Του Νίκου Σταματάκη

Το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) με νέο του κάλεσμα που παραθέτουμε αυτούσιο, καλεί όλα τα μέλη και πρώην μέλη να προσκομίσουν στην Επιτροπή Κριτηρίων τα διαπιστευτήριά τους και όλα τα πιστοποιητικά καλής συστάσεως  μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, με στόχο να προχωρήσει η οργάνωση σε εκλογές στα τέλη Νοεμβρίου σε ημερομηνία που θα ορισθεί αργότερα.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια έκκληση και είναι μια πραγματική ευκαιρία επανένωσης για την ιστορική οργάνωση που έδωσε επικές μάχες για τα εθνικά θέματα στο παρελθόν.

Οσοι παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι η Ομογένεια της Αμερικής βρίσκεται σε ιστορική καμπή:

1) Οι ηγέτες της παλαιότερης γενιάς, άλλοι πλήρεις ημερών και άλλοι πρόωρα, αφήνουν τον μάταιο τούτο κόσμο έχοντας προσφέρει ο καθένας ότι μπορούσε στις οργανώσεις μας. Το κυριώτερο επίτευγμα μας είναι ότι αναθρέψαμε με βάση τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας εξαιρετικά παιδιά και εγγόνια. Αλλά παρά την εκπληκτική κοινωνική και οικονομική μας πρόοδο στην μεγάλη αυτή χώρα, δεν έχουμε καταφέρει να ενεργοποιήσουμε τους βλαστούς μας στις οργανώσεις μας.  Αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημά μας – καθώς κατανοούμε ότι σύντομα όλοι θα αφήσουμε τα εγκόσμια. Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα επιμείνουμε να αναπαράγουμε εσαεί τα εθνικά μας μειονεκτήματα, την αρχομανία, τον ατομισμό, τον εγωισμό, την ζηλοφθονία, την αδερφοφαγία και τα υπόλοιπα; Αυτό θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας; Μια ελληνοαμερικανική κοινότητα χωρίς προοπτική στο μέλλον; Η, έστω και την ύστατη αυτή ώρα θα συνενωθούμε με βασικό οργανωτικό μας στόχο να αναδιοργανώσουμε το Εθνικό Συμβούλιο με γνώμονα την δραστηριοποίηση της νεώτερης γενιάς;

Σε προσωπική μας επικοινωνία με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Βασίλη Ματαράγκα λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση που περιγράψαμε παραπάνω.  Εμείς ως Helleniscope υποσχόμαστε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα θετικά βήματα.  Ταυτόχρονα, θα καυτηριάζουμε αλύπητα τους καλαμοκαβαλάρηδες, τους τυχοδιώκτες, τους δημαγωγούς και τους λοιπούς υστερόβουλους.  Εάν κάποιος έχει αμφιβολία για την ειλικρίνεια των προθέσεών μας αλλά και για το πόσο αδέκαστη αλλά και καυστική είναι η γραφή μας ας ρίξει μια ματιά στα τελευταία μας κείμενα αλλά και στα παλαιότερα.

2) Επιπλέον, είναι φανερό σε όλους μας, επειδή όλοι είμαστε καλοί πατριώτες και παρακολουθούμε στενά τα εθνικά θέματα, ότι πιθανόνατα επέρχεται σύντομα θερμή σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας.  Στην σύγκρουση αυτή ο Ελληνισμός θα κληθεί να αντιμετωπίσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ τον προαιώνιο εχθρό και να τον συντρίψει μια και καλή. Κανείς μας δεν δίνει βάση στα ωραία λόγια στην Ουάσιγκτον και όλοι γνωρίζουμε την αδιαφορία των Βρυξελλών. ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

May 28, 2022, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here