Του Στέλιου Τάτση

Όταν κάποιος ξεπερνά τον ίδιο τον εαυτό του στο χώρο της προσφοράς γίνεται άμεσα στόχος από ζηλόφθονους και ανίκανους αντιπάλους. Υπάρχει και η άλλη εκδοχή, που είναι εκείνη των παγκοσμιοποιητών. Ο Παπά Αντώνης συν τοις άλλοις επιτελεί και Εθνικό έργο. Τα περισσότερα από τα παιδιά που εξυπηρετεί (και πράγματι η κιβωτός είναι η καταλληλότερη λέξη), είναι από εξωλλαδίτικο χώρο, με άλλες θρησκείες και κουλτούρες, που όμως με το πρόγραμμα του ο Παπά Αντώνης και οι συνεργάτες του, μετατρέπει αυτά τα παιδιά σε Ορθόδοξα Ελληνόπουλα, κατά την προσωπική μου γνώμη εκεί εστιάζεται το πρόβλημα. Οι παγκοσμιοποιητές επιθυμούν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή τα Ελληνόπουλα να μεταλλάσσονται σε μουσουλμανάκια και άλλες ράτσες και όχι τα ξενοπούλια να γίνονται Έλληνες. Οι παγκοσμιοποιητές έχουν παντού τα τσιράκια τους, τυπώνουν σανό (χαρτονόμισμα) τα ταίζουν και τα αμολούν να εκτελούν τις βρωμοδουλειές των.

Έχει βγάλει κάλλους το χέρι μου να χτυπώ τα πλήκτρα και να γράφω πως η Πατρίδα μας δεν κυβερνιέται από Έλληνες Πατριώτες αλλά από Απάτριδες. Όλες οι εξουσίες, Εκκλησία, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και ενημέρωση είναι πουλημένες. Η σωτηρία της Πατρίδας μας θα γίνει μόνο από ένα θαύμα, και τούτο γιατί χωρίς αυτήν τίποτα δεν πρόκειται να σταθεί όρθιο, είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίον χτίστηκε ο κόσμος όλος. Όπου γίνεται σεισμός, μέσα από τα ερείπια , ανακαλύπτουμε Ελληνικό πολιτισμό, είναι κάποιες ράτσες που δεν μας χωνεύουν και δρούν σαν τις κακές τις άσχημες πουτάνες, που είναι σε θέση να αφαιρέσουν ακόμη και την ζωή των ωραίων και σεμνών αντιπάλων των, γιατί παντού υπάρχει το καλό και το κακό.

Προσωπικά υποκλείνομαι στον Παπά Αντώνη , την Πρεσβυτέρα και τους συνεργάτες των και δεν έχω καμία αμφιβολία για το θεάρεστο έργο τους. Και αν ακόμη υποθέσουμε ότι υπήρξαν κάποια περιστατικά (προσωπικά πιστεύω πως τα παπαγαλάκια που κελαϊδούν περί του αντιθέτου είναι όλα πληρωμένα) θα πρέπει να γκρεμίσουμε το κάστρο της προσφοράς;Τα πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε σφαιρικά και όχι στο δάπεδο. Ο απόλυτος έλεγχος μπορεί να μην υπάρχει σ’ένα τεράστιο έργο και να προσέξουν όλοι διότι εδώ δεν θα πρέπει μαζί με το ξερό να κάψουμε και το χλωρό, αλλά να μελετάμε το ξεκίνημα και την διαδρομή. Όταν δεν έχετε την ψυχική δύναμη να πείτε τον καλό λόγο , να βγάλετε τον ΣΚΑΣΜΟ.

Η κιβωτός έγινε στόχος και δυστυχώς αυτοί που ψάχνουν για στόχους είναι και πολλοί καλοί σκοπευτές, στόχοι είναι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, διότι είναι θεμέλια πάνω στα οποία στήθηκαν ιδέες κολώνες πάνω στις οποίες στηρίζονται όχι μόνο οι Έλληνες αλλά όλος ο κόσμος που μελετά αυτές τις ιδέες. Δυστυχώς και η Εκκλησία της Ελλάδας έγινε δημόσιος υπάλληλος χωρίς φωνή κανένα πλέον στήριγμα προς τους πιστούς. Οι ομιλίες είναι έπεα πτερόεντα ….. διότι δεν συνοδεύονται με έργα…….

================

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Τι απαντά η διευθύντρια της δομής στο Βόλο για τις καταγγελίες

«Καταλάβετε κι εμάς, είναι πάρα πολύ δύσκολο» τονίζει η κ. Καραβοσιάνη

Στο επίκεντρο έχει βρεθεί και η δομή της ΜΚΟ «Κιβωτού» στο Διμηνιό Βόλου.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά την καταγγελία που είχε κάνει ο αθλητής ελεύθερης κατάδυσης, Χρόνης Χλίτσιος που συνεργαζόταν με τη δομή και έμαθε για τον ξυλοδαρμό τριών παιδιών από εργαζόμενο που είχε φτάσει εκεί από την Αθήνα.

