Του Στέλιου Τάτση

Την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου έλαβε  χώρα Πανομογενειακή συγκέντρωση στην
αίθουσα Σαραντάκος του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, ήταν μια κίνηση σωστή εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής για την παρέλαση.  Στην συνεδρίαση παρευρέθηκα κι’εγώ με δύο καπέλα , ως εκπρόσωπος του Παγχιακού Κοραή και του Helleniscope.

Ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα για την  διοργάνωση η επιλογή του Φίλιπ Κρίστοφερ στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής. Όταν η γνώση συμπορεύεται με την πείρα το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντοτε θετικό και ο Φίλιππος φημίζεται και για τα δυό. Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν αρκετοί παράγοντες της Ομογένειας, (δεν αναφέρω ονόματα μην τυχόν και παραλείψω κάποιον) καθώς και ο ιερατικός προιστάμενος και οικοδεσπότης π.Παύλος.

Συζητήθηκαν πολλά και διάφορα σχετικά με την οργάνωση και γενική ήταν η άποψη πως πρέπει να τρέξουμε διότι ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ. Δεν πρέπει να βλέπουμε πίσω αλλά μόνο μπροστά για να πετύχουμε τον στόχο μας είπε πολύ σωστά ο Πρόεδρος. Πριν ξεκινήσει την συζήτηση εκάλεσε τον π.Ευαγόρα Κωνσταντινίδη να κάνει μία επιμνημόσυνο δέηση για τους βιαίως κοιμηθέντας αδελφούς μας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και στην συνέχεια εκρατήθη ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των.

Θα ήθελα να σημειώσω πως αν δεν προσφωνούσε ο Πρόεδρος ως Ιερέα τον π.Ευαγόρα δεν θα γνώριζα πως ήταν κληρικός, η εμφάνισή του κάθε άλλο θύμιζε παρά Ιερέα, σχεδόν κανένα διακριτικό εκτός από μία ζακέτα.

Η πλέον “ σπουδαία “ ανακοίνωση ήταν ότι η Αρχιεπισκοπή αναλαμβάνει όλα τα έξοδα
παραμονής των Ευζώνων και το πρόγραμμα κίνησης των μόνο. Τα σχόλια ήταν από όλους ευμενή και εγώ ενδομύχως έκανα μια ευχή η χειρονομία να είναι καλής Θελήσεως  και να μην αποδειχθεί μελλοντικά ότι ήταν Δούρειος Ίππος.

Ο Πρόεδρος ήταν κυρίαρχος της συνεδρίασης και παρεχώρησε το μικρόφωνο σε αρκετούς που ήθελαν να συμβάλλουν στην επιτυχία. Το μικρόφωνο πήρα και ο υποφαινόμενος και αναφέρθηκα σε καινοτόμες ιδέες για την συγκέντρωση χρημάτων για το μέλλον.

Η επόμενη πανομογενειακή θα λάβει χώραν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην
Αστόρια την ερχομένη Πέμπτη, 9 Μαρτίου και ώρας 7.30μμ.

Απευθύνομαι σε όλους τους Ομογενείς της Αμερικής να συμμετάσχουν με τον οβολόν
τους στην επιτυχία της Παρέλασης που είναι η κορυφαία Εθνική Πολιτιστική
εκδήλωση στην Αμερική. Αυτήν την εκδήλωση θα πρέπει να την διαιωνίζουμε με
χέρια και με δόντια, διότι αν χαθεί, μαζί της θα χαθεί και η ταυτότητά μας ως Έλληνες
της Αμερικής. Είμεθα πολλοί …. Τόσοι πολλοί που αν ο καθένας μας διέθετε είκοσι
δολάρια τον χρόνο θα μαζευόταν πολλά πάρα πολλά και δεν θα χρειαζόταν να τρέχουμε την τελευταία στιγμή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here