ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Παρακάτω δημοσιεύουμε ενημερωμένη επιστολή του μέλους της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου κ.Λυγγέρα, όπως και σχόλιο του συνεργάτη μας Στέλιου Τάτση.

Στο μεταξύ μπορούμε να πληροφορήσουμε την Ομογένεια ότι εκτίμησή μας είναι ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στη λύση.  Οι πιέσεις που ασκούνται πάνω τους είναι πολύ ισχυρές και δεν έχουν πλέον πολλά περιθώρια αντίστασης.  Η μεν πλευρά Καλαμαρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της για κοινή συνάντηση η δε πλευρά Γεωργόπουλου επιμένει στα “κλειδιά”. Πάνω και από τις δύο πλευρές επικρέμαται το “στικάκι” η δημοσίευση του οποίου θα είναι καταδικαστική ΚΑΙ για της δύο όπως πιθανότατα θα φέρει και το τέλος της Ομοσπονδίας. 

Γνώμη μας είναι ότι τα “κλειδιά” είναι το εύκολο ζήτημα – εφόσον γίνει δεκτή η μόνη λογική πρόταση την οποία η Ομογένεια κραυγάζει: Να γίνει τριμελής (η 5μελής) ανεξάρτητη μεταβατική επιτροπή από πρόσωπα κοινής αποδοχής που να οδηγήσει στις εκλογές – στις οποίες δεν θα έχουν δικαιωμα συμμετοχής όσοι μετείχαν σε θέσεις ευθύνης τα τελευταία 20 χρόνια ή όσοι εμπλέκονται σε ελεγχόμενες καταγγελίες (θα τους ονομάσουμε και πάλι εν καιρώ). Τα κλειδιά μπορούν να παραδοθούν σε αυτή την επιτροπή ή/και σε μια επιτροπή κτιρίου.  Επομένως στην επόμενη συνάντηση της 17ης Νοεμβρίου (η 5ης Δεκεμβρίου) το θέμα μπορεί εύκολα να λυθεί.  Οι διάφορες δικαιολογίες να λείπουν.

===================

Επιστολή Λυγγέρα: Η Ομοσπονδία πάει για φούντο

Η Ομοσπονδία πάει για φούντο ως φαίνεται
“Πάταξον μεν, άκουσον δε” έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι. Να όμως που αρκετοί, εξουσιομανείς κατ´εμένα, παράγοντες αμφοτέρων των αντιμαχόμενων πλευρών της Ομοσπονδίας, δεν ακούνε κανέναν και ιδού το αποτέλεσμα. Η Ομοσπονδία πάει για φούντο ως φαίνεται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Είναι δεδομένο πως η διαιρεμένη Ομοσπονδία δεν πάει μπροστά χωρίς κανέναν καπετάνιο στο τιμόνι της και ειδικά μέσα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ήρθε πλέον ο καιρός να φύγουν οι παράγοντες των δυο αντιμαχόμενων πλευρών. Οι ίδιοι που έφεραν την Ομοσπονδία στα σημερινά της διοικητικά χάλια, αποκλείεται να βρουν την λύση στο διοικητικό αδιέξοδο που αυτή βρίσκεται σήμερα.
Επειδή λοιπόν δεν γίνεται τίποτα με τους παλιούς παράγοντες της Ομοσπονδίας, εκεί που έφτασαν τώρα τα πράγματα, υπάρχει μόνο μια άμεση και λογική λύση. Παίρνει τα ηνία της Ομοσπονδίας μια μεταβατική διοικητική επιτροπή πέντε αδιάφθορων και ικανών Ομογενών, με τα κατάλληλα διοικητικά και ηγετικά προσόντα, διορισμένη με κοινή απόφαση 15 με 20 προέδρων, σοβαρών και πιστοποιημένων συλλόγων, μέχρι να φτάσει η Ομοσπονδία στις εκλογές, που θα γίνουν μόνο μετά την αναμόρφωση του καταστατικού της και την πιστοποίηση των συλλόγων.
Είμαι σίγουρος πως η παραπάνω πρόταση πολλών Ομογενών είναι εφικτή και άμεσα εφαρμόσιμη. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να γίνομαι αιχμηρός και να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους απερχόμενους παράγοντες της Ομοσπονδίας, ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω το παραμικρό εναντίον κανενός από αυτούς.
Απλά βλέπω ξεκάθαρα αυτά που δεν μπορούν να δουν αυτοί, για το τι μέλλει γενέσθαι της Ομοσπονδίας και μέσω σκληρού “constructive confrontation”, προσπάθησα και προσπαθώ ακόμη να τους κάνω να αντιληφθούν το επερχόμενο κλείσιμο της Ομοσπονδίας, μήπως και αλλάξουν έστω και την τελευταία στιγμή τον εγωπαθή, αλλά καταστροφικό για την Ομοσπονδία τρόπο που λειτουργούν.
Τα καλύτερα στην Ομοσπονδία μπορούν να επιτευχθούν μόνο με νέους, ανιδιοτελείς (όχι αρπακτικά που θα την χρησιμοποιήσουν για το δικό τους προσωπικό όφελος) και μορφωμένους ηγέτες της Ομογένειας μας στο τιμόνι της, αμφοτέρων φύλλων, που έχουν τα απαιτούμενα διοικητικά προσόντα και όραμα για να φτάσουν την Ομοσπονδία εκεί που της αξίζει.
Πάντα με σεβασμό στην Ομογένεια μας,
Αχιλλέας Λυγγέρας.
Υ.Γ. Τα στικάκι του οικονομικού ελέγχου της Ομοσπονδίας πρέπει να δοθεί πάραυτα σε όλα τα Ομογενειακά Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές, ώστε να ενημερωθεί μέσω αυτών η Ομογένεια για τις σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες, που έλαβαν χώρα στην Ομοσπονδία.
==============================

