Του Νίκου Σταματάκη

Δεν τον έφθανε το ρεζιλίκι που έπαθε στην παρέλαση με το θέμα των “Ευζώνων” θέλει και τα ρέστα τώρα ο κ. Κούτρας!… Αρχικά προσπάθησε μέσω των διαφόρων “τελετών αποχαιρετισμού” που διοργάνωσαν προς τιμήν του κάποιες οργανώσεις (σπαταλώντας χρήμα και χρόνο χωρίς λόγο) να πείσει ότι πράγματι άξιζε κάτι και να ξεπλύνει τις ντροπές του που δεν τις ξεπλένει ούτε ο Μισισσιπής…  Αλλά επειδή η Ομογένεια, αφού διάβασε τα χάλια του (εδώ η δημοσίευσή μας στις 13 Ιουνίου που προκάλεσε σεισμό) τον είχε ήδη “φτύσει”, επιχείρησε με δημοσίευμα στον Ε.Κ. στις 27 Ιουνίου να μας υποδείξει πώς πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις!! (Το παραθέτουμε ολόκληρο στο τέλος της ανάρτησης – πρόκειται για μνημείο ανούσιας φανφαρολογίας και υποκλοπής ιδεών – θα εξηγήσουμε).

Καταρχήν, τώρα στο τέλος της θητείας σου βρήκες αθεόφοβε Κούτρα ότι ήταν κατάλληλη η ώρα να κάνεις προτάσεις; Σα δε ντρέπεσαι!  Εφαγες έξι χρόνια βγάζοντας φωτογραφίες και ζητώντας από τους πάντες να σε αποκαλούν “Δόκτορα” (γιατί δεν μας δείχνεις το διδακτορικό σου να δούμε τι σόι δόκτωρ είσαι; Μήπως είναι από αυτά της οκάς που αγόραζε ο κάθε πικραμένος στην Ελλάδα για να το παίζει “δόκτωρ”;) και τώρα που ξεκουμπίζεσαι σε έπιασε ο πόνος για την παρέλαση και τον “διχασμό” στην Ομογένεια;  Τα έξι αυτά χρόνια έκανες παρέα με όλους τους διεφθαρμένους της Ομογένειας με πρώτο και καλύτερο το Διαματάρη – αποσκοπώντας σε δικό σου πολιτικό ή άλλο όφελος… Εκανες παρέα και με τον μακαρίτη τον Γαλάτουλα που ήταν “φως φανάρι” τι απατεώνας ήταν – τώρα μάλιστα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου έχει και αποδείξεις!  Πήγες μάλιστα και στην κηδεία του και “έκλαψες” με την οικογένεια του για το “δυσαναπλήρωτο κενό” που δήθεν αφήνει…  Αλλά τι να περιμένει κανείς από κάποιον αποδεδειγμένο γλυψιματία όπως εσύ;

Δεύτερο και κυριώτερο τι δουλειά έχεις εσύ να ανακατεύεσαι στα Ομογενειακά και να κάνεις κρίσεις για τη λειτουργία των ομογενειακών θεσμών όπως η Ομοσπονδία; Και να εκφράζεις γνώμες για πρόσωπα και πράγματα; Εχεις επίγνωση της θέσης σου ότι ως εκπρόσωπος του Ελληνικού κράτους, ενός ξένου κράτους στην Αμερική, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ, να επεμβαίνεις στα εσωτερικά αμερικανικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου; Καταλαβαίνεις ότι εάν οι Οργανώσεις αυτές το ήθελαν θα μπορούσαν να σε καταγγείλουν στις αμερικανικές αρχές και να σε κηρύξουν ανεπιθύμητο πρόσωπο; “Κρείττον το σιγάν του λαλείν”, άσχετε και απαράδεκτε “κε”. Κούτρα!…

