Του Στέλιου Τάτση

Ο οφθαλμίατρός μου, μου παρήγγειλε , σταγόνες για τα μάτια στο φαρμακείο με το οποίο είναι συμβεβλημένο η ασφαλιστική απατεωνίστικη …εταιρεία. Χθές το απόγευμα μου τηλεφώνησαν από το φαρμακείο ότι οι σταγόνες συγκεντρώθηκαν στο φιαλίδιο και το φάρμακο είναι έτοιμο. Πήρα λοιπόν το αμάξι μου και σε λίγο έφθασα στο φαρμακείο. Όταν ήλθε η σειρά μου να πάρω τις σταγόνες, η χαριτωμένη κυρία που ήταν υπεύθυνη του φαρμακείου μου είπε η τιμή μέσω της ασφάλειάς σας κύριε Τάτση είναι $125.00 (μιλάμε για φιαλίδιο των 10ml), σοκαρίστηκα, αλλά δεν έχασα την ψυχραιμία μου και της απάντησα: “$125 η μία σταγόνα;”

Γέλασε εκείνη και μου λέγει σε άπταιστα Ελληνικά, έχετε ωραίο χιούμορ κύριε Τάτση, άλλοι μας βρίζουν… Ακούστε συνέχισε στα Ελληνικά, γνωρίζω πως οι ασφαλιστικές εταιρείες κατά το πλείστον είναι απατεώνες, γι’αυτό θα ξεχάσουμε την ασφάλειά σας και θα σας δώσω ένα κουπόνι και αντί να πληρώσετε $125 θα πληρώσετε μόνο $25. Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ όχι από την τιμή αλλά από την πράξη της, που αν δεν μας χώριζε ο πάγκος θα άπλωνα τα χέρια μου να την αγκαλιάσω. Την ευχαρίστησα και την συνεχάρηκα για τον βελούδινο χαρακτήρα της λεγοντάς της, αν ακόμη ο κόσμος δεν έχει καταστραφεί εντελώς το χρωστάμε σε άτομα σαν κι’εσένα, σε άτομα με ανθρωπιά.

Δεν αναφέρω το όνομα του φαρμακείου ούτε το δικό της προφανώς για να μην την εκθέσω στον εργοδότη της. Όμως ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι… Ανάμεσά μας και όταν τους ανακαλύπτουμε θα πρέπει να το λέμε, να το φωνάζουμε.

1 COMMENT

  1. Πριν λιγους μηνες η ενεσιμη νεπινεφρινη απο 75$ εφτασε στα 700$ ! Πολλοι διαμαρτυρηθηκαν για την κερδοσκοπια το Κογκρεσσο εκανε ερευνα ο ιδιοκτητης της εταιριας καταδικαστηκε για αισχροκερδια και η επινεφρινη επεσε στα 80$.
    Ισως το ιδιο πρεπει να γινει και για της σταγονες στα ματια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here