ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης): Για μια ακόμα φορά ο Αρχ.Αυστραλίας Μακάριος, γνωστός για τις απαράδεκτες θέσεις του τόσο στη διάρκεια της πανδημίας όσο και μετά, έβαλε το φερέφωνο του “Βημα της Εκκλησίας” να γράψει ένα κάρο ψεύδη κατά του ιερέα Λευτέρη Τάτση, αδελφού του συνεργάτη μας Στέλιου Τάτση.  Κατόπιν ο ανέντιμος “Ε.Κ” της Ν.Υόρκης αναδημοσίευσε το άρθρο παρουσιάζοντάς του ως ανακοίνωση της Αρχ.Αυστραλίας!! Αυτοί δυστυχώς είναι οι υπεύθυνοι για την κατάντια της Ομογένειας – και οι αρχιερείς και ο τύπος… (συνδεθείτε εδώ για να δείτε τις ψευδολογίες…) 

Παρακάτω η απάντηση του Στέλιου Τάτση στον Ε.Κ.

Διάβασα την αναδημοσίευση σας σχετικά με τον  αδελφό μου παπά Λευτέρη στην Αυστραλία καιπου ψευδώς αναφέρετε ότι είναι ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ενώ είναι κείμενο που δημοσίευσε ένα πουλημένο τομάρι  που εκδίδει…. την παλιό φυλλάδα το Bήμα της Εκκλησίας για να σιτίζεται από το ράσο, άλλοτε εκβιάζοντας και άλλοτε εκθειάζοντας, όπως συνηθίζεται από πολλές φυλλάδες του είδους της,της δικής σας μη εξαιρουμένης. Προσθέσατε και το δικό σας σχόλιο ότι ο Μακάριος ο άνθρωπος της αγάπης… δεν τον τιμώρησε  και αυτά που γράψατε ότι είχε προβλήματα με τους προηγούμενους  Αρχιεπισκόπους  είναι ψεύδη που αναφέρετε χωρίς να έχετε προσωπική πείρα . Μόνο οι ηλίθιοι και οι βλάκες αποδέχονται αυτά που διαβάζουν. Τα είχε με τους προηγούμενους πολύ καλά γιατί έχω προσωπική διαπίστωση και μάλιστα όταν πήγαιναν για διακοπές πήγαιναν στο περιβόλι, στον Παράδεισο της Παναγιάς της Καμαριανής και σύν τοις άλλοις να συνομιλήσουν με έναν Άνδρα. Έχετε αποδείξεις για όσα αναφέρονται; πηγαίνετε μια Κυριακή να πάρετε μια γεύση από την ποιότητα και τον αριθμόν των πιστών. Προχθές τοπικό μέσο έγραψε πως όσους πιστούς συγκέντρωσε το Σαββατοκύριακο της Παναγιάς ο Παπά Λευτέρης δεν συγκέντρωσαν όλες μαζί οι ενορίες της Μελβούρνης, αυτός είναι ο λόγος που οι ρουφιάνοι σαν οχιές έχυσαν και χύνουν δηλητήριο .

Τελευταία ο Μακάριος επέβαλε ταρίφες στους γάμους και  στις βαπτίσεις , δύο χιλιάδες για τον γάμο και χίλια για τις βαπτίσεις. Ο Παπά Λευτέρης τους είπε αμέσως δεν επιβάλλω τίποτα απολύτως , τα πάντα σε όλη μου την διαδρομή εδώ ήταν προαιρετικά και θα μείνουν προαιρετικά.  Η δύναμή του είναι η ευλογία της Παναγιάς η αγάπη του κόσμου και το έργο του μπροστά στο οποίον όλοι υποκλείνονται. Ο αδελφός μου δεν είχε εκατομμύρια να πάει να αγοράσει πολυτελέστατα σπίτια σαν τον λεγούμενο που δεν μας λέγει που τα βρήκε, αλλά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο και ένα μικρό κομμάτι γη. Καπετάν Αντώνη , κύριε πρώην Υπουργέ  ξεκουμπόσου…. και στείλε κάποιον να πάει να κάνει ένα ρεπορτάζ  και μετά να έχεις το θάρρος να το δημοσιεύσεις.
Μιλάς για το 21 και σήμερα έχουμε 22, ακόμα φαίνεται πως κοιμάσαι και μάλιστα όρθιος. Διάβασε και αυτά που έγραψε ο εξαίρετος κοινός φίλος δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα Εξάψαλμος Σωτήρης Τζούμας. Αν δεν το είδες θα σου το στείλω να ξεστραβωθείς, πήγες για μαλλί και θα βγείς κουρεμένος . Κάποτε είχες το πλεονέκτημα να είσαι μόνος στην ενημέρωση στην ομογένεια τώρα υπάρχει πληθώρα και κατάλαβε ο κόσμος τι κουμάσι είσαι.
Ο εξευτελισμός που σου έγινε ενώ ευρισκόσουν εν πτήσει δεν τον έχει υποστεί κανένας θνητός. Δεν θα ξεχάσω και εκείνη την Κυριακή στην ενορία της Αναστάσεως στο Brookville που ενώ έβριζες καθημερινά τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ο οποίος χοροσταυούσε στη λειτουργία προετοιμάζοντας τον Ελπιδοφόρο στο τέλος της λειτουργίας έτρεξες τον αγκάλιασες, του έδωσες το φιλί του Ιούδα και έπλεξες το εγκόμιο του, οποία υποκρισία Θεέ μου.
Τώρα λόγω οικονομικής απιστίας… του Ελπιδοφόρου τα έβαλες μαζί του και η χάρη ……σου έφθασε στην Αυστραλία , φαίνεται πως σου τα ακουμπά για να δημοσιεύεις γλυψίματα στην Κ….. Φυλλάδα σου που πίνει το αίμα και των ζωντανών και των πεθαμένων συγχρόνως. Έχουν όμως οι φύλακες την γνώση , έχω νέα και για την Κούτρα σου ( ευτυχώς έφυγε ο Κούτρας και δεν θα παρεξηγηθώ), μάθε λοιπόν πως όλοι στο Πατριαρχείο της Κων/πόλης  είναι με το μέρος του Παπά Λευτέρη και πνέουν μένεα κατά του Μακαρίου.
Κάποτε σου έγραψα ένα πολύ προσωπικό γράμμα και δεν έβγαλες τσιμουδιά …..τι να σου κάνω ηθελές τα και ήπαθές τα Αντώνη. Δεν κίνησα εγώ την φτέρη αλλά εσύ.
Τα ράσα δεν κάνουν τον Παπά ούτε τα ΝΒΑ τον άνθρωπο αλλά η ψυχική του ανωτερότητα. Αν έχεις τα κότσια να το δημοσιεύσεις ίσως με πείσεις πως έχεις αλλάξει
Στέλιος Τάτσης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here