Επειτα, με τις αποκαλύψεις μας ότι εσύ και και ο πρόξενος του Σικάγου κ.Κουμπαράκης στοιχίζετε στην χρεοκοπημένη Ελλάδα με τις συζύγους σας περίπου $20,000 το μήνα μόνο για μισθούς το κάθε ζευγάρι (και έχετε δωρεάν κατοικία, αυτοκίνητο κλπ οφέλη) έχετε καταντήσει ρεντίκολο στην Ομογένεια! Αποτελείτε, “κ.” Κούτρα ζωντανό παράδειγμα του τι είναι στραβό στην Ελλάδα.  Ποιός νόμος το λέει ότι δικαιούσθε και εσείς και η σύζυγός σας ταυτόχρονα “εκτός έδρας” μισθοδοσία και μάλιστα αφορολόγητη, έτσι ώστε να φτάσετε να παίρνετε ο καθένας 2,500+7,500 το μήνα (τα 7500 αφορολόγητα!!)… Αλλά ακόμα και εάν το επέτρεπε ο νόμος εσείς θα έπρεπε να δηλώστε ότι επειδή είστε ζευγάρι και μοιράζεστε τα έξοδα διαμονής στο εξωτερικό, αποποιείστε τα 7,500 της συζύγου!! Αυτό θα έκανε ένας πατριώτης Ελληνας!… Αυτό λέει και η λογική!! Το βλέπετε λογικό δηλαδή να πλουτίζετε ως ζεύγος εισπράττοντας (σχεδόν καθαρά και αφορολόγητα) 240,000 το χρόνο οι δυό σας και να πλουτίζετε σε βάρος των ελλήνων φορολογουμένωνμεταξύ των οποίων και εκατοντάδες χιλιάδες ομογενείς;  Δηλαδή στα έξι χρόνια που μείνατε στη Νέα Υόρκη εισπράξατε κοντά $1,500.000 οι δυό σας!! Και άλλα τόσα – αναλόγως – το ζεύγος Κουμπαράκη!! Ετσι προωθείτε το συμφέρον του Ελληνικού Εθνους; Αυτό είναι το παράδειγμα που δίνετε;

Αγανακτώ αγαπητοί ομογενείς, επειδή οι “έξτρα” μισθοί του ζεύγους Κούτρα θα μπορούσαν να πληρώνουν για 2-3 τουλάχιστον επιπλέον υπαλλήλους που είναι απαραίτητοι επειδή οι υπάρχοντες 5-6 όσο και να ιδρώνουν δεν είναι αρκετοί και καταλήγουν να κάνουν λάθη και να καθυστερούν τις υποθέσεις… Μην νομίζετε ότι οι κατώτεροι διπλωματικοί υπάλληλοι παίρνουν τα ίδια “εκτός έδρας” όπως το ζεύγος Κούτρα, όχι! Πενταροδεκάρες παίρνουν!! Οχι μόνο αυτό αλλά τους κακομεταχειρίζεται ο “κ.” Κούτρας και ενεργεί ως δικτάτορας, αντί να ενεργεί ως συνεργάτης.

Για να μην πώ για τις ελληνοποιήσεις “επιφανών” και φυσικά πλουσίων ομογενών τις οποίες ο “κ.” Κούτρας μας κάνει σε μια νύχτα, ενώ οι απλοί ομογενείς περιμένουν 2 και 3 χρόνια για να κάνουν τα παιδιά τους Ελληνες – και μάλιστα τη στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα!! Ντροπή και πάλι ντροπή!!

Εσείς “κε”. Κούτρα μας όχι πατριώτης δεν είστε, αλλά ούτε επαρκώς ικανός να διοικήσετε το προξενείο και να διευθετήσετε τις εκκρεμούσες υποθέσεις.  Πουλάτε “φύκια για μεταξωτές κορδέλλες” για την δήθεν ανανέωση του προξενείου και την είσοδο στην “ηλεκτρονική εποχή”.  Αλλά εκείνοι που συναλλάσσονται καθημερινά μαζί του βλέπουν ότι η προξενική γραφειοκρατία ζεί και βασιλεύει και κατατάσσεται στην εποχή του …γαιδάρου. Φτιάξτε τα χάλια του Προξενείου και αφήστε τις ομογενειακές οργανώσεις ήσυχες! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα ανάμιξης!

