ΦΩΤΟ: Οι κκ. Κούτρας και Κουμπαράκης

Οι κκ. Κούτρας και Κουμπαράκης με τις συζύγους τους στοιχίζουν στην μπατιριμένη Ελλάδα 20,000 το μήνα μόνο για μισθούς το κάθε ζευγάρι!!  Τα οποία τους μένουν σχεδόν καθαρά στην τσέπη καθώς η “Ελλαδίτσα” τους πληρώνει και το ενοίκιο σε πολυτελείς κατοικίες!! Και παρόλα αυτά συμπεριφέρονται στην Ομογένεια με τρόπο απαράδεκτο, παίζοντας παιχνίδια προσωπικής προβολής και εξυπηρετώντας κυρίως το προσωπικό συμφέρον τους!!

Του Νίκου Σταματάκη

Μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις ελληνικές προξενικές αρχές και όποτε το πράξαμε δώσαμε γενικά θετικό πρόσημο θεωρώντας, όπως άλλωστε πράττει σύσσωμη η Ομογένεια, ότι οφείλουμε σεβασμό στους εκπροσώπους της Ελλάδας στην Αμερική και πρέπει να τους μεταχειριζόμαστε ως αδελφούς μας.  Γνωρίζαμε βέβαια τα διάφορα “παραλειπόμενα” και τις “εκτροπές” ορισμένων, όπως και τις απαράδεκτες διαπλοκές τους με το πολιτικό και κομματικό κατεστημένο που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία.  Και είμαστε εν γνώσει των κινήσεων του “Μητσοτακέικου” μέσω του προσφάτως αποφοιτήσαντος “φωστήρος των γραμμάτων” (πήρε δύο διπλώματα σε ένα χρόνο!!) πρώην “εκδότη” και πρώην “υφυπουργού” και πρώην “εντίμου ανδρός” Α.Διαματάρη.  Ο Διαματάρης, manager του “Μητσοτακέικου” για την Αμερική, τα τελευταία χρόνια (αλλά και παλαιότερα) κινούσε υπογείως αλλά και υπεργείως – χωρίς ίχνος ντροπής – τα νήματα που ανεβοκατέβαζαν πολλούς προξένους ώστε να “γίνεται η δουλειά” – και η δική του και της “αγίας οικογενείας”… Εάν κάποιος θέλει να ξέρει τι τρέχει με τις προξενικές αρχές – και ειδικά τους δύο κυρίους του τίτλου μας – πρέπει να αναρωτηθεί τι παιχνίδια παίζει ο Διαματάρης… Οπως και ο εκάστοτε υφυπουργός Αποδήμων…

Πρόσφατα όμως αναγκαστήκαμε από την απαράδεκτη ψευδολογική εμπλοκή του Γ.Προξένου στη Ν.Υόρκη κ.Κούτρα να αποκαλύψουμε την αυτογελοιοποίησή του στο ζήτημα της πρόσκλησης των Ευζώνων.  Τι είχε γίνει;  Από τη μια είχαμε πληροφορίες ότι ο κύριος αυτός συνεργούσε με τον (πάντοτε πλάγιο) τρόπο του στην μη έλευση των Ευζώνων στην Παρέλαση της Ν.Υόρκης.  Από την άλλη, όταν (μετά την παρέμβασή του Helleniscope μαζί με τον πρόεδρο του HANC Βασίλη Ματαράγκα) επιβεβαιώθηκε η έλευση των Ευζώνων, ο κ.Κούτρας παρουσιάστηκε στην Ομοσπονδία και αυτογελοιοποιήθηκε προσπαθώντας να μας πείσει ότι ήταν η παρέμβαση της ΑΧΕΠΑ στον πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη που έφερε αποτέλεσμα.  Ηταν τόσο ακραία η αυτογελοιοποίησή του που στο τέλος πλησίασε το τραπέζι του τύπου όπου καθόμουν και εγώ και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην την αναφέρουν έως μετά την παρέλαση!! Τέτοια κατάντια!!(εδώ ο σύνδεσμος στο σχετικό ρεπορτάζ μας).

