Του Στέλιου Τάτση

Άσχημα τα μαντάτα φίλες και φίλοι… Από επίσημες πληροφορίες μάθαμε πως η γερουσία ενέκρινε την πώληση των F-16, χωρίς καμία δέσμευση, αν περάσει και από την επιτροπή του Κογκρέσου θα βρεθούμε προ τετελεσμένου γεγονότος και όλοι εμείς που ζητωκραυγάζαμε  μαζί με τον Μενέντεζ  θα μείνουμε με το γουδόχερο …..στο χέρι. Οι δήθεν σύμμαχοι φίλοι μας αφού τα πήραν όλα με αντίκρυσμα φρούδες υποσχέσεις, τώρα μας γυρνούν την πλάτη και μας λέγουν αυτό που μας είπε και ο Ουίστον Τσώρτσιλ ότι: “Δεν υπάρχουν φίλοι παρά μόνον συμφέροντα”.

Αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν όσο οι πολιτικοί μας θα συμπεριφέρονται σαν τσιράκια των μεγάλων και να τους εκπέμπουν σήματα ότι τους είμαστε δεδομένοι. Σε αντίθεση με τον Ερντογκάν που κάνει ανεξάρτητη Εθνική πολιτική. Θα υπάρξει και συνέχεια όλοι αυτοί που τους θεωρούμε δεδομένους συμμάχους, Ισραήλ, Αίγυπτος, Γαλλία και άλλοι Ευρωπαίοι , όταν θα φθάσει ο κόμπος εις το χτένι… Ολοι θα μας κάνουν νερά και μόνο όταν οι ίδιοι θα κινδυνεύουν από τον ίδιο εχθρό ίσως βοηθήσουν, όπως έγινε τον καιρό που οι Οθωμανοί βρέθηκαν έξω από την Βιέννη  και κινδύνευε ολόκληρη η Ευρώπη να πέσει στα χέρια των Οθωμανών.

Η Ομογένεια αποδεικνύεται για μια φορά ακόμη άχρηστη, διότι έμεινε χωρίς σωστή ενημέρωση και εντελώς ακέφαλη. Ο Αρχιεπίσκοπος που πάντα έπαιζε και τον ρόλο Εθνάρχη, όχι μόνο είναι ανύπαρκτος, αλλά πολύ φοβάμαι να μην σκάβει αντίθετα. Κάποτε είχαμε τον Θεό και τους Αγίους μαζί μας, γιατί τους πιστεύαμε, σήμερα γίνεται τεράστια προσπάθεια αποχρωματισμού της πίστης, με την συνεργασία της πολιτικής και της Εκκλησιαστικής ηγεσίας . Φυλακίστηκε ο ιερέας που λειτούργησε την ημέρα του Ευαγγελισμού και δεν άνοιξε μύτη. Αυτός ο Λαός δικαίως πάσχει και αυτοί  που τον διοικούν είναι αυτοί που του ταιριάζουν, διότι ψηφίζει πάντα με γνώμονα το ρουσφέτι και το συμφέρον του εαυτούλη του και όχι για το καλό του συνόλου, για το καλό της Πατρίδας .

Ο Γιώργος Σουρής είναι πάντα επίκαιρος απολαύστε τον.

===================

Κουραφέξαλα Σεβασμιώτατοι….

Κουραφέξαλα Σεβασμιώτατοι, (όσοι φυσικά αξίζετε αυτού του χαρακτηρισμού)…  Η ενορία, δηλαδή το πλήρωμα των πιστών που την απαρτίζει, χρειάζεται παραδείγματα… Εσείς οι Ιεράρχες πρέπει να εφαρμόζετε αυτά που κηρύττετε, τα λόγια είναι “ έπεα πτερόεντα“, τα έργα είναι αυτά που μετρούν. Σήμερα οι περισσότεροι για να μην πω όλοι, δεν πιστεύετε αυτά που λέτε είσθε βουτηγμένοι στο ψεύδος και στην υποκρισία κυνηγάτε τον χρυσόν όφιν και κάνετε χλιδάτη ζωή. Στη ζωή μου έναν Ιετάρχη γνώρισα που ήταν πρώτυπο της Εκκλησίας και του Χριστού και αυτός ήταν ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου Αντώνιος, αυτόν θα πρέπει να τον μελετάτε όλοι και θα έπρεπε ήδη να τον έχετε Αγιόοιήσει. Ανάμεσά σας κυκλοφορούν βρώμικοι και δεν κάνετε απολύτως τίποτα να απαλαχτήτε από την μπόχα τους… Πάρτε τον Εμμανουήλ πρώην Γαλλίας, τον Ελπιδοφόρο της Αμερικής που και οι δυό είναι υποψήφιοι η διεκδικούν τον θρόνο, ο δεύτερος προέβη στο βάπτισμα των υιοθετημένων παιδιών ομόφυλου ζεύγους και είναι έτοιμος να προβεί και σε γάμο τοιούτων και η αντίδρασή σας χλιαρή και νερόβραστη. Μετατρέψατε την Εκκλησία από κιβωτό της ψυχής σε προσωπικό θησαυροφυλάκιο, παράδειγμα ο Μακάριος Αυστραλίας που με το που πάτησε το πόδι του εκεί αγόρασε πολυτελέστατο διαμέρισμα $6,500.000 για να δέχεται τους επισκέπτες του και τον παρακολουθείτε όλοι σας εντελώς αδιάφοροι.

 

1 COMMENT

  1. Οι Ελληνες πολιτικοι ειναι διεφθαρμενοι ξενοκινητοι και σνθελληνες!
    Παντως Νεοελληνες οπως ο Καζαντζακης, Παπανικολαου, Νιαρχος, Καλλας , Ωνασης, Πετρουνιας, Μουσχουρη, Μπουρλας,κλπ διέπρεψαν στους τομεις τους οποτε δεν φταινε οι Ελληνες αλλα οι κυβερνησεις τους!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here