Εκεί που πράγματι είχατε δικαίωμα και υποχρέωση να βοηθήσετε ήταν στην έλευση των Ευζώνων στην φετινή παρέλασή μας.  Και να πείτε στην Προεδρία της Δημοκρατίας που εξέφραζε τεχνηέντως (και σίγουρα “υποβολιμαίως”) κάποιες αντιρρήσεις ότι οι Ευζωνες πρέπει να έρθουν.  Να εξηγήσετε στην Προεδρία ότι ναι μεν βλέπετε διάφορα νομικά προβλήματα στην Ομοσπονδία, αλλά αυτό είναι δευτερεύον ζήτημα.  Να πείτε ότι το πρωτεύον είναι να πετύχει η παρέλαση μετά από τρία ολόκληρα χρόνια πανδημίας – και ότι χωρίς τους Ευζωνες δεν θα πετύχαινε!! Και να τονίσετε ότι οι Εύζωνες είναι ύψιστο εθνικό σύμβολο ενότητας που το έχει μεγάλη ανάγκη η Ομογένεια – η οποία εξάλλου ποτέ δεν άφησε τους Ευζωνες απλήρωτους.  Αλλά ακόμα και εάν Η Ελλάδα αναλάμβανε τελικά το κόστος, η Ομογένεια πληρώνει πολλούς φόρους στο Ελληνικό κράτος και θα το άξιζε!!

Τίποτα από όλα αυτά δεν είπε και δεν έκανε ο κ.Κούτρας μας αλλά έτρεξε τελευταία στιγμή να μπαλώσει τις ύποπτες κινήσεις του (που ασφαλώς αντηχούσαν τις προτροπές των φίλων του Διαματάρη και Γαλάτουλα που είχαν συμφέρον να μην έρθουν οι Εύζωνες για να δείξουν ότι “μόνο αυτοί”, δηλαδή τα λαμόγια, μπορούν να οργανώσουν σωστή παρέλαση!).  Και την πάτησε ο Κούτρας σαν αγράμματος!!  Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ήθελε να μας δώσει και τα ρέστα, αυτός ο άσχετος με Ομογένεια, και να κάνει και προτάσεις για την παρέλαση – προτείνοντας ανάμιξη του ελληνικού κράτους!! Επειδή μάλιστα η “κούτρα” του Κούτρα είναι άδεια από ιδέες, πήρε την κριτική του Helleniscope στην παρέλαση – ενα λαμπρό κείμενο γεμάτο ιδέες που χαράζει το δρόμο για το μέλλον (συνδεθείτε εδώ) – και απέσπασε μερικές ιδέες να τις παρουσιάσει ως δικές του!!  Απίστευτο!!

Καλά ξεκουμπίδια “κε” Κούτρα μας!! Είναι βέβαιο ότι δεν θα μας λείψει η ασχετοσύνη και η ανικανότητά σας! Ούτε και ο ανύπαρκτος πατριωτισμός σας και το αρνητικό παράδειγμα που δώσατε!!

July 2, 2022, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

DISCLAIMER: The views and statements expressed in this article constitute constitutionally protected opinions of this author.

 

=============================

Πρόταση του Κ. Κούτρα για την Παρέλαση της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το μέλλον της Παρέλασης στην 5η Λεωφόρο για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία, επίσης βρέθηκε στη δίνη των αντιπαραθέσεων στους κόλπους της Ομογένειας, έχει ήδη θέσει προς σκέψη και διαβούλευση ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, καλώντας τον Απόδημο Ελληνισμό να αξιοποιήσει την ευκαιρία της παρουσίας του στην πιο διάσημη Λεωφόρο του Πλανήτη, την 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Πρόκειται για μια σκέψη η οποία διατυπώθηκε κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον γενικό πρόξενο από τις σημαντικότερες -και πλέον επιτυχημένες- ομογενειακές οργανώσεις, επαγγελματικές και όχι μόνο, στην Αίθουσα Χιώτη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, την προηγούμενη Δευτέρα. Κύριο χαρακτηριστικό της, η προβολή της σύγχρονης Ελλάδας, η οποία, κατά γενική ομολογία, είτε απουσιάζει, είτε «χάνεται» εν μέσω της ολοκληρωτικής δράσης στην μεγάλη γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού.

