ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης).  Η Ορθοδοξία σήμερα δεν διαθέτει μόνο τους γνωστούς αμαρτωλούς – και ειδικά τους πατριαρχικούς ιεράρχες παγκοσμίως – αλλά και πολλούς άξιους ιερωμένους, τόσο άξιους που οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν την ιερότητα, την καλωσύνη και το έργο τους.  Ενας από αυτούς είναι ο 80χρονος Παπά Λευτέρης Τάτσης, αδελφός του συνεργάτη μας κάπτεν Στέλιου Τάτση, επί σχεδόν 60 χρόνια ιερέας στην Αυστραλία και ιδρυτής της Παναγίας Καμαριανής στο Red Hill της Μελβούρνης.  Πρόκειται για μια τεράστια έκταση και πολλαπλό εκκλησιαστικό συγκρότημα 60 στρεμμάτων που το έφτιαξε ο Παπα-Λευτέρης ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ, προσφέροντας αυτό που οι Πατριαρχικοί ιεράρχες αδυνατούν να προσφέρουν: ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.  Αυτόν τον άγιο άνθρωπο βάλθηκαν ορισμένοι να υπονομεύσουν – πιθανότατα βαλτοί και υποβλέποντας την τεράστια περιουσία της Παναγιάς Καμαριανής… Εαν ο Αρχ.Αυστραλίας Μακάριος, μέρος της τριανδρίας (Ο Θεός να τους κάνει…) που κυριαρχεί στο Φανάρι, και γνωστός για τις πολλαπλές αμαρτίες του, δεν βγεί να τον υπερασπίσει, τότε ας είναι βέβαιος ότι Ο ΙΔΙΟΣ θα θεωρηθεί ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ της συκοφαντίας – και Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΝΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΒΡΑΣΕΙ…  Ενα μόνο θα αναφέρω: Ο λογαριασμός Facebook της Παναγιάς Καμαριανής έχει 165.000 φίλους!!  ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, Ο ΠΑΠΑ-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΝΑΙ Ο ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ!!!

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ..

============================

Η ιστορία του αδελφού μου μοιάζει με του Αγίου Νεκταρίου

Του Στέλιου Τάτση

Η ιστορία του αδελφού μου μοιάζει με εκείνη του Αγίου Νεκταρίου. Έχει υποστεί πολλά από τις ρουφιανιές των συναδέλφων του, αλλά παραμένει ακλόνητος γιατί τον στηρίζει η Παναγιά για την οποία δημιούργησε από το μηδέν ένα τεράστιο Ναό σε ένα τεράστιο περιβόλι το οποίον απολαμβάνει, φροντίζει και επιβλέπει η ίδια με την χάρη και την δύναμη που δίδεται στον περιβολάρη της γης και των ψυχών. Οι συκοφάντες δίνουν την τελευταία τους μάχη, στόχος δεν είναι ο ίδιος στην ουσία είναι η τεράστια περιουσία που δημιούργησε ο Παπά Λευτέρης.

Ξεκίνησε από ένα μικρό δωμάτιο πριν 50 περίπου χρόνια σε μια περιοχή σχεδόν ακατοίκητη και με την βοήθεια της Παναγιάς και την αγάπη του κόσμου έγινε το τεράστιο θαύμα που απολαμβάνουν οι ομογενείς της Μελβούρνης που κατακλύζουν τα Σαββατοκύριακα το περιβόλι της Παναγιάς. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του να πάει εκεί τον καθοδήγησε η Παναγιά. Εκείνον τον καιρό ο Παπά Λευτέρης ήταν Ιερατικός Προϊστάμενος στον Καθεδρικό ναό της Μελβούρνης Άγιο Ευστάθιο, λόγω του υγρού κλίματος αρρώστησαν τα παιδιά του με άσμα και ο γιατρός του είπε, πως ο μόνος τρόπος να τα σώσεις είναι να πάρεις την οικογένειά σου και να πας στα βουνά. Παράτησε τα υψηλά του καθήκοντα και επήγε στον Κόκκινο Λόφο – Red Hill – (αξιώθηκα και τον επισκέφθηκα με τ’αδέλφια μου όταν πάντρεψε την κόρη του Μαρκέλλα), μια περιοχή που ήταν εντελώς αγροτική, σχεδόν ακατοίκητη και χωρίς κανέναν ομογενή, ο κόσμος όμως τον ακολούθησε και σιγά σιγά πολλοί μετακόμισαν εκεί η έχτισαν εξωχικά σπίτια για να είναι κοντά στον Παπά Λευτέρη και την Παναγιά.

