ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητέ κύριε Κούτρα, Γενικέ Πρόξενε της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη.
Μερικές φορές η σιωπή δεν είναι χρυσός, γιατί μετά σε εκλαμβάνουν για δεδομένο και υποτακτικό. Και ειδικά όταν δεν υπερασπίζεσαι τα δίκαια σου. Ως εκ τούτου και επειδή δεν είμαι, ούτε δεδομένος αλλά ούτε και υποτακτικός, δεν έχω άλλη επιλογή από το να γράψω αυτή την ανοικτή επιστολή για να βάλω τα πράγματα στην θέση τους, εξ αιτίας της κοινωνικά απαράδεκτης και προκλητικής συμπεριφοράς σας.
Κύριε Κούτρα στην Πανομογενειακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης την περασμένη Πέμπτη στο Σταθάκειο κτίριο, που ήταν παρόντες οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες η κυρία Φανή Χαλκιά και ο κύριος Ιωάννης Μελισσανίδης, τελετάρχης και επίτιμος τελετάρχης της παρέλασης αντίστοιχα, αποφύγατε να τους αναγνωρίσετε η να τους σφίξτε το χέρι τους για το έστω τυπικό καλωσορίσατε.
Σε μια στιγμή σηκώθηκα από την θέση μου και μίλησα στον κύριο Μπάρδη (συμπρόεδρο της παρέλασης) να σας πει διακριτικά να μην παραλείψετε να αναγνωρίσετε την παρουσία τους. Αυτός μου είπε ότι θα τους αναγνώριζε ο ίδιος αν το παραλείπατε εσείς, όπως και προς τιμή του το έκανε, ακριβώς μετά την ομιλία σας. Η ερώτηση μου απλή. Χρειάζονταν η υπενθύμιση μου για το αυτονόητο που δεν πράξατε ως Γενικός Πρόξενος; Προς τι η ασέβεια σας στους Χρυσούς Ολυμπιονίκες που σήκωσαν την Ελληνική σημαία στο υψηλότατο βάθρο στον κόσμο;
Ευτυχώς που το διορθώσατε την επόμενη μέρα στο Bowling Green, όταν οι ακομπλεξάριστοι Χρυσοί Ολυμπιονίκες  σας έσφιξαν το χέρι σας από σεβασμό στην θεσμική σας θέση.
Πάμε τώρα παρακάτω για να ειπωθούν ξεκάθαρα τα πράγματα με το όνομα τους. Θυμάστε κύριε Κούτρα την ημερομηνία 30 Απριλίου του 2017; Θυμάστε που βρεθήκαμε τότε μαζί σε ένα φιλικό σπίτι; Θυμάστε που ακούσατε εκεί την κατά παραγγελία ηχογραφημένη θανατική απειλή που έλαβα στο voicemail μου, που φωτογράφιζε την κλειστή σας φίλη κυρία Γκρέτα Καματερού, τέως Διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στο Μανχάτταν; Θυμάστε που σας είπα πως σαν τον θεσμικό αφεντικό της που ήσασταν οφείλατε να την συμμαζέψετε; Να όμως πού ακριβώς την επόμενη μέρα, η κυρία Καματερού κατέθεσε ένα μαϊμού criminal complaint εναντίον μου, πιθανώς με την άδεια σας, για να καλύψει την καταλερωμένη της φωλιά, ότι δήθεν σε ένα από τα πολλά τηλεφωνήματα μου προς αυτή την απείλησα πως θα την σκοτώσω και πως δήθεν την έστελνα ενοχλητικά e-mails.
Τα από δικαστική κλήτευση στην κατοχή μου τηλεφωνικά αρχεία της κυρίας Καματερού αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ποτέ δεν έλαβε χώρα έστω και ένα τηλεφώνημα μου για δείγμα προς αυτή. Όσο για τα emails προς την ίδια ήταν προστατευτικά, για να προφυλαχθεί από μια νέα νομική περιπέτεια (μετά την ανάκριση της από εισαγγελέα διαφθοράς στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2016).
—————–
ΦΩΤΟ: Η δικαστική απόφαση που απέρριψε τις ψευδολογίες της κας. Καματερού…
————————–
Εννοείται κύριε Κούτρα ότι εσείς, ως θεσμικό αφεντικό της κυρίας Καματερού, την καλύψατε για την απορριφθείσα από το δικαστήριο ψευδομήνυση της εναντίον μου, για ευνόητους προσωπικούς λόγους, αντί να την στείλετε πίσω στην Ελλάδα, για το ποινικά καταδικαστέο αδίκημα που έπραξε. Είναι τυχερή που δεν είμαι εκδικητικός άνθρωπος. Διαφορετικά θα είχε ήδη απελαθεί στη Ελλάδα εξ αιτίας του μαϊμού γάμου της, με έναν καλοπροαίρετο Ομογενή, πάροχο της πράσινης κάρτας της, που πίστευε μέχρι την τελευταία στιγμή τα αληθοφανή ψέματα της, ότι ο γάμος τους ήταν αληθινός.
Κλείνοντας, κύριε Κούτρα ως ενεργός Ελληνοαμερικανός Ομογενής στα δρώμενα της Ομογένειας μας, αλλά ποτέ ως μέλος του μερικώς σάπιου μέχρι το κόκαλο κατεστημένου της Ομογένειας μας, σας έδωσα την ευκαιρία δυο φορές στο παρελθόν να ξεκαθαρίσετε την θέση σας απέναντι μου, αλλά δεν το κάνατε. Για αυτό λοιπόν, αν έχετε έστω και στοιχειώδη συνείδηση, ζητήστε δημόσια συγγνώμη για τα απανωτά σας λάθη. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Η επιλογή δική σας.
Αχιλλέας Λυγγέρας, Commercial Real Estate and Business Developer, New York.
Υ.Γ. Επισυνάπτω για του λόγου μου το αληθές, το δικαστικό ντοκουμέντο της απόρριψης της ψευδομήνυσης της κυρίας Καματερού εναντίον μου, την προσχηματική της κάρτα που απευθύνεται σε μένα και την σύζυγο μου, ως επίσης και ένα δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα που αναφέρεται στα κατορθώματα της.

