ENGLISH TRANSLATION FOLLOWS

Του Νίκου Σταματάκη

Τι επιτέλους συμβαίνει στον Αγιο Δημήτριο Αστόριας; Τις τελευταίες μέρες λάβαμε κατακλυσμό απελπισμένων τηλεφωνημάτων για την απαράδεκτη κατάσταση στην κοινότητα.  Το βασικότερο στοιχείο των τελευταίων εξελίξεων είναι ότι η “συμμορία” που λυμαίνεται την κοινότητα για δεκαετίες είναι τάχατες “δυσαρεστημένη” με τον νέο ιερέα π.Βασίλειο Τσουρλή και θέλουν να τον διώξουν…”Αρον, άρον, σταύρωσον αυτόν!!…”

“Μα τι σας έκανε ο καινούριος ιερέας βρε παιδιά;” ρωτούν από όλες τις πλευρές.  Αυτός ο άνθρωπος δεν έκλεισε καλά-καλά τρεις μήνες στον Αγιο Δημήτριο!… Πότε προλάβατε να τον καταδικάσετε;  Η απάντηση που έρχεται από την πλευρά των κατηγόρων είναι αποκαλυπτική: “Είναι καλός παπάς αλλά, βρε παιδί μου, δεν κάνει για την κοινότητα…” Τώρα μάλιστα… Καταλάβατε τι συμβαίνει; Επιτρέψτέ μου να σας εξηγήσω…

Ο π.Βασίλειος έκανε ένα πολύ σημαντικό λάθος στις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων του. Αφού ξόδεψε όλο τον Φεβρουάριο και μεγάλο μέρος του Μαρτίου μιλώντας σε όλους και σε όλες, αφού είδε και άκουσε τι συμβαίνει στην κοινότητα, και ειδικά στον οικονομικό τομέα, άνοιξε το στόμα του και είπε μια λέξη απαγορευμένη: “Θα προσλάβουμε λογιστή (bookkeeper)”.  Τι ήταν να το πεί; Μαχαίρι τους έσφαξε όλους τους γνωστούς …μακρυχέρηδες…  Σαν να τους έβριζε τη μάνα…

Πρώτη-πρώτη αντέδρασε η Ευαγγελία Ζήνωνος, μόνιμη καλοπληρωμένη γραμματέας της κοινότητας για πολλά-πολλά χρόνια.  Η κα.Ευαγγελία, ένα από τα “κορίτσια” του Ανδριώτη, (που τώρα όπως ακούμε φοράει πάμπερς ανάσκελα σε κάποιο γηροκομείο), αμοίβεται επισήμως με πάνω από 90,000 δολάρια ετησίως για να κρατά δήθεν τα λογιστικά βιβλία – πλην όμως δεν κατέχει βασικές γνώσεις, (όχι quickbooks” δεν γνωρίζει, δεν “ξέρει να βγάλει τα μάτια της” όπως κοινώς λέγεται)… Καλά, τόσα χρόνια δεν μπορούσε να μάθει, ερωτούν καλοπροαίρετα πολλοί. Πως δεν μπορούσε, μπορούσε και παραμπορούσε.  Αλλά από τη μια δεν ήθελε η ίδια, και από την άλλη δεν την άφηναν οι γνωστοί, με πρώτο και καλύτερο τον Ανδριώτη.  Τι να τα κάνει τα quickbooks, ο Νικολάκης, το μαγκάκι από τη Νίσυρο, αφού όλα τα νούμερα τα είχε μέσα στην κεφάλα του… Οσα πάνε και όσα ρθούνε, αρκεί να παίρνει η ALMA Realty τη μερίδα του λέοντος και να μοιράζεται παιχνίδι σε όλους εκεί μέσα για “να μη βγάζουν μιλιά”.

Πρώτη και καλύτερη η Ευαγγελία λοιπόν δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τον Ιούνιο (πότε ακριβώς φεύγει να χαρεί η κοινότητα;) για να απολαύσει τα χρόνια της σύνταξης του συζύγου της.  Η κα. Ευαγγελία γνώριζε άριστα τι μπαίνει και τι βγαίνει από το ταμείο, ποιός κάνει “δωρεές” στην κοινότητα και τι “επιστροφές” θα πάρει, πόσα μετρητά μετρήθηκαν στο παγκάρι και πόσα μπήκαν στο ταμείο της κοινότητας, πόσα μετρητά ήρθαν από το φεστιβάλ (πάντα πολύ λιγότερα του αναμενομένου), ποιός γονιός πλήρωσε για τα δίδακτρα (“να του δώσουμε έκπτωση για μετρητά”), ποιός πλήρωσε και τι για γάμους και βαφτίσια (και πάλι με έκπτωση με μετρητά) και άλλα σχετικά… Υπάρχουν γονείς με παιδιά στο σχολείο που δεν έχουν πάρει ποτέ αποδείξεις…