Ειδικότερα, σε μια προσπάθεια να «απελευθερωθεί» η ελληνική Παρέλαση από διχόνοιες και διασπαστικές λογικές, αλλά και να αναβαθμιστεί ουσιαστικά η απήχησή της στην αμερικανική κοινωνία, ο κ. Κούτρας πρότεινε τη συνεργασία των ομογενειακών φορέων με φορείς και επιχειρήσεις της Ελλάδος, αλλά και αμερικανικές εταιρείες ομογενειακών συμφερόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δρ Κούτρας πρότεινε την ημέρα της παρελάσεως, μεταξύ άλλων δράσεων, να στήνονται και ειδικά περίπτερα προβολής, πέριξ της 5ης Λεωφόρου, για τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η γαστρονομία, το εμπόριο, ο τουρισμός, η εκπαίδευση κ.λπ. ώστε να προβάλλεται η εικόνα της σημερινής, σύγχρονης Ελλάδας.

Μάλιστα, ο Δρ Κούτρας εξέφρασε την πεποίθηση πως μια τέτοια ιδέα θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως δυναμική εγγύησης για την επιτυχημένη διεξαγωγή της Παρελάσεως, καθώς η ποσοτική και ποιοτική επαύξηση των συμμετεχόντων στην Παρέλαση, θα θέσει αναγκαστικά στο περιθώριο τις όποιες διχαστικές λογικές.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών μελών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας της Νέας Υόρκης, οι οποίοι δεσμεύθηκαν να δρομολογήσουν στο άμεσο μέλλον τις διαδικασίες για την υλοποίησή της.

«Να βάλουμε τέλος στην διχόνοια»

Η διατύπωση της πρότασης του Δρα Κωνσταντίνου Κούτρα για την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου πραγματοποιήθηκε με μια παράλληλη έκκληση για ενότητα στην οργανωμένη Ομογένεια και όχι μόνο, με φόντο τα γεγονότα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

«Οπως γνωρίζετε, ένα σημαντικό τμήμα της οργανωμένης Ομογένειας της ευρύτερης Νέας Υόρκης διέρχεται μια πρωτοφανή κρίση. Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων, δεν έχει διαφανεί λύση στον ορίζοντα.  Μια λύση που θα εξαλείψει την διχόνοια και θα προσελκύσει εκ νέου στα ομογενειακά δρώμενα την ελληνοαμερικανική νεολαία, που την έχουμε τόσο ανάγκη», είπε ο Δρ Κούτρας, εστιάζοντας στην Ομοσπονδία.

«Η διχόνοια που επικρατεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας έθεσε και σε κίνδυνο την παρέλασή μας, την μετατόπισε χρονικά μακριά από την εθνική επέτειο, ευτυχώς όμως με τις άοκνες προσπάθειες κλήρου και λαού, Σεβασμιότατε, πραγματοποιήθηκε τελικά με μεγάλη επιτυχία.

Εύχομαι, να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές, οι οποίες αφήνουν σοβαρές πληγές σε όλη την Κοινότητά μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, αφήνοντας για μια ακόμη φορά αιχμές για την κατάσταση στην Ομοσπονδία, η οποία την οδηγεί στο τέλμα εδώ και περίπου 2 χρόνια.

Στο γεγονός αυτό, ο Δρ Κούτρας αντιπαρέβαλε την σύμπραξη των ομογενειακών οργανώσεων για την εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας, την οποία χαρακτήρισε ως «παρακαταθήκη ενότητας».

