Του Στέλιου Τάτση

Ενώ  υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά αν θα γίνει η Ομογενειακή παρέλαση, κάποιοι…. κύκλοι ήδη άρχισαν να ομιλούν για προσκλήσεις πολιτικών που θα παραστούν ως τιμώμενα πρόσωπα  στην υπό αμφισβήτηση παρέλαση του 2023. Για κάποιο λόγο που αυτοί γνωρίζουν υιοθετούν την Λαϊκή παροιμία ”των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”.

Μεταξύ των ονομάτων που κυκλοφορούν στην πρώτη θέση βρίσκεται ο εφευρέτης της ΚΑΛΑΘΟΥΝΑΣ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ  ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ (ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΣ). Θα συμφωνούσα για τον συγκεκριμένο πολιτικό, μόνο εάν θα συμμετείχε μεταμφιεσμένος ως ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ με το φακιόλι στο κεφάλι μακρυά φούστα μέχρι τον αστράγαλο, μια ποδιά στη μέση με τα χρώματα της γαλανόλευκης και να κρατά στο δεξί χέρι μια καλαθούνα γεμάτη ζαρζαβατικά (αγγούρια, ντομάτες, καρότα, μπανάνες και άλλα). Εάν η φιγούρα αυτή διαφημιστεί καταλλήλως , είναι βέβαιον πως θα τραβήξει πολύ κόσμο. Θα σύστηνα δε η φιγούρα αυτή να γίνει κούκλα και να πωλείται. Τα κέρδη από τις πωλήσεις θα είναι τεράστια , διότι θα γίνει ανάρπαστη, εάν πλασαριστεί καταλλήλως . Οι νέοι μας που ως επί το πλείστον σήμερα συμμετέχουν στην παρέλαση, αδιαφορούν…. (για να μην μεταχειριστώ άλλη λέξη) εντελώς για τους Έλληνες πολιτικούς και καλώς πράττουν, διότι και οι πολιτικοί της Πατρίδας, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα παιδιά της Ομογένειας , τα οποία αργά η γρήγορα θα γίνουν θύματα της αφομοίωσης.

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που είχα γράψει πως θα έλθει μια μέρα που αν όχι τα εγγόνια μας τα δισέγγονά μας θα λέγουν MY GRΕΑΤ, GRAND FATHER WAS GREEK . Αναφέρομαι με σκληρές λέξεις, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Οσο η μικρή ολιγαρχία ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τα δικά της (πάσης φύσεως) προσωπικά συμφέροντα, τόσο πιο γρήγορα το θηρίο του αφελληνισμού θα μας καταβροχθίσει.

Όταν μου μιλούν πολλοί και μου απαριθμούν εξωτερικούς εχθρούς του Ελληνισμού, σε
όλους δίνω την ίδια απάντηση: “Ο μεγαλύτερος μας εχθρός είμαστε εμείς οι ίδιοι οι
Έλληνες. Προοδεύουμε σαν μεμονωμένα άτομα και όχι σαν ΣΥΝΟΛΟ. Κοιτάζαμε τους
εαυτούς μας και δεν φροντίσαμε να δημιουργήσουμε αντικαταστάτες. Το αν οι πολιτικές και Εκκλησιαστικές κεφαλές που ευρίσκονται ανάμεσά μας δεν είναι αυτοί που έπρεπε να είναι, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης βαραίνει την Ομογένεια, διότι, δεν υπάρχει κατά κύριον λόγον  σωστή ενημέρωση που αντί να είναι το μεγαλύτερό μας ξυπνητήρι ……έχει καταντήσει σε εκκρεμές που αδιάκοπα πάλλεται στον ίδιο περιορισμένο μικρό χώρο.

Ρίχτε μια ματιά σε ολόκληρο τον Ομογενειακό χώρο και εκτός από το Helleniscope
βάλτε το χέρι στην καρδιά και πέστε μου ποιό άλλο μέσο κάνει εποικοδομητική
ενημέρωση και για να είμαι ειλικρινής δεν αδικώ κανέναν πλην από έναν, διότι μεγάλο
μέρος της ευθύνης ανήκει σε όλη την Ομογένεια που δεν τους στηρίζει οικονομικά.
Όσο περισσότερα μέσα ενημέρωσης υπάρχουν, τόσο ποιο υγιής είναι η κοινωνία την
οποίαν περιβάλλουν.

Αυτά που συμβαίνουν επί των ημερών μας είναι απαράδεκτα, για να είμαστε δίκαιοι
θα πρέπει να αντιστρέψουμε τα ονόματα και να ονομάσουμε τα κτήνη ανθρώπους
και τους ανθρώπους κτήνη.Τα παιδιά μεγαλώνουν πλέον με την παράλογη φροντίδα
της πολιτείας και όχι με τους οικογενειακούς θεσμούς που κατά κύριο λόγο ήταν η
Αγάπη και το παράδειγμα.

Αντί να είναι πρώτο μελημά μας για την παρέλαση οι πολιτικοί της Ελλάδος, καλό θα ήταν να τακτοποιήσουμε πρώτα τα του οίκου μας (μην χάσουμε και τον οίκον μας..) και αφού τα τακτοποιήσουμε , να επιλέξουμε τρία άτομα κοινής αποδοχής που θα έχουν την αποκλειστικότητα της παρέλασης , τα οποία κατά διαστήματα θα ενημερώνουν .
Είναι παράλογο λοιπόν να μιλάμε για σχοινί, ενώ δεν έχουμε βρει ακόμη το βόδι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here