Οπως βλέπετε η λέξη-κλειδί για την Ευαγγελία – και για όλη την συμμορία – ήταν η λέξη “μετρητά”.  Οσες φορές επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθούν πιστωτικές κάρτες (πχ. για τα δίδακτρα και άλλα έσοδα), η Ευαγγελία πρωτοστατούσε, με την υποστήριξη όλων, έτσι ώστε να “αποτύχει” η προσπάθεια.  Με τα μετρητά “μοιράζεις παιχνίδι” δεξιά-αριστερά και δεν ξέρει κανείς τι πήγε και πού πήγε. Ενώ με τις κάρτες και τις επιταγές υπάρχει κάποιος έλεγχος, βρίσκεται κάποια άκρη τέλος πάντων…

Στο μεταξύ έκανε και άλλο “λάθος” ο π.Βασίλειος: κατάργησε τον δίσκο της επαιτείας (με τα αρκετά μετρητά) και ζήτησε από όλους να δίνουν τον οβολό τους στην είσοδο όπως θέλουν, και με φάκελλο με επιταγή... Μα δεν κατάλαβε ο ιερέας ότι όταν παίρνεις τα μετρητά από τα αρπακτικά είναι σαν τους παίρνεις το ψωμί από το στόμα;  Επίσης ανέλαβε να ανοίγει ο ίδιος τους φακέλλους με τους λογαριασμούς χρεώσεων στην κοινότητα αντί να αφήνει την Ευαγγελία να κάνει ότι της καπνίσει – εκεί να δείτε επανάσταση!… (βολικά ο συγγενής της υδραυλικός επέστρεψε στην Κοινότητα μετά την παράνομη απομάκρυνση του ταμία, για να εκτελέσει εργασίες για την Κοινότητα ενώ είναι υπεύθυνη για το ταμείο). Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν ο Νίκος Γαβαλάς προμήθευε τους εργάτες του για 4 νύχτες για να δουλέψουν στο ετήσιο φεστιβάλ και ο κ. Γαβαλάς κάλυπτε την αποζημίωση και τα φιλοδωρήματά τους, η Ευαγγελία συμπεριέλαβε “έξοδα” $4000 σε ψεύτικες αμοιβές στους εργάτες…. Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πού κατέληξαν τελικά αυτά τα $4000; Όταν ήρθε αντιμέτωπη με αυτή την “παρατυπία”, η Ευαγγελία κατέφυγε στη συνήθη συμπεριφορά της να κλαίει και να στρατολογεί τον Νεκτάριο και τους άλλους “ντενεκέδες” για να αποσπάσει την προσοχή από την «τήρηση βιβλίων».

Η Ευαγγελία γνώριζε το “σύστημα” μέσα κι έξω από τα πολλά χρόνια συνεργασίας με τον Ανδριώτη… Ηταν στο κέντρο όλων… Από δίπλα της η Μαρία Πεφάνη, στενή συνεργάτης στο “κόλπο”. Και από πάνω της, τώρα που απομακρύνθηκε αναγκαστικά ο Ανδριώτης, βρίσκεται ο υπάλληλος της ΑΛΜΑ επί δεκαετίες και ανηψιός του Ανδριώτη, Φώτης Παπαμιχαήλ, που λύνει και δένει. Είναι πρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου και στο επίκεντρο της λήψης των αποφάσεων. Ο κ. Παπαμιχαήλ άρχισε να αρμέγει την κοινότητα πριν 45 χρόνια, στο τέλος της δεκαετίας του 1970 (!!) από τότε που χτιζόταν το σχολείο και είχε αναλάβει κάποιο τμήμα του μέσω της εταιρείας του πεθερού του!.. Σειρά άλλων “συνεργατών” υπάρχει γύρω από το κύκλωμα με κυριότερους εκείνους που διαχειρίζονται δικό τους προϋπολογισμό, όπως η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Σιδέρη… Και άλλοι πολλοί, αγέλη ολόκληρη αρουραίων, που παίρνουν όλοι το μικρό ή μεγαλύτερο μερτικό τους… Στην κορυφή με την μερίδα του λέοντος πάντα η ALMA Realty, με τον Στάθη Βαλιώτη να προσπαθεί για χρόνια να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του.

Ο π.Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος επί δεκαετία προϊστάμενος της κοινότητας, φέρει τεράστιες ευθύνες με τις, επιεικώς ανόητες, αποφάσεις του. Οχι μόνο άδειασε την κοινότητα από τους νέους, όχι μόνο δεν συμμάζεψε τη διαφθορά, αλλά υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι τουλάχιστον την συγκάλυψε και πιθανότατα συμμετείχε σε κάποιο βαθμό και ο ίδιος.

