ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης). Η κύρια φωτογραφία μας τα λέει όλα: Ο Κώστας Καραμανλής και ο Δημήτρης Μελισσανίδης πλαισιώνουν τον Γιώργο Χαρβαλιά στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, ενώ δεξιά είναι ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.  Παρόντες ήταν πολλά άλλα μέλη της πολιτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας ενώ ξεχώριζε η παρουσία του καθ. Γιάννη Μάζη που έδωσε μια ιδιαίτερη “εθνική” οπτική στο θέμα των Γερμανικών οφειλών. Την συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής της “Εστίας” Μανώλης Κωττάκης.

Σας παροτρύνουμε να δείτε το βίντεο (παρακάτω) για το τεράστιο αυτό θέμα.  Επί αιώνες Γερμανικές ορδές κατέστρεφαν την Ελλάδα και ακόμα και σήμερα η χώρα που όλη η ανθρωπότητα μπορεί να αποτελεί πατρίδα είναι κάτω από το πέλμα των Γερμανών επικυρίαρχων… Το βιβλίο είναι ήδη μπεστ σέλερ και αξίζει να το αναζητήσετε.

Τόνισε ο ίδιος ο συγγραφέας στην σύντομη ομιλία του: «Η γενιά που υπέστη τα πάνδεινα στην κατοχή ζητάει δικαίωση. Το ζήτημα των αποζημιώσεων παραμένει ζωντανό στη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας μας. Υπάρχει ελπίδα και οφείλουμε να την κρατήσουμε ζωντανή».

Συγχαρητήρια στο φίλο Γιώργο Χαρβαλιά! Η προσφορά του σε ένα μεγάλο εθνικό σκοπό μέσα από το βιβλίο αυτό είναι ανεκτίμητη!…

================

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο:

 

=====================

SOURCE – THETOC.GR

Παρουσία Καραμανλή και Μελισσανίδη η παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά

Πολλά πρόσωπα από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό και δικαστικό χώρο έδωσαν το “παρών” στην παρουσίαση του βιβλίου “Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια”

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

Στο Πολεμικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαρτίου, η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά “Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια” το οποίο έγινε best seller από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν πολλά εξέχοντα πρόσωπα της πολιτικής και όχι μόνο ζωής, επιστήμονες, επιχειρηματίες και ξένοι πρέσβεις, καθώς και ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών.

Παρουσία Καραμανλή και Μελισσανίδη η παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά [Εικόνες - Βίντεο]Είναι χαρακτηστικό ότι το βιβλίο προλόγισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν ακόμη ο καθηγητής του Παντείου, πρώην πρέσβης και μόνιμος αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Στέλιος Περράκης που είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Χάγη για το θέμα των αποζημιώσεων της σφαγής του Διστόμου, ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, γνωστός για τις καίριες παρεμβάσεις του στα εθνικά θέματα, ο διπλωμάτης και συγγραφέας του βιβλίου “Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα”, Αρης Ραδιόπουλος και η δικηγόρος Χριστίνα Σταμούλη, κόρη του αείμνηστου ευρωβουλευτή και νομάρχη, που διαχειρίζεται το αρχείο Ιωάννη Ε. Σταμούλη με σκοπό την διαρκή παρακολούθηση της Υπόθεσης του Διστόμου και γενικότερα του θέματος των πολεμικών επανορθώσεων.

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος είχε θερμή χειραψία με τον Κώστα Καραμανλής, η εισαγγελέας Βασιλική Θάνου, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Νικήτης Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Αντώναρος κ.ά.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Δήμος Βερύκιος

 

Στο βιβλίο ο Γιώργος Χαρβαλιάς ξετυλίγει με συναρπαστικό τρόπο το νήμα μιας άγνωστης ιστορίας και αναψηλαφεί τα λησμονημένα πολεμικά χρέη, την παλινόστηση των Ναζί, τις μεθόδους οικονομικής επιβολής στην Ευρώπη και τις αθέατες όψεις του δωσιλογισμού.

Μια αποκαλυπτική ιστορική έρευνα που φτάνει μέχρι το σήμερα, καταρρίπτοντας μύθους για το πρόσωπο της “καλής Γερμανίας” και φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το κρίσιμο ζήτημα των αποζημιώσεων.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here