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε “ανοιχτή επιστολή” του δραστήριου ομογενούς κ.Αχιλλέα Λυγγέρα που εξέφρασε δικαιολογημένη αγανάκτηση κστά του κ.Κούτρα (συνδεθείτε εδώ).  Παρόμοια επιστολή δημοσιεύουμε σήμερα από τον Σύλλογο Αμερικανών Φιλελλήνων (Γεωργία και Παναγιώτης Νικολόπουλος) προς τον Γ.Πρόξενο Σικάγου κ.Κουμπαράκη (στο τέλος της ανάρτησης εδώ). Ο Σύλλογος Αμερικανών Φιλελλήνων ετίμησε υπέρ το δέον τον κ.γενικό πρόξενο οργανώνοντας εκδηλώσεις και ομιλίες όπου ο κ.Κουμπαράκης ήταν τιμώμενο πρόσωπο και ομιλητής για το θέμα του Φιλελληνισμού με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Σε αντάλλαγμα ο κ.Κουμπαράκης τους φέρθηκε με τελείως ιταμό και υποτιμητικό τρόπο, όταν του εξήγησαν ότι θάπρεπε το Ελληνικό Κράτος – που σπατάλησε $2.2 εκατ. ετησίως για την Θεολογική Σχολή Βοστώνης – να δώσει ένα μικρό ποσό (περίπου $5000) έτσι ώστε το όνομα της επίσημης Ελλάδας να προστεθεί στο μνημείο που τώρα κοσμεί την κεντρική πλατεία της Aurora. Ας σημειώσουμε εδώ ότι το μνημείο αυτό έχει παναμερικανική σημασία και αντίγραφο του έχει ήδη ζητηθεί από τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ (National Archives). Αλλά ο κ.Κουμπαράκης το γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και δεν κάνει το παραμικρό για ένα πράγματι σπουδαίο θέμα εθνικής σημασίας…

Αλλά ας δούμε περιληπτικά ποιοί είναι οι κκ. Κούτρας και Κουμπαράκης και ποιά είναι τα πολλά κοινά στοιχεία τους.  Το αληθινό τους βιογραφικό μικρή σημασία έχει καθώς είναι γνωστό ότι στην χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” το μόνο που μετρά είναι το γλύψιμο και το μέσο.  Επιδεξιότερος στο γλύψιμο – με μεγάλη διαφορά – ο κ.Κούτρας που τα κατάφερε ο αθεόφοβος, ως άψογος γυμνοσάλιαγκας που είναι, να τα έχει καλά με όλα τα κόμματα: Τον ανέβασε ο ανυπέρβλητος “κύριος τίποτα” Δημήτρης Αβραμόπουλος (με τέτοιο μέντορα τι παριμένατε να μας βγεί ο Κούτρας;) και τον έκανε από δάσκαλο διπλωμάτη.  Συνέχισε με τον ξενόδουλο και κοιλιόδουλο Ευάγγελο Βενιζέλο και όταν πια ανέβηκε ο Μητσοτάκης στην πρωθυπουργία και μας είχε ήδη κατσικωθεί στη Νέα Υόρκη, “άνοιξε τα πανιά” του σε συνεργασία με τον “υποτακτικό της αγίας οικογένειας”, του μητσοτακέικου, τον Διαματάρη… Αλλά ο “ευέλικτος” κ.Κούτρας δεν ξέχασε την “παλιά του τέχνη κόσκινο” και τις μέρες αυτές διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κ.Ανδρουλάκη – έτσι για παν ενδεχόμενο.. Το “Μητσοτακέικο” και το “κύκλωμα” της Ν.Υόρκης όπου αναδείχτηκε άριστος “σφογγοκωλάριος” του έχει υποσχεθεί θέση στον ιδιωτικό τομέα στη Ν.Υόρκη από τον προσεχή Αύγουστο οπότε αποχωρεί από την υπηρεσία, αλλά δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται και πώς αλλάζουν τα πράγματα… Κρατά λοιπόν και τον Ανδρουλάκη “πόρτα για τον χειμώνα”… Τι τις έχουμε τις περγαμηνές στη διπλωματία;  Εάν την ευελιξία του και την οσφυοκαμψία του τη χρησιμοποιούσε για τα Εθνικά μας Θέματα, σας βεβαιώνω αγαπητοί ομογενείς ότι θα το είχε λύσει το Κυπριακό ό κ.Κούτρας μας…