Προς το παρόν τα ονόματα (πολλά από τα οποία έχουμε προαναφέρει πολλές φορές με συγκεκριμένες κατηγορίες) δεν έχουν τόση σημασία.  Θα αποκτήσουν σημασία όταν επιτέλους έλθει στην κοινότητα ο Εισαγγελέας, και πιστέψτε με, θα έρθει η ώρα του… Εκείνο που έχει τώρα σημασία είναι τι θα αποφασίσει ο πρωτοσύγγελος του αρχιεπισκοπικού διαμερίσματος π. Ηλίας Bίλλης και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.  Οι ενέργειες των τρωκτικών της Αστόριας είναι ύβρεις στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ανέλαβε προσωπική ευθύνη με την πρόσληψη του π. Βασίλειου Τσουρλή.

Ο Αρχιεπίσκοπος βασικά έχει μπροστά του μόνο μια σοβαρή λύση για να λύσει τον “Γόρδιο Δεσμό” της Αστόριας: Να πετάξει έξω όλους από το διοικητικό συμβούλιο και να διορίσει νέο ή να ορίσει έκτακτες εκλογές – το προτιμότερο. Και ερωτούν ορισμένοι με μυαλό σπουργιτιού: “Θα βρεθούν άραγε αρκετοί νέοι να αναλάβουν την κοινότητα;”  Η απάντηση είναι απλή: Ασφαλώς και θα βρεθούν και μάλιστα περισότεροι από όσους απαιτείται.  Ο ΚΥΡΙΟΣ λόγος που δεν υπάρχουν νέοι στην κοινότητα είναι επειδή τους έδιωξαν οι διεφθαρμένοι – που σε καμία περίπτωση δεν θα άφηναν κάποιο άτομο καθαρό να αναλάβει θέση ευθύνης.  Ο πρώην ταμίας Γεράσιμος Ασπρογέρακας ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ εξελέγη στην θέση και οι “μακρυχέρηδες” έκαναν τα πάντα για να τον διώξουν και το κατάφεραν – περίπου τα ίδια που κάνουν τώρα και στον π. Βασίλειο. Τα “θύματα” της Ευαγγελίας αυξάνονται κάθε χρόνο, από τις πολύ ικανές γραμματείς Μαρία και Πολυτίμη που ήταν πιο ταλαντούχες από αυτήν και την Πεφάνη, μέχρι τον πρώην ταμία, μέχρι τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου… και σύντομα τον π. Βασίλειο.

Εχει τα κότσια ο κ.Ελπιδοφόρος να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό της Αστόριας;

Υ.Γ.  Είναι τραγικό να ακούς ότι ο διευθυντής του σχολείου κ.Αλφιέρι απέλυσε υπάλληλο του σχολείου για απρεπή συμπεριφορά για να την ξαναπροσλάβει αμέσως ο κ.Παπαμιχαήλ – δυστυχώς με την συνεργασία του π.Βασίλειου.  Ετσι θα κάνουν σχολείο της προκοπής – με το να υποσκάπτουν τον διευθυντή;

Υ.Γ. 2 Οι απαράδεκτοι Γκάρι Σιδέρης και Βαν Χριστάκος επιτέθηκαν στην ηλικιωμένη δασκάλα Πέγκι Σιμάκου που υπηρετεί το σχολείο για πάνω από 40 χρόνια, επειδή ζήτησε ένα ποτό, ενώ εργαζόταν για το φεστιβάλ… Καλά αντίχριστοι, έχετε χάσει κάθε ιχνος ντροπής;

June 14, 2022, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

DISCLAIMER: The views and statements expressed in this article constitute constitutionally protected opinions of this author.

=====================================

Does the Archbishop Have the Guts to Cut the Gordian Knot of Astoria?

By Nick Stamatakis

What is finally happening in Saint Demetrios of Astoria? In recent days we have received a flood of frantic phone calls about the unacceptable situation in the community. The most basic element of the latest developments is that the “gang” that has been ravaging the community for decades is “dissatisfied” with the new priest Fr. Vassilios Tsourlis and they want to expel him … “Crucify him, crucify him!!”

“But what did the new priest do to you, guys?” many asked. This man is here for just about three months!… When did you manage to convict him? The answer that came out of the accusers is revealing: “He is a good priest but he is not good for the community …” Unbelievable… Can you understand what is going on? Please allow me to explain.

Father Vassilios made a very important mistake in the first days of his inauguration, in March. After spending all of February and much of March talking to everyone, after seeing and hearing what was happening in the community, and especially regarding the financial issues, he opened his mouth and said a forbidden word: “We will hire a bookkeeper”. The moment he said these fatal words it was as if he had killed them – all of them, the members of the “gang”.