Ξεκίνησε με ένα δωμάτιο και ένα μικρό οικόπεδο, με την βοήθεια της Παναγιάς και την αγάπη του κόσμου, έχτισε μεγάλη Εκκλησία, μεγάλο κοινοτικό κέντρο, τεράστιους κήπους και τεράστια έκταση περίπου εξήντα στρεμμάτων. Έχει διευκολύνσεις για τους ηλικιωμένους στους οποίους προσφέρει γεύματα και Αγάπη. Στόχος λοιπόν στην ουσία είναι η τεράστια περιουσία.  To ζούμε και εδώ στην Αμερική με τα μοναστήρια (20 τον αριθμόν) που ίδρυσε ο Μακαριστός γέροντας Εφραίμ και που προσπαθούν όλοι μαζί Φανάρι και φαναράκια να τα υφαρπάξουν.

Η Παναγιά η Καμαριανή μοιάζει πολύ με το Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας το οποίον επισκέφθηκα και είχα γράψει τότε πως δεν γνωρίζω πως είναι ο Ουράνιος Παράδεισος, αλλά πήρα μια γεύση από την επισκεψή μου στον Άγιο Αντώνιο και είχα βάλλει τίτλο: “Ταις των δακρύων σου ροές της ερήμου το άγoνο εγεώργησας…”

Ήταν τόσο καλογραμμένο που το είχαν φωτοτυπήσει και το μοίραζαν στις χιλιάδες επισκέπτες. Πήρα την ευλογία του Γέροντα Εφραίμ, συνοδοιπόρο σε όλη μου τη ζωή. Ευλογία για κάθε Ορθόδοξο να να επισκεφθεί τον Άγιο Αντώνιο στην Αριζόνα. Προβλέπω ότι και με τα τελευταία γεγονότα το περιβόλi της Παναγιάς της Καμαριανής εκεί στον όμορφο κόκκινο λόφο της Μελβούρνης που όταν ανθίζουν οι τεράστιες εκτάσεις με τις μηλιές μοιάζει ολόκληρη η περιοχή με ένα τεράστιο μπουκέτο. Ανυπομονώ να αξιωθώ να το ξαναεπισκεφτώ. Είθε η χάρη της Παναγιάς μας την οποίαν θα εορτάσουμε την Δευτέρα να απλώσει το πέπλο της λογικής σε όλους τους υπεύθυνους και ανεύθυνους…. Να λογικευτούν και να επέλθει η γαλήνη και η ειρήνη ανάμεσα στους κληρικούς και λαϊκούς από την οποίαν θα βγούμε όλοι νικητές διότι ο νικημένος θα είναι ο Σατανάς, διότι όλα όσα συμβαίνουν σήμερα σε όλον τον κόσμο είναι έργο του Διαβόλου. Χρόνια Πολλά σε όλους μας πρωτίστως δε σε όλους και όλες τους εορτάζοντας.

===================================

Ποιους ενοχλεί ο π. Λευτέρης Τάτσης στην Αυστραλία και θέλουν να τον εξοστρακίσουν;

  • Post published:13 Αυγούστου 2022

Του Σωτήρη Τζούμα – exapsalmos.gr

Ο Άγ. Ιωάνης ο Χρυσόστομος λέει πως «αρκεί εις άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος ολόκληρον διορθώσαι δήμον». Υπάρχουν άνθρωποι, χαρισματούχοι, διαλεγμένοι λες από τον Θεό, που δοσμένοι στον σκοπό τους, σ’ αυτό που η Θεία Πρόνοια τους κάλεσε να ακολουθήσουν, τραβούν τον δρόμο τους μονάχοι, με την πεποίθηση όμως, ότι τους ευλογεί ο Θεός και γι’ αυτό και πετυχαίνουν και γίνονται παγκοίνως αποδεκτοί!

Ένας τέτοιος άνθρωπος και μάλιστα λειτουργός του Υψίστου, έγγαμος ιερέας, είναι ο π. Ελευθέριος Μιχαήλ Τάτσης, δεύτερη γενιά κληρικός, Χίος στην καταγωγή, που υπηρετεί εδώ και μισόν αιώνα τους Ομογενείς μας στην Αυστραλία. Πρόκειται για έναν εμβληματικό κληρικό, πολύ αγαπητό στους Ομογενείς μας, γνήσιο και αυθεντικό, άμεσο  και «τα πάντα τοις πάσι γενόμενο», ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα τεράστιο  πνευματικό έργο και να το διατηρεί μέχρι σήμερα. Αυτός ο κληρικός βρέθηκε τελευταία στο στόχαστρο δυστυχώς αδελφών του κληρικών διότι ο φθόνος και η κακία ευδοκιμεί  μέσα στον κλήρο. Και κινδυνεύει με τιμωρία από τον άμεσο Προϊστάμενο του Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Αυτή είναι η μοίρα των πιστών ακολούθων του Ιησού του Ναζωραίου! Το είπαν τα πανάχραντα χείλη Του: «ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν».

Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ένας κληρικός που εργάζεται για την δόξα του Χριστού και για την σωτηρία του ποιμνίου του.

Και φυσικά, όπως λέει και ο λαός μας «το δέντρο που είναι φορτωμένο με καρπούς, πετροβολούν». Ανθρώπινες αδυναμίες, ανθρώπινα πάθη, ανθρώπινες μικρότητες.

Ο παπα-Λευτέρης, όπως είναι γνωστό στην Ομογένεια της Αυστραλίας, ελκύει σαν μαγνήτης τους πιστούς. Στην Παναγία Καμαριανή, στον Κόκκινο Λόφο της Βικτώριας έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό έργο. Και φυσικά κάθε έργο ενός ιερέα, αντανακλάται στην προϊσταμένη του Αρχή, στον Επίσκοπό του. Και είναι καύχημα για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας να διαθέτει κληρικούς ωσάν τον παπα-Λευτέρη, με φόβο Θεού, με αγάπη στην Εκκλησία, στην μάνα-Ελλάδα, στην λογική του ποίμνη. Ο παπά Λευτέρης έχει μέσα στην καρδιά του Χριστό και Ελλάδα.

Και όμως αυτός ο κληρικός από μια παρανόηση που συνέβη τώρα διώκεται.

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν: «μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις». Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πριν αποφανθεί για τις κατηγορίες που έχουν πλέξει κάποιοι «αδελφοί» του π. Ελευθερίου, θα ζητήσει να ακούσει και την θέση του ιδίου. Θα λάβει υπ’ όψη του το πολυπληθές ποίμνιο που στηρίζει, καθοδηγεί, διδάσκει, υπηρετεί και προσφέρει «Χριστόν Εσταυρωμένο και Αναστάντα» ο π. Ελευθέριος. Θα ενσκήψει στο πρόβλημα με πατρική αγάπη και θα αποκαταστήσει την όποια παρεξήγηση. Δεν ανήκω στους ανθρώπους  που γλείφουν τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο. Αφήνω σε άλλους να το κάνουν αυτό και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Αντιθέτως εγώ αυτή την εποχή βρίσκομαι σε δικαστική διαμάχη μαζί του και επειδή δεν έχω χρήματα να πληρώνω  δικηγόρους η κατάσταση βαίνει προς εξομάλυνση και συμβιβασμό.

Και αν έπιασα χαρτί και μολύβι  σήμερα για να γράψω αυτό το κείμενο το έκανα για τον συντοπίτη μου  π. Ελευθέριο Τάτση με το σημαντικό πνευματικό έργο. Και εν κατακλείδι να πω το εξης: όταν τον Μάιο του 2007 ο τότε Πρωθυπουργός  της χώρας μας Κώστας  Καραμανλής έκανε για πρώτη φορά το μεγάλο ταξίδι προς Σιγκαπούρη,Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Βιετνάμ, στην προτελευταία επίσκεψη του πριν φύγει από Την Αυστραλία όταν πήγε στην Μελβούρνη ζήτησε να γνωρίσει τον περίφημο παπά Λευτέρη Τάτση. Και ο  Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός ο οποίος δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολος ανθρωπος κολακεύτηκε από την επιθυμία του Πρωθυπουργού της χώρας μας τότε και έπλεξε το εγκώμιο του παπά Λευτέρη γιατί εκτιμούσε το έργο του και τον καμάρωνε. 

Σήμερα 15 χρόνια μετά ο π. Λευτέρης έπεσε θύμα της εμπάθειας και της κακότητας κάποιων συγκληρικών του και κινδυνεύει. Ας ελπίσουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.Μακάριος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα βάλει ένα τέλος στην αναστάτωση που επικρατεί. Δεν συμφέρουν την Εκκλησία οι καυγάδες και οι διενέξεις. Αντιθέτως η Εκκλησία μας καθώς για αγάπη ομιλεί πρέπει και αγάπη να ποιεί!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here