Ο ίδιος, παρουσιάστηκε στις 18 Αυγούστου στη διευθύντρια της δομής και την ενημέρωσε ότι σκοπεύει να ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. καθώς ήταν το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκετε ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου. Το αποτέλεσμα ήταν να μάθει από το τηλέφωνο, λίγες ώρες αργότερα, ότι απολύεται από την ΜΚΟ «Κιβωτό».

«Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις» είχε γράψει στην ανάρτησή του στο facebook ο Χρόνης Χλίτσιος, συμπληρώνοντας πως «αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου».

Τι απαντά η διευθύντρια της δομής του Βόλου στις καταγγελίες
Η Ευανθία Καραβοσιάνη ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»:

«Δεν μπορώ να κάνω κάποια τοποθέτηση, γιατί κι εγώ η ίδια δεν έχω κάποια ενημέρωση. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από την Εισαγγελία ούτε από την Αστυνομία.Ό,τι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από εσάς. Εμείς εδώ συνεχίζουμε και κάνουμε τη δουλειά μας κανονικά, όπως την κάναμε».

Σχετικά με την περίπτωση του κ. Χλίτσιου και τις αναφορές που είχε κάνει για κακοποίηση ανέφερε η διευθύντρια της δομής:

«Βεβαίως (την γνωρίζω) απλά τώρα δεν μιλάμε για τον κ. Χλίτσιο. Μου αναφέρεστε σε καποια άλλη περίπτωση. Δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση την δεδομένη χρονική στιγμή.

»Πρώτα μας ενδιαφέρουν άλλα πράγματα πιο σοβαρά και μετέπειτα θα γίνουν κάποιες άλλες δηλώσεις».

Σε ερώτηση στην κα Καραβοσιάνη αν γνωρίζει σε ποιον άνθρωπο μπορεί να αναφέρονται τα παιδιά απάντησε:

«Μα καλά-καλά δεν ξέρω ποιο είναι το παιδί. Σας λέω ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση. Μιλάμε για 300 παιδιά με τις δομές και για 100 – 200 υπαλλήλους. Είναι κάτι, το οποίο θέλει διερεύνηση.

»Θέλω απλά να ξεκαθαρίσω με τον κ. Χλίτσιο ότι ήταν άλλο γεγονός, ούτε θέλω να μπλέξω το όνομα του κ. Χλίτσιου. Έφυγε, τελείωσε η συνεργασία μας. Στην περίπτωση του κ. Χλίτσιου ως δομή πράξαμε τα απαραίτητα. Από την αρχή μέχρι το τέλος.

Και σε άλλο σημείο η διευθύντρια σημείωσε:

«Καταλάβετε κι εμάς, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Να έχουμε να διαχειριστούμε τα παιδιά, τα οποία μας ρωτάνε ”Τι γίνεται;”. Ελατε λίγο στη θέση μας. Είμαστε εδώ πέρα πόσα χρόνια και μεγαλώνουμε αυτά τα παιδιά.

»Δεν μπορείτε να ξέρετε τι βιώνουμε εμείς καθημερινά».

Η διευθύντρια της δομής ξεκαθάρισε ότι: «Είναι όλα δημοσιεύματα. Δεν έχει καλέσει κάποιος από την Αστυνομία, από την Εισαγγελία, κάποιος. Δεν έχει συμβεί αυτό το πράγμα».

Η κα Καραβοσιάνη τόνισε ότι «Μία φορά είχε υποπέσει στην αντίληψή μας κάτι το οποίο έγινε η καταγγελία εδώ στο γραφείο και αμέσως κάναμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις. Ενημερώσαμε την Εισαγγελία, έγινε από μέσα διερεύνηση.»

Σε ερώτηση για το εάν απομακρύνθηκε αυτός ο άνθρωπος που καταγγέλθηκε για κακοποίηση απάντησε ότι «βεβαίως, αυτό γνωρίζουμε. Γιατί δεν ήταν από το παράρτημά μας εδώ στον Βόλο. Και η ενημέρωσή μας ήταν ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του ως παιδαγωγός που ήταν».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «το περιστατικό έγινε εδώ στον Βόλο. Έγινε η διερεύνηση εδώ, πήγαμε στην Αστυνομία, τα παιδιά. Όλοι περάσαμε από καταθέσεις. Κανείς δεν απέκρυψε το γεγονός. Δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς γι’ αυτό γιατί μια φορά έγινε και αμέσως κινήσαμε όλες τις διαδικασίες».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here