Του Στέλιου Τάτση

Δεν θα ασχοληθώ με όλα τα θέματα της συνέντευξής του σήμερα, διότι έχω ήδη αναφερθεί, είναι ο τύπος Ιεράρχη που έχει αθετήσει όλα όσα θα έπρεπε να υπηρετεί και προτίμησε να γίνει πιστό σκυλί της Νέας Τάξης πραγμάτων. Είναι ο τύπος που επιλέγει η ΝΤΠ. Είναι φιλόδοξος, υπέρμετρα ματαιόδοξος και αυτοπροβάλλεται μέσω της ΤV, με επίδειξη
χλιδάτων Παπά….. (άμφια) λες και είναι μοντέλο η μανεκέν. Πολλά τα φάουλ του
από τότε που μας ήλθε πολλοί αναφερθήκαμε σ’αυτά αλλά εκείνος συνεχίζει να σφυρίζει
αδιάφορα διότι δεν πιστεύει Θεό αλλά την ΝΤΠ και προσδοκά να τον τοποθετήσει στο
ΦΑΝΑΡΙ που είναι ιδιοκτησίας της, γι’αυτό και επαναλαμβάνει το: “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”…

Σήμερα λοιπόν απαντώ στο θέμα του που είχε στόχο των Πατριάρχη Μόσχας και πασών
των Ρωσιών Κύριλλο, τον οποίον κατηγορεί εν ολίγοις ότι ευλόγησε τα όπλα του Πούτιν
κατά της Ουκρανίας. Όσα πανεπιστήμια και να βγάλει κάποιος δεν σημαίνει ότι έχει και
μόρφωση, διότι αυτής πρέπει να προπορεύεται η Παιδεία και πριν από την Παιδεία η ανατροφή. Η Παιδεία και η ανατροφή είναι τα θεμέλια του δρόμου στον οποίον περπατά στο δρόμο της ζωής ο καθένας μας. Είναι επίσης τα θεμέλια του πιστεύω μας και της σωστής σκέψης που μας οδηγούν στις σωστές στις γενναίες αποφάσεις κατά την διαδρομή μας σε τούτη την πρόσκαιρη την προσωρινή ζωή.

Καβαλάρης λοιπόν του άρματος της ΝΤΠ διαρηγνύει τα ιμάτιά του, καταφέρεται κατά του Κύριλλου που ευλογεί τα ρωσικά όπλα κατά των Ουκρανών και δεν έχει ίχνος φαιάς ουσίας να σκεφθεί πως σε όλους τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους η Εκκλησία μας ευλογούσε τα όπλα κατά παντός εχθρού, δεν έχει δε και μνήμη διότι αν είχε θα έκλεινε το στόμα του και θα μίλαγε για τον Κύριλλο, ξέχασε λοιπόν αυτό που έκανε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος που πρόσφατα προέβη στο ανοσιούργημα και ευλόγησε τα Τουρκικά όπλα κατά των Ορθοδόξων της Συρίας, μήπως εδώ έχουμε τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά και ισχύει το, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Πολλοί θα πούν πως τον εκθέτω, όχι διαφωνώ κάθετα με αυτήν σκέψη, ο καθένας μας εκτίθεται μόνος του με τα καμόμματά του και τις πράξεις του και συμβαίνει σ’αυτούς που δεν έχουν συνείδηση.

Κανένας μας δεν είναι τέλειος (ουδείς αναμάρτητος) αλλά στα πάντα πρέπει να ισχύει το
μέτρο, όταν το ξεπερνούμε , πέφτουμε στην υπερβολών η οποία και μας εκθέτει. Δυστυχώς
σήμερα η ηγεσία της Εκκλησίας μας γενικά, Φανάρι, Αθήνα, Αμερική Αυστραλία έχει ξεπέσει
παντελώς και κρατιόμαστε από λίγους πιστούς κληρικούς και Λαϊκούς.

“Σεβασμιώτατε” επιλέξατε λάθος πλευρά και λάθος πορεία, κοιτάζετε τα επίγεια και απορρίπτετε τα επουράνια, σκοπός μου δεν είναι να σας εκθέσω αλλά να σας δώσω την ευκαιρία να συνέλθετε για το καλό της Εκκλησίας και όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών, Ελλήνων και άλλων Εθνηκοτήτων. Δυστυχώς σήμερα η πέννα της αληθινής ενημέρωσης είναι πουλημένη γι’αυτό και βρισκόμαστε σ’αυτήν την κατάντια. Σταματήστε τα show off στην τηλεόραση προκαλείτε τους πιστούς, δεν είστε μοντέλο επίδειξης ….. είστε Ιεράρχης παράδειγμα για το ποίμνιό. Τα παχιά λόγια τα παίρνει ο άνεμος αυτά που μετρούν είναι τα έργα.

Αυτά από ένα παπαδοπαίδι που μεγάλωσε μέσα στην Εκκλησία, η οποία από “ψαρά“ μου
άνοιξε τα μάτια για να βλέπω ξεκάθαρα και τα καλά και τα στραβά. Πήγαινα με τον Πατέρα μου στα εξωκκλήσια και από μικρό παιδί ήμουν ο ψάλτης του και στο τέλος στο ανάμα που περίσσευε βουτούσα το πρόσφορο και έκανα κρασοψυχιά, αυτή με έκανε δυνατόν σε όλα αλλά ποιο πολύ στο να μπορώ να διακρίνω το ψέμα από την αλήθεια, το καλό από το κακό και να υπερασπίζομαι την αλήθεια και το καλό.

Να σας θυμίσω και τελειώνω με αυτό, σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την 28ην Οκτωβρίου και τα όπλα των Ελλήνων Στρατιωτών ευλογήθηκαν από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here