Του Νίκου Σταματάκη

Αποκλειστικές πληροφορίες του Helleniscope επιβεβαιώνουν την είδηση του Βήματος των Αθηνών που ανέφερε στην τελευταία του έκδοση στην στήλη “Βηματοδότης” με τίτλο “Τα μπρος-πίσω με την ψήφο των αποδήμων” ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει τροπολογία ώστε “να αφαιρεθεί ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της υποψηφιότητας αποδήμων σε εκλόγιμες θέσεις των κομματικών ψηφοδελτίων Επικρατείας” (εδώ το λινκ στη στήλη Βηματοδότης του Βήματος του περασμένου Σαββατοκύριακου). Η στήλη αιτιολογεί την κυβερνητική απόφαση λέγοντας ότι η αντίδραση της Αριστεράς για ευρύ δικαίωμα επιστολικής ψήφου όπως επιβάλλει το Σύνταγμα του 1974 οδήγησε “σε ένα φιάσκο, καθώς περίπου τρία χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου, λιγότεροι από 4.000 απόδημοι έχουν εγγραφεί στους σχετικούς καταλόγους, επί ενός συνόλου Ελλήνων του εξωτερικού οι οποίοι υπολογίζονται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια”. 

Πράγματι το Helleniscope έλαβε πριν λίγο στα χέρια του την ακριβή διατύπωση της τροπολογίας αυτής που αναφέρει τα εξής:

Η παρ. 2 του άρθρου 34α του πδ 26/2012, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 32 του ν. 4648/2019 (ΦΕΚ Α’ 205), τροποποιείται ως ακολούθως:

«2. Η πρόταση κάθε κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων περιλαμβάνει αριθμό ίσο με τον αριθμό των εδρών Επικρατείας. Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας κάθε κόμματος συμμετέχουν εγγεγραμμένοι των ειδικών εκλογικών καταλόγων εξωτερικού ως ακολούθως: α) Εφόσον οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους αυτούς είναι έως εκατό χιλιάδες (100.000), τουλάχιστον ένας (1) υποψήφιος από τους καταλόγους αυτούς σε οποιαδήποτε θέση. β) Εφόσον οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους αυτούς είναι από εκατό χιλιάδες ένας (100.001) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000), τουλάχιστον δύο (2) υποψήφιοι από τους καταλόγους αυτούς, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας (1) τοποθετείται υποχρεωτικά στις τρεις (3) πρώτες θέσεις. γ) Εφόσον οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους αυτούς είναι διακόσιες χιλιάδες ένας (200.001) έως τριακόσιες (300.000), τουλάχιστον τρεις (3) υποψήφιοι από τους καταλόγους αυτούς, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας (1) τοποθετείται υποχρεωτικά στις τρεις (3) πρώτες θέσεις. δ) Εφόσον οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους αυτούς είναι τριακόσιες χιλιάδες ένας (300.001) και άνω, τουλάχιστον τρεις (3) υποψήφιοι από τους καταλόγους αυτούς, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας (1) τοποθετείται υποχρεωτικά στις τρεις (3) πρώτες θέσεις και ένα ακόμη στις θέσεις από την τέταρτη έως την έκτη».

Η τροπολογία κατατέθηκε από το κόμμα της Ν.Δ. και αναμένεται να περάσει με πολύ άνετη πλειοψηφία αμέσως μετά τις γιορτές. Είναι προφανές ότι τα κόμματα της Αριστεράς που ποτέ δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τη συμμετοχή των Ελλήνων του Εξωτερικού στο Κοινοβούλιο, καλωσορίζουν αυτή την τροπολογία.  Το πέρασμά της μεταθέτει το θέμα στις “ελληνικές καλένδες” – δηλαδή στο απώτερο μέλλον σε μια εποχή που η Αριστερά θα έχει λιγότερες από 100 έδρες στη Βουλή οπότε θα μπορούσε δυνητικά να περάσει ένα λογικό νομοσχέδιο που να επιτρέπει την επιστολική ψήφο και να διευρύνει το δικαίωμα ψήφου των Ομογενών που τώρα επιβάλλει παραμονή στην Ελλάδα επί δύο έτη στα τελευταία 30 έτη για να υπάρξει δικαίωμα ψήφου.