Ο κ.Κουμπαράκης τουλάχιστον δεν ντρέπεται να παρουσιάσει το πλήρες βιογραφικό και τις πράγματι εξαιρετικές νομικές σπουδές του.. Αυτές βέβαια λίγο θα μετρούσαν στην Ελλάδα χωρίς το σχετικό “μέσο”. Στην περίπτωσή μας η “ευκαιρία” για τον Κουμπαράκη ήταν η θητεία του στη Ν.Υόρκη ως πρόξενος (2013-17) και αργότερα (2019) ως βοηθός του τότε υφυπουργού Διαματάρη ο οποίος και πάλι αποδεικνύεται ο “άνθρωπος-κλειδί”… Και τον προωθεί στο Σικάγο, ενώ συζητιέται και η μετάθεση του στη Ν.Υόρκη.  Στην εικόνα τελευταία μπαίνει και ο νυν γραμματέας απόδημου Ελληνισμού κ.Χρυσουλάκης, κλασσικό παράδειγμα “χατζηαβάτη” της ελληνικής γραφειοκρατίας.  Ο κ. Χρυσουλάκης μας, μόνιμος “ταξιδιώτης” στο τζάμπα, επισκέφτηκε την Βοστώνη πρόσφατα για “επαφές τρίτου τύπου” με την Ομογένεια, ενώ είναι άριστες και οι σχέσεις τους με το “δεξιό κύκλωμα” του Σικάγου και τους εκεί υστερόβουλους δήθεν πατριώτες – και ειδικά με τον Κώστα Χανιωτάκη. Να τι έγραψε πριν δυό μέρες στον “Ε.Κ.” ο πρέσβης Γιώργος Χατζηιωάννου: “…Δυστυχώς, στο ίδιο κλίμα κινείται σήμερα, σχεδόν 30 χρόνια μετά, και ο προϊστάμενος των Γραφείων Τύπου των πρεσβειών Γιάννης Χρυσουλάκης στην Αθήνα, ο οποίος ασχολείται με την προσωπική του προβολή και έχει μετατρέψει τους υπαλλήλους του στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό σε υπηρέτες της προσωπικής προβολής των πρέσβεων και της δικής του, σε βάρος τις περισσότερες φορές της αποτελεσματικής συμπαράστασης προς την Ομογένεια…” Αυτά για να μην νομίζουν κάποιοι ότι είμαι μόνος…

Ο κ.Κουμπαράκης μας μπορεί να μην είναι τόσο “ευέλικτος” όσο ο κ.Κούτρας αλλά του αρέσουν επίσης τα “δίπορτα” στο χώρο του τύπου και διατηρεί φιλικότατες σχέσεις έκτός από τον Διαματάρη και με “καλαμοκαβαλάρη” εκδότη ιστοσελίδας στη Φλόριδα… Οι κκ.Κούτρας και Κουμπαράκης δεν θα μας απασχολούσαν ΚΑΘΟΛΟΥ εάν αφιέρωναν τον χρόνο τους στην προώθηση των θεμάτων της Ομογένειας χωρίς να εμπλέκονται σε κομματικά κανάλια με στόχο την προσωπική τους προβολή και το προσωπικό όφελος.  Τη στιγμή μάλιστα που αμοίβονται ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ απο την χρεοκοπημένη Ελλάδα.  Ποιές είναι οι αμοιβές τους;