Evangelia Zenonos, a permanent well-paid secretary of the community for many, many years, reacted first. Ms. Evangelia, one of Andriotis’ “girls” (who now, as we hear, wears his diapers in a nursing home), is officially paid more than $90,000 a year to supposedly keep the books – but she does not have basic knowledge of bookkeeping. (Not only she doesn’t know “QuickBooks”, but she also doesn’t know left from right when it comes to accounting). Well, for so many years she could not learn? many ask in good faith. Of course, she could. But on the one hand, she did not want to, and on the other hand, the “gang” did not want to have real accounting, Andriotis first and foremost.  Accounting was not important for them, as long as ALMA Realty took the lion’s share of the St.Demetrios pie and everybody else their piece “to keep their mouth shut”.

Hearing the new priest pronounce the word “bookkeeper”, Evangelia stated that she will leave in June (when exactly does she plan to go?)…  She said she wanted to enjoy the years of her husband’s retirement. Mrs. Evangelia knew very well what came in and out of the “register”, who makes “donations” to the community and what “returns” the donor will receive, how much cash was counted in the “collection” and how much went in the parish’s accounts, how much cash came from the festival (always much less than expected), who are the parents who did not pay for their kids’ tuition (“give them a discount for cash”), who paid and what for weddings and christenings (again offer a discount for cash) and other similar cases. There are parents with children at school who have never received receipts…

As you can see, the keyword for Mrs. Evangelia – and for the whole gang – was the word “cash.” Whenever attempts were made to use credit cards (eg. for tuition, festival sales, and other income), Evangelia took the lead, with the support of the whole “gang”, so that the effort “failed”. Dealing in cash you “share” right and left and no one knows what went and where it went. While with the credit cards and the checks there is some control and accountability, two words Andriotis despised), at least there is some accounting…

In the meantime, Fr. Vassilios made another “mistake”: he removed the collection tray and asked everyone to give their contribution at the entrance as they wished, including with a check … But Fr. Vassilios did not understand that taking away cash from predators is like taking the food from their mouths. He also undertook to open the envelopes with the bills to the parish by himself, instead of letting Evangelia do whatever she feels like – and so he invited a “revolt” from the gang!… (conveniently her relative plumber returned to the Community after the former treasurer was illegally removed, to perform work for the Community and she is in charge of the purse). Another example is when Nikos Gavalas supplied his workers for 4 nights to work the annual festival and Mr. Gavalas covered their compensation and tips, Evangelia included journal entries of $4,000 in fake tips to the workers …. one must ask where did those $4,000 ultimately end up?  When confronted with this discrepancy, Evangelia resorted to her standard behavior of actually crying and recruiting Fr. Nektarios and others  to deflect attention from her “bookkeeping.”

Evangelia knew the “system” inside and out in the many years of collaboration with Andriotis. She was at the center of everything… Next to her was Maria Pefanis, a close collaborator in the “game”. And above her, now that Andriotis is out of the picture, is Fotis Papamichael, an ALMA employee for many decades and Andriotis’s nephew. He is the president of the School Board and at the center of decision-making. The first time Mr. Papamichael started milking the parish was 45 years ago at the time the school was being built when he took part in building it under his father-in-law’s construction company! There are a number of other “collaborators” around the circle of abuse, mainly those who manage their own budget, such as the director of the Primary School, Mrs. Sideris… And many others, a whole herd of rats, who all get their smaller or bigger share. ALMA Realty is always at the top with the lion’s portion, with Stathis Valiotis trying for years to hide behind his little finger.

Fr. Nektarios Papazafiropoulos, a presiding priest for ten years, bears enormous responsibility. Not only did he empty the community of young people, not only did he not curb corruption, but there are many indications that he at least covered it up and probably participated to some extent himself.

At the moment the names (many of which we have mentioned many times before with specific violations) do not matter so much. They will become important when the Attorney General finally comes to the community, and believe me, his time will come… What matters now is what the chancellor of the archdiocesan district, Fr. Elias Villis, and the Archbishop himself will decide. The actions of the rodents of Astoria are insults in the face of the Archbishop, who undertook personally the hiring of Fr. Vassilios Tsourlis.

The Archbishop basically has only one serious solution in front of him in order to cut the “Gordian Knot” of Astoria: To throw everyone out of the parish council and appoint a new one or to, preferably, call extraordinary elections. In this direction some ask with a narrow mind: “Will there be enough young people to take over the community?” The answer is simple: Of course, there will be more than enough. The MAIN reason that there are no young people in the parish leadership is that they have been expelled by the corrupt “gang” – who would in no way allow a clean and honest person to take a position of responsibility. The former treasurer Gerasimos Asprogerakas was elected BY MISTAKE to the position and the “gang” did everything to oust him and they succeeded – about the same as they do now in Fr. Vassilios. The casualties of Evangelia’s campaign grow each year, from the very capable secretaries Mary and Politimi who were more talented than her and Pefani, to the former treasurer, to Parish Council members … and soon Fr. Vassilios.

