ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Από την επιτροπή ενοριτών του Γκρίνπορτ λάβαμε το παρακάτω μήνημα το οποίο και δημοσιεύουμε.  Εχουμε στην κατοχή μας τα ονόματα των ενοριτών που υπέγραψαν το αίτημα…

=================

Η ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ & ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Μπορεί να γέμισε η εκκλησία τις Άγιες μέρες του Πάσχα, (αυτό άλωστε συνέβαινε και πριν το 1998 όταν η εκκλησία ήταν έτοιμη να κλείσει), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ενοριτών εγκρίνει το διορισμό εκκλησιαστικής επιτροπής από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και την μετατροπή των εγγεγραμμένων μελών σε «προσκυνητές» χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων για τα διοικητικά της ενορίας.  Με αίτημα που στρίζουν 415 ενορίτες (ο αριθμός αυξάνεται), που εκκλησιάζονται στην εκκλησία είτε ολο το χρόνο, είτε εποχιακά, ζητούν να επανέλθει η εκκλησία στο καθεστώς με το οποίο λειτουργούσε επι 25 συνεχή έτη, με εκλογές των μελών για ανάδειξη Δ.Σ. και συμμετοχή στα εκκλησιαστικά δρώμενα κατά το πρότυπον των ενοριών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Δημοσιεύουμε εν λόγω αίτημα (διατηρούμε στο αρχείο μας τα στοιχεία των 415 υποστηρικτών) και θα ανοίξουμε το βήμα για ενορίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους.

============

ΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΠΟΡΤ

 • Να επαανέλθουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που υπηρέτησαν για τόσα πολλά χρόνια.
 • Να διορισστεί άλλος ιερέας που να συνεργαστεί με το διοικητικό συμβούλιο – και όχι να το ανταγωνιστεί.
 • Να επιστραφούν τα ποσά που αφαιρέθηκαν από τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς.
 • Να ξαναγίνουν οι Αγιου Ανάργυροι η εκκλησία που ήταν – και όχι το μοναστήρι που είναι τώρα.
 • Να επανέλθουν ο διαευθυντής και το προσωπικό του γραφείου.
 • Να επιστραφούν τα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν στην Αστόρια.
 • Να ενταχθεί η Εκκλησία στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

 

 

7 COMMENTS

 1. Θα ήθελα να ρωτήσω για ποιον παπά θέλουν να διώξουν; Γιατί τον εδιώξαν τον πρώτον τώρα λένε για τον δεύτερο; Θέλω ενημέρωση γι’ αυτό!!!

  • Τους γνωρίζεις – ρωτά τους. Εδώ έχω στα χέρια μου 415 ονόματα και υπογραφές. Εσείς γιατί δεν μαζεύετε υπογραφές; Αλλά όχι ψεύτικες… Ονόματα και τηλέφωνα θέλω για να μπορω να τα εξακριβώσω

 2. Κι εμείς όταν χρειαστεί έχουμε αρκετές υπογραφές και περισσότερες από της 415 που υποστηρίζουν την εκκλησία μας με τηλέφωνα και e-mail ail!!!! Στείλανε ανώνυμα γράμματα σε όλο το queens δεν ήταν μόνο από μέλη της κοινότητας μας πρέπει να το γνωρίζετε αυτό!!!! Αλλά θέλω να μάθω το γράμμα που σας έστειλαν προς απάντηση γιατί δεν το δημοσιεύεται να διαβάσει ο κόσμος την αλήθεια!!!
  Αναρωτιέμαι τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό το σκοτάδι;

 3. Ρώτησα και μου είπαν ότι ο Ελπιδοφόρος θα το κανονίσει !!!!Αυτός ανακάλεσε το πρώτο παπα μαζί με τον Πατριάρχη και αυτός θα κανονίσει και για τον καινούριο Ιερέα !!!! Εσείς τι λέτε έτσι είναι?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here