Του Νίκου Σταματάκη

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου (εδώ ένα σύντομο βιογραφικό) περιοδεύει στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει τους Ομογενείς μας σχετικά με τoυς σκοπούς και τις δράσεις του εθνικοπατριωτικού Σωματείου «Επιτροπή Ελληνισμού». Η Επιτροπή Ελληνισμού είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 με αφορμή την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και ασχολείται κυρίως με τα εθνικά θέματα (για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε εδώ).  Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της (Επιτροπή Ελληνισμού).

Συναντήσαμε προσωπικά τον Δρα. Αμπατζόγλου πριν λίγες μέρες στη Ν.Υόρκη και είχαμε εκτεταμένη συζήτηση μαζί του. Πρόκειται για ένα αγνό και θερμό Ελληνα που δεν το βάζει κάτω και επιμένει να αγωνίζεται για τα θέματα που θάπρεπε σύσσωμος ο Ελληνισμός να τα κάνει σημαία του.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο Δρ. Αμπατζόγλου θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις με παρουσίαση του τρίτομου βιβλίου του “Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία” και σχετικές ομιλίες στις ακόλουθες πόλεις προσεχώς:
ΣΙΚΑΓΟ: Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Έλμχερστ του ΙΛΙΝΟΪ την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:00μμ.  Συντονιστής θα είναι ο Δρ. Αλέξανδρος Αλέμης. Την εκδήλωση στηρίζει η ελληνική εφημερίδα του Σικάγο “Hellenic Voice”.

ΦΛΟΡΙΔΑ – PALM HARBOR: sτο Κρητικό Σπίτι, 1821 Curlew Rd. Palm Harbor, ΦΛΟΡΙΝΤΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 18:30. Την εκδήλωση στηρίζουν: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριντας, ο Κρητικός Σύλλογος Clearwater και ο Σύλλογος Μακεδόνων “Μέγας Αλέξανδρος”.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΣΤΟΡΙΑ: Στο Κρητικό Σπίτι, 32-33 31st Street, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 19:00. Την εκδήλωση στηρίζουν: η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά, η Ομοσπονδία Βορειοηπειρωτών ΗΠΑ, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Υόρκης “ΚΟΜΝΗΝΟΙ”, ο Σύλλογος Ποντίων Κονέκτικατ “ΠΟΝΤΟΣ”. Η αίθουσα παραχωρήθηκε δωρεάν από τον Σύλλογο Κρητών Νέας Υόρκης “ΟΜΟΝΟΙΑ”.
Συνημμένα θα βρείτε την αφίσα της εκδήλωσης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here