Does Mr. Elpidoforos have the guts to cut the Gordian Knot of Astoria?

PS 1: It is tragic to hear that the school principal, Mr. Alfieri, fired a school employee for indecent behavior only to have Mr. Papamichael re-hire her – unfortunately with the cooperation of Fr. Vassilios. Is this how they plan to help the school grow – by undermining the principal?

PS 2. Gary Sideris and Van Christakos, displaying disgusting behavior, attacked the elderly teacher Peggy Simakou who has been serving the school for over 40 years, because she asked for a drink while working for the festival … Have they lost any trace of shame?

June 14, 2022, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

DISCLAIMER: The views and statements expressed in this article constitute constitutionally protected opinions of this author.

 

 

32 COMMENTS

 1. Απίστευτα κι ΄πομως αληθινά, πιστεύω στην ευθύτητα του λόγου σου Νίκο. Δεν έλεις το Δρ.

  • Κύριε Μελικόκη, δεν είστε στη σχολική επιτροπή; Γιατί δεν έχετε κάνει τίποτα για αυτό το πρόβλημα αφού συμφωνείτε εδώ;

   Αυτός είναι ο λόγος που τίποτα δεν επιτυγχάνεται γιατί όλοι έχουν κάτι να πουν αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό..

 2. Έχουν ρίξει στάχτη στα μάτια του Αρχιεπισκόπου μερική που βρίσκονται σήμερα δίπλα του.. ότι όλα είναι καλά καμωμένα. Δυστυχώς κάνει το ίδιο λάθος κάθε φορά, και εμπιστεύεται λάθος άτομα επειδή είναι κληρικοί. Τι νομίζει ότι οι ιερείς δεν είναι ικανή να πούνε ψέματα; Λυπάμαι διότι τον είχα για πολύ ποιο έξυπνο άνθρωπο. Αρχικά μας έκανε φοβερές εντυπώσεις και είχαμε αποχτήσει πάλι την ελπίδα πως θα μας καθοδήγηση στο σωστό δρόμο, δίνοντας την σημασία που πρέπει σε όλες της κοινότητες και τα σχολεία μας.
  Έκανε μια πολύ καλή κίνηση έφερε έναν ικανότατο ιερά στην Αστορια, ο οποίος είναι και «καθαρός» ιερέας, αλλά δεν πίστευε πως θα των έστελνε μέσα στην φάκα του λύκου! Δεν γίνεται να έρχεστε νέος προϊστάμενος και να μην έχουν περάσει δυο μήνες και να λένε οι σύμβουλοι και μαζί και ο Πρόεδρος, Αντιπρόεδρο πως δεν κάνει για μας!! Έλεος πως το ξέρουν σε 2 μήνες κιόλας.
  Τελικά το συμβούλιο δεν κάνει για την κοινότητα..
  Ο Πρόεδρος στον λόγο του που έκανε στη αποφοιτήσει του λυκείου το εξομολογήθηκε δημόσιος.. είπε ότι η κοινότητα δεν εκανε στο παρελθόν περιουσιακές κατάκτησης και αγορές, αλλά επένδυσαν τα χρήματα στο σχολείο. Τελικά όχι μόνο δεν τα επένδυσαν αλλά τα τρώγανε και τα μοίραζαν ανά μετάξι τους. Αν γινόταν επένδυση δεν θα έδιναν ξεφτιλιστικους μισθούς στους δασκάλους. Θα είχαν να τους πληρώνουν κανονικά και με το νόμο αυτά που αξίζουν… όποτε αφήστε της κοροϊδίες.

  • I’m sorry but the president has no idea what he was taking about. The day school has supported the church for years. The money raised from the festival and the journal which are school fundraisers go directly into the church accounts. The school has paid for the expenses of the community all this time. The community lies to the public to cover up that the school has been supporting 3 priest and 3 secretary salaries. These are the reasons why the teachers can not get raises or why the school can not provide programs.

   Also, where is the 3 million dollars that was in the school accounts. GONE!!!!! In a matter of two years 2 million of the three million has gone missing.

   Why doesn’t the archdiocese report what they found in their audit a year ago?

   As far as the new priest who has come in like a line will leave like a lamb. No guts and no glory…. If he keeps using Papamichael as his conciliary he’s bound to fail.