Dum Spiro Spero –  (Οσο αναπνέω ελπίζω)

Του Στέλιου Τάτση
Εδώ που φτάσαμε είναι το αποτέλεσμα της μπόχας…. από τη σήψη της διαφθοράς, της μπόχας την οποίαν δεν μπόρεσαν πλέον να αντέξουν και οι ίδιοι που την καλέργησαν, γι’αυτό και άλλοι ταξίδεψαν για το αιώνιο πυρ… και άλλοι συμμετέχουν στην επούλωση της διαφθοράς με σπρέι από αρώματα και κωλόνιες (ναι το κω με ωμέγα), προκειμένου να μην δωθεί συνέχεια γιατί τόσο πολύ μπόχα δεν βγαίνει από έναν ένοχο, οι συνένοχοι είναι πολλοί και η θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να τα ξεράσουν όλα η θα κλείσει εντελώς ο φάκελλος και θα ξεκινήσουμε από την αρχή με νέους, αδιάφθορους και που θα τυγχάνουν της καλής μαρτυρίας των πολλών.
Αν βρούμε τους κατάλληλους νέους σας υπόσχομαι ότι μπορούν να κάνουν θαύματα… με πρώτο την διαφάνεια. Οι νέοι είναι μιλούν την ίδια γλώσσα, συνεννοούνται, κάνουν έργο, δεν φορούν πολιτικά σαμάρια …..αντικειμενό τους είναι το αποτέλεσμα της εργασίας, που είναι η ποιοτική προσφορά χωρίς να σπαταλούν πολύ χρόνο. Το “χρόνου φείδου” των Αρχαίων Ελλήνων το έχουν κάνει πιστεύω τους, διότι πάνω από όλα και μετά τον Θεόν είναι η οικογένεια. Το ζούμε στον Παγχιακό Κοραή, αρχίζουμε στις 7.30 μμ και τελειώνουμε 9.00 μμ ακριβώς. Αποφασίζει η πλειοψηφία χωρίς καυγάδες και αναθέματα.
Παρατατήστετα όλα και βρέστε τρεις νέους να αποτελέσουν τον πυρήνα ο οποίος θα ψάξει να βρεί το πολύ καμιά 20ριά νέους που θα στελεχώσουν το Συμβούλιο το οποίον με διαφανείς εκλογές η ακόμα και δια βοής θα επιλέξουν τους Αξιωματούχους του Προεδρείου.
Δεν χρειάζεται βιασύνη, όποιος βιάζεται σκοντάφτει, δώστε την ευθύνη στους τρείς νέους, δώστε τους τα κλειδιά της διαχείρισης γιατί όπου νάναι θ’αρχίσουν τα χρέη του κτηρίου
να ανεβαίνουν. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση των αντιπαραθέσεων και του πριονίσματος …..η Ομογένεια σαν σύνολο δεν θα έχει συνέχεια. Θα υπάρχουν μόνο κάποιοι φάροι όπως ο “Κοραής” και κάποιοι άλλοι, που οι αναλαμπές των θα φωτίζουν το: “dum spiro spero”, (εφόσον αναπνέω ελπίζω) που έλεγαν οι Αρχαίοι Λατίνοι.
Δεν είναι εύκολο να δίνεις συγχωροχάρτι…..αλλά ίσως να είναι η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here