June 8, 2022,

DISCLAIMER: This letter represents the views of a third person on matters related to a public figure and in no way represents Helleniscope and any of its contributors.

ΦΩΤΟ: Η ευχαριστήρια κάρτα της Γκρέτας Καματερού… Και οι …περιπετειώδεις “επιτυχίες” της “ταλαντούχου” Γκρέτας στον αθηναϊκό τύπο…

3 COMMENTS

  1. Μια μικρή συντακτική διόρθωση (συγχωρέστε με αλλά επειδή είμαι εργάτης της Ελληνικής γλώσσας δεν μπορώ να κρατηθώ) Η Κα Καματερού είναι ΣΤΕΝΗ φίλη του Κυρίου Κούτρα και όχι «κλειστή» όπως γράψατε μεταφράζοντας από το αγγλικά «close friend» (ίσως χρησιμοποιώντας το ανεπαρκές μεταφραστικό εργαλείο της google; δεν ξέρω). Να σας συγχαρώ για τα Ελληνικά σας (οι περισσότεροι Ελληνοαμερικανοί σπάνιως μπορούν να μιλήσουν Ελληνικά για πάνω από ένα λεπτό πόσο μάλλον να συντάξουν ένα μακροσκελές και πολύπλοκο κείμενο στα Ελληνικά. Οπότε θερμά συγχαρητήρια τόσο σε σας όσο και στους γονείς σας αλλά και στους δασκάλους σας. Θα ήθελα όμως να σας παρακαλέσω να αντιμετωπίζετε τον Κύριο Κούτρα με περισσότερο σεβασμό. Προφανώς και είναι σημαντική παράλειψη η μη αναγνώριση των Ολυμπιονικών μας ελπίζω εκ παραδρομής και ανθρωπίνου λάθους για τα υπόλοιπα όμως αναφορικά με την Κυρία Καματερού νομίζω καταλαβαίνετε ότι ο Κύριος Κούτρας δεν μπορεί και ούτε πρέπει να πάρει δημόσια θέση. Δεν διόρισε ο Κύριος Κούτρας την Κυρία Καματερού στη θέση της αυτής και θα πρέπει να σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητος του καθενός μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους. Θα ήθελα πάντως να δευτερολογήσετε και να αξιολογήσετε τη θητεία της Κυρίας Καματερού στη θέση της ως Διευθύντριας του ΕΟΤ στο Μανχάτταν και να συγκριθεί το έργο της με το αντίστοιχο της Τουρκικής αποστολής για παράδειγμα. Πάντως είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ η καταγγελία σας περί γάμου μαϊμού διότι συνιστά ομοσπονδιακό κακούργημα που μπορεί να μπλέξει και εσάς ως συνένοχο αφού γνωρίζατε το αδίκημα και δεν το καταγγείλατε! Οπότε παρακαλώ να ανακαλέσετε ή αλλιώς καταγγείλατε το αδίκημα.