   • John T agree on all points. Current President was elected by the same people who have done nothing but keep the school and church in the Stone Age!
    He was not elected on his own merit or because he was popular in the community as no one really even knows him. He is a puppet for the dinosaur club. Hope he wakes up and realizes that they used him and set him up to be a fall guy. Most prior presidents and Vice Presidents, who still serve on the PC know how irresponsible they all were along. They treat the families who attend the day schools like trash and third class citizens. They even make fun of our older aged sons for going into the alter with priests!! Can you imagine Parish Council members past presidents mocking families and their sons for this? Or do they have to be a Boyscouts to be respected??? I hope the Archbishop reads this because he is the one who encourages our children to attend Holy Cross College and possibly if they like become priests at some point in their lives. Here we have parish members who don’t even want to see anyone but a priest in the alter. What I want to know is are these PC members true Orthodox Christians or are they free masons?

   • Btw John what did you think of the assault on the Greek teacher Peggy Simakos who has been teaching there for over 40 years?? Are they for real?? And why wasn’t this matter handled? How does a school board chairman and pc president just dismiss the incident?

    • I am not a lawyer and I am not giving legal advice. But based on the information I have learned we are dealing with two incidents against Peggy Simakos that seem to be assault and battery. She has definitely the right to go to her lawyer and seek legal advice on how to proceed with her rights.

 3. Μια μέρα να καθίσει κανείς στο υπόγειο του Α. Δημητρίου, μπορεί να απολαύσει το καθημερινό show, που δίνει η κα Ευαγγελία. Θεατρική παράσταση σε όλο το μεγαλείο της. Κλάματα, χαρές , γελια, φωνές, τηλέφωνα , συντροφιές….για να μην νοιωθουμε μόνοι. Big brother.Όχι το μάτι που τα βλέπει όλα. Το ΑΥΤΙ, που τα ακούει όλα. Μετά γίνεται η επεξεργασία, και η μεταφορά , με τις ανάλογες διορθώσεις.Πανέξυπνη θα μου πείτε. Καπάτσα που λέμε. Ραδιούργα θα σας πω.Ρουφατζης λέγεται αυτος που φτειαχνει ρουφια η ρουφιάνος;;; Γιαυτο έμεινε εκεί και τόσα χρόνια . Σωστά.Ναι μεν … αλλά. Δεν τα κάνει όλα αυτά σε κάποια σοβαρή εταιρία . Εκεί δουλεύουν. Και προσλαμβάνονται ανάλογα με τα προσόντα τους. Τα κάνει σε (( ξύλα απελέκητα)). Και τα καταφέρνει μια χαρά. Να ναι καλα Παπά Νεκτάριοι, Ανδριωτηδες,Παπαμιχαήλ και ΣΙΑ.Αυτούς έξυπηρετει, αυτοί την ανέχονται, με το αζημίωτο αμφότεροι. ( Ένα χέρι νίβει το άλλο). Νίψον ανομηματα μη μοναν οψιν. Διαβάζεται και ανάποδα. Υπάρχει λόγος . Κα Ευαγγελία. Έστι δίκης οφθαλμός ός τα πανθ’ ορα’’. Οποίος κατάλαβε κατάλαβε. Δεν υπάρχει άλλη λύση.Αυτός ο παρορμητικά παρασυρόμενος αρχιεπίσκοπος, πρέπει να τολμήσει. Να βάλει το χέρι στην φωτιά. Απόστολοι και αφοι. Jeffrey, τον έχουν (( φλομώσει)), ανάλογα με τις φιλοδοξίες τους. Πρέπει να αποτύχει ο καινούργιος ιερέας, για να μην φανεί η ανικανότητα και καταστροφική θητεία , του Κουλαρμανη , του Απόστολου, του Νεκτάριου. Αυτή την στιγμή το executive board του Α. Δημητρίου είναι 500 χρόνων!!!!!!!!! Κανένας δεν θέλει να αφήσει την καρέκλα του. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί η μόρφωση να μην τους έδωσε κάποιο τίτλο. Τους έδωσε όμως το parish council. Πως να αφήσεις τέτοια δόξα. Και τέτοια μεγαλεια. Να διαχειρίζεσαι εκατομμύρια δολάρια. Που στην προσωπική σου ζωη δεν τα έχεις δει ποτέ. Έτσι λοιπόν. Παπαμιχαήλ και ΣΙΑ. Σαράντα χρόνια και .., βάλε. Σημειώσεις. Τον Παπαμιχαήλ τον έβαλε στο Parish, εδώ και μισό αιώνα ο πεθερός του. Μένει δυο ώρες μακρυά από τον Α. Δημήτριο. Δεν πήγε εκεί σχολείο. Ούτε τα παιδιά του. Ούτε τα εγγόνια του. Συγγενής του Ανδριώτη. Δεν εκλέχθηκε school board chairman. Του έδωσε το δαχτυλίδι ο Ανδριώτης.Για κλάματα.Παραιτήσου. Λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει. Η αρχαιολογία βλάπτει. Ναι. Ο λαλίστατος στα (( social media )), που δεν ξέρει να γράψει ούτε το όνομα του,θαυμαστής και πιστος ακόλουθος του Αποστολου( μέχρι παρεξηγήσεως), που θαύμασε πρόσφατα την ομορφιά του νυν προεδρου, τακτικός επισκέπτης της αρχιεπίσκοπης , (( δια πιάσαν νοσον και πασα μαλακια)),ένθερμος υποστηρικτής της (( Αναντικατάστατης Ευαγγελιας)), και συνεργάτης στην κατασκευή roof, καλά θα κάνει να τον (( βουλώσει)). Τον έχουν καταλάβει ακόμη και οι πέτρες. Μαίρη, Πολύτιμη, Μαριάννα, ικανότητες και οι τρεις διωχθηκαν από το γραφείο γιατί… έκαναν καλά την δουλειά τους . Όσο για τον πρώην ταμία τον (( κατήγγειλαν )), στην Αρχιεπισκοπή , ένας κουφός, ένας μαραγκός, ο Jeffrey , Η Μαρθα Βούρτση, ο Βασιλάκης Καιλας, και το μωρό που τρωει στην διαφημηση την κρέμα Nestle!!! Για να μάθει να είναι άτιμος!!! Αυτα!!!

