Του Νίκου Σταματάκη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, του συμπατριώτη μας από τη Νίκαια του Πειραιά, Σωτήρη Μεϊμάρογλου, σε ηλικία 73 ετών, αδελφού του Κλεάνθη Μειμάρογλου, ενεργούντος Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.

Ο Σωτήρης Μεϊμάρογλου γεννήθηκε στην προσφυγομάνα Νίκαια το 1949 απο γονείς καταγόμενους από την Μικρασία. Φοίτησε στο τοπικό Γυμνάσιο για δύο τάξεις και μετά μεταπήδησε στην περίφημη τεχνική σχολή “Προμηθέας”, που γέννησε γενιές μηχανικών όλων των ειδών στον Πειραιά.  Αποφοίτησε ως μηχανικός εσωτερικής καύσεως και εργάστηκε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έως το 1975 οπότε μετανάστευσε στην Ν.Υόρκη.

Εδώ εργάστηκε ως μηχανικός στις επισκευές πλοίων. Το 1979 αγόρασε το πρώτο του taxi medallion και προχώρησε σε άλλες επενδύσεις real estate έως το 2014 οπότε συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Σωτήρης Μεϊμάρογλου γαλουχήθηκε με ηθικές και οικογενειακές αρχές.  Είχε τέσσερα αδέλφια: Την Αγλαϊα Ζιώτη (απεβίωσε το 1999), τον Γεώργιο, την Ελένη (Γεωργάρα) και τον Κλεάνθη.  Εχει επίσης αρκετά ανήψια στην Ελλάδα και την Αμερική.

Οι ώρες επισκέψεων στο νεκροπομπείο είναι σήμερα Κυριακή 3-8μμ, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 12μμ στην Αγ.Αικατερίνη Αστόριας.

Αντί ανθέων παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν δωρεά στο Memorial Sloan Kettering, 1275 York Avenue, New York, NY 10065

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here