Του Στέλιου Τάτση

Ντροπή, αίσχος, με τον τρόπο που μεταχειρίζονται τους απόδημους στο θέμα της ψήφου. Όποιος πάει να ψηφίσει η είναι εξαρτημένος κομματικά η κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την αναξιοπρεπή μεταχείρισή μας από τους νάνους …και νονούς των πολιτικών της Πατρίδας.
Αισιοδοξούν ότι τα νούμερα των ομογενών που θα πάνε να ψηφίσουν τα νούμερα της
Πατρίδας θα φθάσουν τις δεκαπέντε με είκοσι χιλιάδες. Μόνο μωροί μπορούν να
σκέπτονται έτσι. Πως μπορούν να αισιοδοξούν όταν από τα τρία εκατομμύρια ομογενών
τελικά συγκεντρώνεται αυτό το ανυπολόγιστο καχεκτικό ποσοστο;

Μα τον Θεό βρε παιδιά τέτοια ηλιθιότητα υπάρχει και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, που καλύπτει και όχθες του Ειρηνικού; Ανυπέρβλητο εμπόδιο ο όρος ότι τα τελευταία 35 χρόνια πρέπει να έχεις ζήσει στην Πατρίδα δύο συνεχόμενα χρόνια για να έχεις δικαίωμα ψήφου. Είναι ακόμη καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Υπάρχει ανθρώπινο ον που δεν μπορεί να καταλάβει πως αυτός ο όρος είναι η απαγορευτική παγίδα για να μην μπορούμε να ψηφίσουμε;

Και για να το καταλάβετε καλύτερα, εγώ μπορώ να ψηφίζω όταν την ημέρα των εκλογών ευρίσκομαι στην Πατρίδα γιατί έχω ταυτότητα και είμαι εγγεγραμένος στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω εδώ στον τόπο της κατοικίας μου γιατί τα τελευταία 35 χρόνια δεν έζησα δύο συνεχόμενα χρόνια στην Πατρίδα. Η πλέον απλή λύση θα ήταν, όποιος ομογενής δικαιούται να ψηφίζει στην Πατρίδα να δικαιούται να ψηφίζει και στον τόπο που διαμένει μόνιμα.

Θα έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί με τα ονόματα όλων των βουλευτών που ψήφισαν αυτόν τον νόμο για να τους ετοιμάζουμε μεγαλειώδη υποδοχή όταν επισκέπτονται την Αμερική, ποιο ενημερωτικό μέσο να τα δημοσιεύσει αφού όλα είναι εφοδιασμένα με μασέλες made από την Βουλή για να μπορούν να τρώνε την τροφή ….που τους παρέχουν. Φίλες και φίλοι ομογενείς θα μπορούσα να γράφω όλη την ημέρα γι’αυτήν την κατάντια, γι’αυτήν την ασχήμια, αλλά δεν μπορώ ντρέπομαι και μόνο που τα σκέπτομαι, να ένα Πανομογενειακό ΘΕΜΑ που θα πρέπει όλοι μαζί να υιοθετήσουμε και να παλαίψουμε, ναι να παλαίψουμε γιατί εμείς αγαπάμε πραγματικά, αληθινά την Πατρίδα μας και θέλουμε να την κυβερνούν αληθινοί Έλληνες και όχι Μαϊμού Έλληνες.

Ολοι μας από αγάπη επενδύσαμε ανιδιοτελώς στην Πατρίδα προσπαθώντας να κρατήσουμε τα παιδιά μας δεμένα με την Πατρίδα, αλλά οι 300 κάνουν ότι μπορούν να μας τα γκρεμίσουν. Ένα σωρό εμπόδια μας προβάλλουν γι’αυτά που επενδύσαμε στην Πατρίδα, όλα ανεξέλεγκτα, για κάθε υπηρεσία χρειάζεσαι, άκουσον, άκουσον, ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟΝ.. διαφορετικά δεν τελειώνεις ποτέ.

Εν κατακλείδι γιατί συγχίζομαι που τα γράφω οι λαθρομετανάστες έχουν καλύτερη μεταχείριση από εμάς τους Έλληνες που ζούμε στο εξωτερικό. Χωρίς γρηγορόσημα γίνονται γρήγορα και πολίτες και ψηφοφόροι και πέρνουν καλύτερες απολαβές από τους γηγενείς Έλληνες συνταξιούχους. Ο κάλπικος νόμος για την κάλπικη κάλπη πρέπει εδώ και τώρα να αλλάξει, διαφορετικά να μην κάνει καν τον κόπο να πάει να ψηφίσει κανένας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here