  • Dean έχετε απόλυτο δίκαιο και πλέον μόνο έξω από τα δόντια πρέπει μα τα λέμε τα πράγματα όπως είναι. Καταλαβαίνοντας το τι έχει συμβεί στο παρελθόν μπορούμε να ζητήσουμε της ευθύνες για της ανικανότητες τους και να φροντίσουμε με μια φωνή όλοι μαζί πως δεν δεχόμαστε πλέον το χάος της κοινότητας διότι την νύφη την πληρώνουν τα παιδιά και προπαντός τα παιδιά του ημερήσιου σχολείου.
   Μια ερώτηση διότι κάπου με έχασες; Ποιος είναι ο Jeffrey; Τα αλλά ονόματα τα γνωρίζω αυτό όχι.

 4. Εξαρχής συμφωνώ απόλυτα με τον Dean.

  Πιστεύω ακράδαντα πως είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Σεβασμιώτατο κ. Ελπιδοφόρο.
  Είτε να αποδείξει πως ήρθε με τις προσδοκίες του μεγάλου ηγέτη της Ομογένειας και να λύσει το γόρδιο δεσμό, είτε να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο, αφήνοντας τον όχλο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας να αρμενίζει, μετατρέποντας την ενορία σε ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ!!!

 5. That “incident” with the alleged tips to the workers is nothing new; heard it’s how lots of clubs and societies allegedly “launder” and pocket it themselves…

 6. They have the bossades pay the workers out of their own pockets and somehow-some tricksters all share in the stew…One word of advice to all the young families of the Astoria area… MOVE OUT!

 7. Fr Vasilios is being crucified like Christ was…
  There is no reason for anyone to be looking to remove him. Those who are saying this need to take a hard look at themselves. They are there holding seats on the PC without any substance. Hypocrites, These are the same people who allowed the former principal to behave inappropriately on school grounds.

 8. Απάντηση στον Sotiris. Jeffrey είναι αυτός που έπαιρνε τηλέφωνο τον προηγούμενο πρόεδρο , και απειλούσε αυτόν και τον ταμία , να πάρουν τα λεφτά από το σχολείο και να τα δώσουν στον παπά Νεκταριο, για να τα πετάξει στην απεναντι τρύπα. Ο παπά- Jeffrey, για τον παπά-Jeffrey. Όλοι αδέλφια είμαστε.

 9. Μας λες πως κάποιος έκανε εκβιασμό στον πρώην πρόεδρο και ταμία; wow σχέδια μαφιόζικα.

 10. Some more facts:
  1. In 2017-2018 Parish Council gave a total of $300,000 Perfect Ten (Gavalas Nephew) for new building and money went into thin air. He never followed through with anything he promised for that amount of money and there was never any recourse taken against him. These fund left the school’s bank account
  2. A property in Long Island was left to the school and PC sold it for almost $800,000 and those funds also disappeared.
  3. SNF foundation gave$25 million
  endowment and the parish blew that deal
  4.Time for PC to own up to their actions

  • Τhe decision to reject the Stavros Niarchos endowment was made by Nektarios, He forced PC members to vote against the endowment so it doesn’t surprise me that he had his brother the serpent in the archdiocese call to threaten the president or any other member of the PC. Archbishop needs be cautious because the very people closest to him are working against him.

   • Many people lost out from that gravy train.. they would have created a board for which board members would have been generously compensated.
    One hand would have washed the other as usual.

 11. I am just reading and about time this was exposed. Office is a mess, they botch up baptism times dates and so unorganized it’s scary! There is no oversight.

