ΦΩΤΟ: Από την ορκωμοσία του νέου διοικητικού συμβουλίου

By Nick Stamatakis

Το 75ο Συνέδριο της Παλλακωνικής έλαβε χώρα την βδομάδα που μας πέρασε στο Σικάγο και είχε εξαιρετική επιτυχία.  Το συνέδριο τίμησε τον Τσάρλς Καπετανάκη, πρωτοπόρο στην ίδρυση των δύο ελληνικών σχολείων τσάρτερ στο Μπρούκλιν και στο Στάτεν Αϊλαντ. Η τιμητική πλακέτα θα του αποδοθεί από τον απερχόμενο πρόεδρο κ.Θεόδωρο Παυλάκο, οποίος εξήρε σε δηλώσεις του την προσφορά του κ.Καπετανάκη στην Ομογένεια με την ίδρυση αυτών των σχολείων.

Το συνέδριο ξεκίνησε τo βράδι της Τετάρτης με το δείπνο καλωσορίσματος στο κοινοτικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου του Σικάγου. Την Παρασκευή έγιναν οι εγγραφές των αντιπροσώπων και ακολούθησε η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, με την απόδοση του απολογισμού από τον απερχόμενο πρόεδρο κ.Παυλάκο.  Οι εργασίες συνεχίστηκαν μετά το μεσημβρινό γεύμα. Το βράδυ, δόθηκε η μεγάλη επίσημη δεξίωση, στη διάρκεια της οποίας έγινε η ανακοίνωση των τιμητικών διακρίσεων, ενώ παράλληλα δόθηκαν και υποτροφίες σε επτά τελειοφοίτους Λάκωνες μαθητές, καθώς και φοιτητές πανεπιστημίων, που κατάγονται από τη Λακωνία.

Το Σάββατο έγιναν η εκλογές που ανέδειξαν τον κ.Φώτη Κόκκοτο, καθηγητή Στατιστικής στη Βοστώνη, νέο πρόεδρο της Παλλακωνικής.  Το Helleniscope εύχεται στον κ.Κόκκοτο, που τυγχάνει συναπόφοιτος της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιώς, κάθε επιτυχία… Επίσης εξελέγησαν τρία νέα πρόσωπα στο Δ.Σ., ο κ.Χρίστος Κόντος και οι αδελφές Μαρία και Ευανθία Αριανά.

Το πρωί της Κυριακής, οι σύνεδροι εκκλησιάστηκαν στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου του Σικάγου.

ΦΩΤΟ – Η τιμητική πλακέτα για τον κ.Καπετανάκη

ΦΩΤΟ: Ο νέος πρόεδρος κ.Φώτης Κόκκοτος

ΦΩΤΟ: Από το καλωσόρισμα

ΦΩΤΟ: Από τις εργασίες του Συνεδρίου

ΦΩΤΟ: Αποχαιρετιστήρια φωτογραφία μετα την αρτοκλασία.

1 COMMENT

  1. Ως Λάκων και εγώ χαίρομαι και εύχομαι ως ΠανΛακωνική να συμπεριλάβει τον όπου Γης Λάκωνα, ακόμη και εκείνον από τη Γη του πυρός και όχι μόνoν τον της CostaRicca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here