«Ελπίζω ότι αυτή η εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν τα πλέον εξέχοντα στελέχη της Ομογένειάς μας, οι πλέον ακούραστοι εθελοντές, δημιουργεί μια παρακαταθήκη ομόνοιας, η οποία σύντομα θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για την αναδιοργάνωση της Ομογένειάς μας! Εδράζεται σε ένα όραμα που έχω μοιραστεί με αρκετούς από εσάς. ‘The only thing worse than being blind is having sight but no vision’ – Helen Keller (σ.σ. Το μόνο χειρότερο από το να είσαι τυφλός είναι να έχεις όραση αλλά όχι όραμα – Ελεν Κέλερ)», κατέληξε ο Δρ Κούτρας.

2 COMMENTS

 1. Το παρακάτω στάλθηκε για δημοσίευση στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ την περασμένη Τρίτη, αλλά δεν δημοσιεύτηκε για ευνόητους λόγους.

  Αγαπητέ κύριε εκδότη, σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  Απάντηση στο “vision thing” το κυρίου Κούτρα, Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη

  Κύριε Κούτρα.

  Είναι καλύτερα να ασχολείστε με θέματα του δυσλειτουργικού προξενικού σας οίκου, παρά με θέματα της παρέλασης στην Πέμπτη Λεωφόρο, που γίνεται για την ανάμνηση της απελευθέρωσης της χώρας μας από τον Οθωμανικό ζυγό, αποτείνοντας φόρο τιμής στους πεσόντες του ιερού αγώνα της ελευθερίας μας.

  Τι δικό σας “vision thing” εμπορευματοποίησης της παρέλασης δεν είναι εφικτό αλλά ούτε και ηθικό. Γελάει ακόμη και η ποικιλόχρους αίξ μαζί του. Βεβηλώνει την μνήμη των ενδόξων προγόνων μας. Τόσο απλά και κατανοητά.

  Πάμε τώρα παρακάτω. Δεν σας πέφτει κανένας λόγος να μιλάτε εσείς για την διχασμένη Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, από την στιγμή που εκφράζεστε σε οραματιστές εξωγενείς παράγοντες της με το “τι θέλεις και ασχολείσε με την Ομοσπονδία;” (mildly put). Σοβαρά; Αν αυτό δεν είναι διχαστικό και υποκριτικό τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Υπεροπτικό;

  Sincerely not yours,

  Αχιλλέας Λυγγέρας, Commercial Real Estate and Business Developer, New York.

 2. Όταν οι διπλωμάτες βγαίνουν έξω από το αλώνι….
  ο μόνος φορέας που μπορεί να τους επαναφέρει
  στο αλώνι , δηλαδή στήν τάξη…. είναι η Τετάρτη
  εξουσία, στην προκειμένη περίπτωση , ο ομογενειακός ενημερωτικός χώρος, έντυπος και
  ηλεκτρονικός , όμως τουλάχιστον μέχρι πρότινος
  αυτός ο χρόνος ήταν υπαρκτός- ανύπαρκτος,
  διότι αντί να είναι εξουσία , έγλυφε και βύζενε την
  εξουσία και όχι μόνον. Όταν θηλάζεται η πένα από την εξουσία , παύει να γίνεται βελόνα , μετατρέπεται σε ξεσκονίστρα και αυτός που την
  κρατά , γίνεται σαύρα….. Σκεφθείτε το ρεζηλίκι
  της εικόνας , μια σαύρα ποδοπατούμενη …. να
  κρατάει πένα και να γράφει…..
  Αυτή η εικόνα δυστυχώς αντικατοπτρίζει και την
  Ομογένεια γενικώτερα. Πολλοί επιθυμούν …. αλλά
  λίγοι τολμούν.
  Δυστυχώς η Ομογένεια δεν έχει λόγο δεν έχει
  επιλογή σε τίποτα Πολιτεία και Εκκλησία μας
  αγνωούν Παντελώς και αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Αυτό είναι στο χέρι μας να αλλάξει
  αλλά χρειάζεται αγώνας . Και πάντα πίστευα και
  πιστεύω πως ποτέ δεν είναι αργά.
  Ο ηλεκτρονικός τύπος , μία ιστιοσελίδα…….
  έγινε ο κούκος….. που με το Κούκου του έγινε
  προάγγελος και πρόδρομος της Άνοιξης για όλη
  την Ομογένεια .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here