 12. Thank you for bringing all of these things to our attention and informing the community of the wrong doing and negligence at St Demetrios. It’s unfortunate that the people who have benefiting most here are community and school employees.
  Individuals who were given a job and the chance to make a living have proven to be unworthy because of their bad choices..
  What I don’t understand is why hasn’t the Parish Council or School Board reacted to the assault on Ms Peggy? This was a public incident for which there are witnesses.. has there been an investigation initiated? A police report filed? What gives Gary Sideris and Van Christakos the right to assault and bully and school teacher who continues to serve the community for over 40 years? Do they not have any respect at least for her age if nothing else? Both of these assailants have been on the Parish Council serving as past presidents, treasurers etc. Are these the Christians we should model after?? Again where is the president and school board chairman to reprimand these bullies? Are they sending a clear message that they are ok with this behaviour? It has been over a month and not a peep about this?
  I guess they are assuming if they ignore the matter and dismiss that it will go away!! Well guess what, it won’t!! Peggy was our Greek teacher and unlike you Sideris and Christakos who behave like animals she always carried herself with class!! You should be ashamed of yourselves!! You both are at the age where you are almost half dead yourselves and this how you choose to treat people! If your were men and had a conscious you would apologise and resign from your seats in the community but maybe you are neither! This is what happens when there is no accountability for actions. President Thomatos and SB Chairman Papamichael should have handled and taken immediate actions obviously neither are capable to lead parish or school. I wonder if they will allow the kids to be bullied with no action taken?? Makes you wonder.

 13. From first hand experience I can tell you I have zero faith in the governance of the school which is why my kids will not be returning. One child in St Catherine another in St Demetrios both sides and I had one who I took out in 10th grade. I can say that when Nick Andriotis was chairman staff were more careful and because he was a tremendous advocate for Hellenism and Greek language the Greek program was much stronger in the day school now it seems that the administrators are not focussed on Greek language and neither is the school board. As far as religious instruction that has been non existent for years which is very sad for a religious faith school and the primary reason we brought our children there. We gave up and are done overpaying for a minimal Greek/English education and no religion. When we voiced our opinions we were dismissed by principal, assist. principals and ignored by chairman. If you play nice and tell them you are doing a great job they are nice once you complain parents and student is put in a shit list! Great governance! If they do not get it together the school will continue to lose students and the community families. We have neighboring parish growing with families from Astoria these are facts.

 14. The St. D PC has always behaved like mafiosi. The biggest dirtiest mafioso was Father Nektarios.. I don’t know how or why he became a priest. He never smiled at anyone and we lost hundreds of families because he was known as the kriokolo papa. Father Nektarios only wanted his people on the PC but yet would ask people to come join only to reject them for whatever reason he had along with Foti Papamichael who wants to be like Nick Andriotis but he lacks Nick’s makgia and sounds like a broken record. Everyone has a secret on someone and they are now struggling to avoid being exploited!!!

 15. The St. D PC has always behaved like mafiosi. The biggest dirtiest mafioso was Father Nektarios.. I don’t know how or why he became a priest or how he was “chosen” to be in the archdiocese but glad he is gone from Astoria. He never smiled at anyone and we lost hundreds of families because he was known as the kriokolo papa. Father Nektarios only wanted his people on the PC but yet would ask people to come join only to reject them for whatever reason he had along with Foti Papamichael who wants to be like Nick Andriotis but he lacks Nick’s makgia and sounds like a broken record. Everyone has a secret on someone and they are now struggling to avoid being exploited!!! We had great years in Astoria between St. Catherine & St. D where is all the money???? Why is there never any money and they are always in trouble???? Answer: TOO MANY HANDS IN THE POT!!! Removing Fr Nektarios was a good first step, now need to get rid of the rest of the crooks in the office and the PC members who know what had been going on and play dumb!!!!!
  And how about all the conflict of interest that is ignored and is a violation according to UPR!!

 16. Father V. Is the best
  He sees wrong from a mile away
  Father V. 100% with our Lord
  Period
  The Mafia will see their day and will have to answer to the almighty Lord

 17. Looking back now 3 months after this article was published.. No the Archbishop cannot undue to the Gordian knot!!! He doesn’t care to undue it! He took a young energetic intelligent priest from his home in North Carolina and fed him to the wolves in Astoria and sent him back home with a kick in the ass!

  Now everyone knows the truth and it’s substantiated by nothing but true facts! Everyone saw how good Fr V was for the community and he did not treat the community like it was a
  “ bakaliko”.. unlike Fr Nektarios who was nothing but money hungry and looked at everyone like they were $$$.. but that’s ok the Archbishop chose to have him as the Chancellor, a Chancellor who stutters when he speaks and is unable to give a proper sermon because he will literally say whatever comes to mind or maybe something else!

  The Archbishop has proven that he handpicks nothing but morons and individuals with zero intellect to have next to him!! FACT!! To be continued….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here