Του Στέλιου Τάτση

Το πλοίο είναι ένα κουφάρι, φτιαγμένο από τον άνθρωπο, με σίδηρο και διάφορα άλλα υλικά. Έχει μηχανή, Καπετάνιο και πλήρωμα, ταξιδεύει, στην θάλασσα  και τα ποτάμια, μεταφέροντας διάφορες ύλες… φορτία, ξηρά υγρά και  επιβάτες (κρουαζιερόπλοια). Αν το κουφάρι δεν συντηρείται, θα το φάει η σκουριά, θα τρυπήσει και θα βουλιάξει. Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν συντηρείτε η μηχανή του. Κουφάρι και μηχανή μπορεί να είναι άριστα
συντηρημένα, αλλά αν ο Καπετάνιος δεν είναι καλός, μπορεί να πέσει σε κακοκαιρία, η  να
προσκρούσει σε ξέρα και να βουλιάξει.

Το σώμα μας είναι ένα κουφάρι φτιαγμένο από τον ίδιο τον Θεό.  Καπετάνιος είναι  ο εγκέφαλος και μηχανή η καρδιά, όλα τα άλλα μέλη είναι το πλήρωμα που  το συντηρεί  και του δίνει κίνηση να ζει και να πορεύεται στην πορεία που έχει χαράξει ο Πλάστης του που λέγεται ζωή. Η πορεία αυτή δεν είναι  ατέλειωτη έχει αρχή και τέλος. Το μήκος της δεν είναι για όλους το ίδιο. Εξαρτάται  από την υλική και την πνευματική συντήρηση που του παρέχουμε.

Προσωπικά είμαι αρτιμελής και υγειής, δεν έχω κανένα πρόβλημα, παρ’όλα αυτά πηγαίνω δυό φορές την εβδομάδα στον Κώστα τον Κουτσουμπή τον φυσιοθεραπευτή για να μην
έχω κανένα πρόβλημα. Ο Κώστας είναι ο Ναυπηγός  με το ναυπηγείο που έχει όλα τα εργαλεία  για  τον δεξαμενισμό όλων των ανθρώπινων πλοίων.

Ο Ναυπηγός  είναι καλοσυνάτος  και πάντα χαμογελαστός  και πρόθυμος  να εξυπηρετήσει
όλους με  το άψογο  και καλά καταρτισμένο πληρωμά του. Αγαπήστε τον εαυτό σας, η φροντίδα του είναι δική σας φροντίδα, η αγάπη όπου και να δίνεται ανταμείβεται.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here