  1. Λαμβάνουν έκαστος βασικό μισθό (περίπου 2500 ευρώ μηνιαίως) και επίσης άλλα 7500 ευρώ μηνιαίως “εκτός έδρας”, τα οποία μάλιστα είναι αφορολόγητα!!!
  2. Είναι και οι δύο έγγαμοι.  Η μεν σύζυγος του Κουμπαράκη είναι διπλωματική υπάλληλος διορισμένη στο Σικάγο με παρόμοιο μισθό του συζύγου της και η δε σύζυγος του Κούτρα είναι δασκάλα με μετάθεση (και όχι αποσπασμένη!!) στη Ν.Υόρκη επίσης με παρόμοιο μισθό του συζύγου της.   Δηλαδή κάθε ζευγάρι παίρνει σε μισθούς από τη φτωχή Ελλάδα 20,000 το μήνα!!
  3. Επίσης η “ψωροκώσταινα” πληρώνει το ενοίκιο του κ.Κουμπαράκη στην καλύτερη γειτονιά του Σικάγου (Lakeshore Drive – 9500 το μήνα!!)  Ο κ.Κούτρας μένει σε πολυτελέστατο διαμέρισμα στο κτίριο του προξενείου – χρησιμοποιεί μάλιστα την καθαρίστρια του Προξενείου για υπηρέτρια – ανάμεσα σε διάφορα άλλα ωφελήματα όπως ακούμε!!
  4. Η “Ψωροκώσταινα” επίσης διαθέτει δωρεάν αυτοκίνητο στους κκ. γενικούς προξένους, ο κ. Κούτρας μάλιστα διαθέτει και οδηγό!!

Συμπέρασμα: Μένουν σχεδόν καθαρά στον καθένα (στο κάθε ζευγάρι) γύρω στα $20,000 το μήνα!!! Σας παρακαλώ κλείστε το στόμα σας –  το βλέπω είναι ορθάνοιχτο!!

Εάν μετά από όλα αυτά οι δύο αυτοί κύριοι έχουν το θράσος να συμπεριφέρονται κατ’αυτόν τον τρόπο στην Ομογένεια η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τους πάρει από το αυτί και να τους αποσύρει ΑΜΕΣΑ σε θέση πίσω στην Αθήνα!! Για να ξαναβρεί επιτέλους η λέξη ντροπή την σημασία της!!

June 13, 2022, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

DISCLAIMER: The views and statements expressed in this article constitute constitutionally protected opinions of this author.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ κ.ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗ

=================

Επιστολές του Παναγιώτη και της Γεωργίας Νικολοπούλου προς τον κ.Κουμπαράκη

Κύριε Γενικέ

Μετά απο την πρωινή (6-10-2022) έκπληξη και έντονη συνομιλία μαζί σας ότι εγώ σας βρίζω, θα ήθελα να γνωρίζω τον πληροφοριοδότη σας.  Τον κ. Δημήτρη Μπούση τον εμπιστεύομαι και με συνδέει οικογενιακή φιλία τουλάχιστον 50 ετών.  Οι επισκέψεις μου στο προξενείο σας δεν είχαν κάποιο προσωπικό αίτημα.  Ηταν μόνον για την προώθηση του  Αμερικανικού Φιλελληνισμού και την ανέγερση του μνημείου.  Προσωπικά παραμένω στο ποιός σας είπε οτι εγώ βρίζω για να τελειώνουμε.

Μετά τιμής

Παναγιώτης Νικολόπουλος   

Consul General,
Our family has worked and sacrificed for the cause of American Philhellenism for many years.  Do not doubt the sacrifices of our family to the cause of American Philhelllenism.  We have been aboveboard and clear in our dealings and expect the same from others.  Unfounded and anonymous accusations have no place in the way we deal with anybody and everybody, nor in the way we expect anybody and everybody to deal with us.
Panagiotis and Georgia Nikolopoulos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here