  2. Αγαπητέ ανώνυμε “εργάτη της Ελληνικής γλώσσας”, η τεκμηριωμένη αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να ανακαλεστεί. Υπάρχει μεταξύ άλλων και σχετικό email μου προς την κυρία Καματερού που αναφέρει αναλυτικά το γιατί δεν ήθελα να γίνω συνένοχος και να πάω φυλακή για τον μαϊμού γάμο της, με την επιπλέον συμβουλή μου προς αυτή to stay the hell away from us. Παραβλέψατε όμως τελείως να αναφερθείτε στην απορριφθείσα ψευδομήνυση της κυρίας Καματερού εναντίον μου. Γιατί δεν την αξιολογήσατε για αυτή την κακουργηματική της πράξη; Δεν θα σας κάνω όμως την χάρη για να αξιολογήσω το τελικό έργο της κυρίας Καματερού που μου ζητάτε, για να μην σοκαριστείτε! Στην αρχή και εγώ είχα την ίδια ψευδαίσθηση με εσάς, ότι η συγκεκριμένη ήταν η ποιο κατάλληλη ως διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στο Μανχάτταν. Μάθημα μου που έπεσα τόσο έξω. Όσο για τον κύριο Κούτρα, το τέως θεσμικό και άμεσο αφεντικό της κυρίας Καματερού στην Νέα Υόρκη, η κάλυψη που παρείχε στην κυρία Καματερού για την απορριφθείσα ψευδομήνυση της εναντίον μου δεν με εξέπληξε. Κατά την λαϊκή ρήση, “Ο κόρακας δεν βγάζει ποτέ κοράκου μάτι”. Τον έδωσα δυο ευκαιρίες να συναντηθεί μαζί μου για να ξεκαθαρίσει την θέση του, αλλά για ευνόητους λόγους το απέφυγε. Οπότε μην μου ζητάτε να τον αντιμετωπίζω με σεβασμό επί προσωπικού επιπέδου. Επειδή όμως δεν γνωρίζω ποιος η ποια ήσαστε, σας προτείνω δημόσια να τα πούμε τηλεφωνικά η δια ζώσης αν θέλετε. Το κινητό μου μπορείτε να το βρείτε πανεύκολα. Μετά θα κατανοήσετε ότι αδίκως μου προσάπτετε πράγματα που δεν στέκουν. Εύχομαι τα Ελληνικά μου να σας ικανοποίησαν αυτή την φορά. Να έχετε μια όμορφη και δημιουργική μέρα.

    • Ο σεβασμός στην Αμερική δεν είναι απαραίτητο συνακόλουθο του αξιώματος που έχει κάποιος αλλά πρέπει να κερδηθεί με τη δημόσια συμπεριφορά του. Όταν ένας ελληνας πρόξενος, πλουσιοπάροχα αμειβόμενος από το χρεοκοπημένο ελληνικό κρατος (και η ομογένεια θα μείνει με το στόμα ανοιχτό με τις προξενικές αμοιβές) καταλήγει να ψεύδεται δημοσίως (οπως έκανε ο κ. Κούτρας για το θέμα των Ευζώνων) για να καλύψει τα λάθη άλλων – κάποιοι από τους οποίους δεν ανήκουν καν στην αρμοδιότητα του – τότε πόσου και ποιού σεβασμού αξίζει;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here