Του Στέλιου Τάτση

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τον ναό της μουσικής στην καρδιά της Νέας Υόρκης το φημισμένο CARNEGIE HALL. Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί φίλοι της Ελληνικής μουσικής, παρακολουθήσαμε την συναυλία της ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης τιμώντας
τον παγκόσμιο Τιτάνα της μουσικής τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό που θα λαμπρύνει με την μουσική του ανά τους αιώνες το Ελληνικό όνομα. Αστέρια του Ελληνικού πενταγράμμου τραγούδησαν και στόλισαν την όμορφη βραδυά όπως οι:
Κώστας Μακεδόνας
Ηρώ. ( καταπληκτική)
Μπάμπης Βελισσάριος ( καταπληκτικός)
Σαβέρια Μαργκιόλα
Κίνα Ορφανός
Αγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης (εγγονός του Μίκη)
Αθήνα Αδαμοπούλου ( εξαιρετική πιανίστας)
Phyto Stratis
και  η καταπληκτική χορωδία νεανίδων και ανδρών που συνήρπασε τις καρδιές όλων μας.
Ήταν μια βραδυά, Εθνικής υπερηφάνειας, συγκίνησης και ανεξήγητων συναισθημάτων.
Ο Μίκης Θα παραμείνει αιώνιος και θα εμψυχώνει το άψυχο πολιτικά, Έθνος των Ελλήνων  που η προσφορά του στον κόσμο όλο, το έκανε παγκόσμιο.
ΥΓ: Η μάσκα στο Carnegie hall ήταν υποχρεωτική. Στην συναυλία παρευρέθηκε και ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π.Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος στην Εκκλησία του στην Αστόρια υπήρξε φανατικός υπέρ της μάσκας (δεν τον φτάνει βλέπετε η μια μάσκα που φέρνει μόνιμα δεν είναι αρκετή).  Μάλιστα φορούσε μάσκα και όταν κοινωνούσε το σώμα και το αίμα του Χριστού.  Και με την συμπεριφορά του ψύχρανε πολύ κόσμο. Χθες όμως, σύμφωνα με μια φίλη που παρευρέθηκε στην συναυλία και καθόταν πολύ κοντά του, μόλις κάθησε έβγαλε την μάσκα. Τον είδε η ταξιθέτρια, τον πλησίασε και του είπε, αν την ξαναβγάλεις θα σε βγάλω έξω. Στην Εκκλησία δικτάτορας, εκτός Εκκλησίας παράνομος. Φανταστείτε λοιπόν το μέγεθος της υποκρισίας, όταν αναφέρεται στην παραβολή του τελώνου και Φαρισαίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here