Προφανώς η Ν.Δ. θέλησε να αποφύγει το φιάσκο και τα συνακόλουθα προβλήματα.  Ενα από αυτά τα προβλήματα θα ήταν να καταλήξουν ως εκπρόσωποι της Ομογένειας στην Ελληνική Βουλή ψώνια όπως ο Διαματάρης που με τα σκάνδαλα και τα ψέματά τους δημιούργησαν μέγα πρόβλημα στην κυβέρνηση αλλά και στην Ομογένεια.  Επίσης προβληματική θα ήταν η ανάδειξη σε βουλευτών άλλων – χειρότερων ακόμα και από τον Διαματάρη – ψώνιων στη Ελληνική Βουλή όπως οι Χανιωτάκης από Σικάγο, Β.Καυκάς από Βοστώνη και λοιποί άσχετοι “μαϊντανοί”…

Οι σοβαρές φωνές στην Ομογένεια ένα πράγμα είχαν ζητήσει από τις προδοτικές πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων στην Ελλάδα: Να ψηφίζει η Διασπορά ένα αριθμό (10-15) αντιπροσώπων από ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ψηφοδέλτιο.  Αλλά η διεφθαρμένη και ελλιπώς μορφωμένη ελληνική πολιτική ελίτ το αρνήθηκε και επέμεινε στην κομματικοποίηση.  Τα αποτελέσματα τα είδαμε στην πράξη πρόσφατα: Τα αφηνιασμένα ψώνια της Ομογένειας στην Αμερική άρχισαν τις τηλεδιασκέψεις με κομματικά στελέχη στην Ελλάδα, τάχατες για να προωθήσουν τα συμφέροντα της Ομογένειας και στην ουσία για να σπρώξουν τις ΑΧΡΗΣΤΕΣ προσωπικότητές τους στο ελληνικό κομματικό παιχνίδι.

Οσοι προσπαθούν να παίξουν κομματικά παιχνίδια στην Ομογένεια είναι απαράδεκτοι και καταδικαστέοι.  Το Helleniscope θα τους επικρίνει, θα τους ξεβρακώνει και θα τους γελοιοποιεί χωρίς λύπηση μέχρι να παραιτηθούν της μωροφιλοδοξίας τους. Η Ομογένεια έχει θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά ως μια εθνική, υπερκομματική παρουσία που θα αποτελεί μια ανεξάρτητη φωνή υποστήριξης των συμφερόντων του Εθνους και όχι ως μέρος του διεφθαρμένου κομματικού συστήματος που είναι υποτελές σε ξένα συμφέροντα και οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

 

1 COMMENT

 1. Το έχω γράψει πολλαπλές φορές και το
  επαναλαμβάνω, αγαπάμε την Πατρίδα,
  είναι τό μέγεθος τόσο μεγάλο που θυσιαζόμαστε γι’αυτήν . Αγαπάμε την
  Πατρίδα όχι όμως τους πολιτικούς γενικά
  ( χωρίς να αγνοώ τους λίγους που αποτελούν την εξαίρεση) , αυτοί ευθυγραμμίζονται με το παγκόσμιο κατεστημένο που επιδιώκει την συρίκνωση
  του Ελληνισμού και την Ελλάδα να μετατρέπεται σε μια μιγάδα κοινωνία, από
  το ένα άκρον ( Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών), στο άλλο άκρον μια κοινωνία
  Βαβέλ …. μέσα στην οποίαν οι Έλληνες θα
  αποτελούν μιά μικρή μειονότητα. Αυτό που
  συνέβηκε με τον Ελληνισμό στα διάφορα
  γεωγραφικά σημεία του κόσμου ( Αίγυπτο;
  σουδάν, Νότιο Αφρική και αλλού) τώρα συμβαίνει στην ίδια μας την Πατρίδα, συμβαίνει αυτό ακριβώς που έλεγε ο Προφήτης Μακαριστός Χριστόδουλος..Έφτιαξαν ένα κράτος μοντέλο , την Αμερική για να το επιβάλλουν
  παντού . Το σχέδιο είναι Σατανικό και οι
  πολιτικοί που πιστά το ακολουθούν και
  προσπαθούν να το εφαρμόσουν δεν θα πρέπει να έχουν πρέπουσα θέση ανάμεσα
  στην Ομογένεια της Αμερικής . Όταν
  μας επισκέπτονται να τους αγνωούμε , να
  τους δείξουμε πως είναι ανεπιθύμητοι.
  Το είχα προβλέψει πως η ψήφος του Ομογενή δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.
  Μετά την μεταπολίτευση κουμάντο στην
  Πατρίδα μας κάνει η ΝΤΠ η οποία μεταχειρίζεται τα στημένα κυβερνητικά όντα…. σαν γαλιά κρατώντας το βεργαράκι στο χέρι. Αν δεν ξεκινήσουμε όλοι μαζί οι
  Ομογενείς ( από όλη την Αμερική)κάτι εντελώς δικό μας μεγάλο δυνατό και μεγαλεπήβολο , είναι θέμα χρόνου η αφομοίωση του Ελληνισμού της Αμερικής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here