να τους λέγατε πως αν στηρίξετε την Κυβέρνηση, θα σας αφήσουμε σακάτηδες.
Δεν χρειαζόταν τίποτε από ολ’αυτά, θα πιέζατε να βάλλουν VETO στην είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αυτό που κάνει σήμερα η μια χώρα κολοπετινίτσα η Βουλγαρία που έχει τον μισό πληθυσμό.
Για το εμβόλιο του κορονοϊού που δεν έχει βγεί ακόμη, ακούστηκε (δεν ξέρω κατά πόσον είναι αλήθεια) ότι ήδη η Ελλάδα πέρασε νόμο να είναι υποχρεωτικό για όλους. Αυτό φίλες και φίλοι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει στη χώρα του Πατέρα της Ιατρικής του Ιπποκράτη ο οποίος εις τον όρκο που θέσπισε το λέγει ξεκάθαρα, πως απαγορεύεται να δώσεις φάρμακο χωρίς την συγκατάθεση του ασθενούς. Αντίθετα η Φιλανδία ψήφισε ακριβώς το αντίθετο της Ελλάδας, πέρασε νόμο που ευθυγραμμίζεται με τον Ιπποκράτη.
Δεν φαντάζεστε την γαλήνη που κυριεύει τον άνθρωπο όταν πιστεύει στην Πατρίδα και δεν είναι οπαδός κανενός κόμματος. Μόνο έτσι μπορείς να ξεχωρίσεις την ποιότητα των φασουλιών και εάν δεν βρίσκεις την ιδανική ποιότητα τότε ψηφίζεις κατά συνείδηση την φασουλάδα που νομίζεις ότι θα προξενήσει την μικρότερη ζημιά. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα τον ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ τον εξαίρετο Έλληνα ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ παρά το γεγονός που ήξερα πως δεν είχε Ελπίδα, όμως δεν ήθελα να πάω κόντρα στην συνειδησή μου και εάν άλλοι έκαναν το ίδιο στο Ελληνικό κοινοβούλιο θα υπήρχε και μια άλλη φωνή που να υπερασπίζεται την Πατρίδα, όπως έκανε τα χρόνια που ήταν Ευρωβουλευτής και με πύρινους λόγους υπεστήριζε τα δίκαιο της Ελλάδας και των πολιτών της.
Τι λέτε τώρα μετά από όλα όσα διαβάσατε, έχει σχέση η μαύρη φασουλάδα με την πολιτική;
Σας αφήνω τώρα γιατί ήδη έχει χειλώσει και δεν κρατιέμαι πηγαίνω να την δοκιμάσω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here