ΦΩΤΟ: Από την …πνευματική ομιλία του Αρχιεπισκόπου στο Πανεπιστήμιο των Μυστικών Υπηρεσιών στην Βιρτζίνα…

Του Στέλιου Τάτση

Τσιμπήθηκα και πάλι διαβάζοντας τις μακροσκελείς, υποκριτικές δηλώσεις του “Σεβασμιωτάτου“ γύρω από το έργο του κατά την τετραετή ποιμαντορία του. Αν καταγράψω όλα τα στραβοπατήματα διαχρονικά, θα πρέπει να χάσω τον πρωινό μου περίπατο τον οποίον θεωρώ πολύ περισσότερο πολύτιμο από του να ασχολούμαι με κενές…… και νεοτεριστικές προσωπικότητες που μόνο που τις σκέπτομαι μολύνουν τις παραδόσεις που εδιδάχθηκα διαχρονικά από κληρικούς και λαϊκούς ΚΑΝΤΟΥΝΙΑ της Ορθόδοξης Πίστης και του Ελληνισμού και τις οποίες φυλάσσω ως κόρη οφθαλμού στον εγκέφαλο και στην
ψυχή μου.

Σεβασμιώτατε η τετραετής διαδρομή σας είναι χαραγμένη σε ανώμαλο πνευματικό δρόμο, γεμάτο με πάσης φύσεως λακούβες και κακοτεχνίες και χρειάζεται πολύ δουλειά για να τον διορθώσετε και με ειδικό μυστρί να βουλώσετε τις λακούβες και να γίνει διαβατός για να τον περπατήσουμε όλοι μαζί και να καταφέρουμε να βρεθούμε την ημέρα της μεγάλης κρίσεως στο πλευρό του Χριστού. Εάν συνεχίσετε τις καινοτόμες πράξεις σας αγκαλιά με τους φίλους του Μαμονά ……. ποτέ δεν θα αξιωθείτε να δείτε κατάματα τον Χριστό να πιστέψετε σ’αυτόν
και να αναφωνήσετε όπως ο Θωμάς: “Ο Κύριός μου και ο Θεός μου”.

O Χριστός , ο ιδρυτής της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας της οποίας εσείς είσθε Αντιπρόσωπος, έκανε παρέα, συνέτρωγε και βάδιζε με απλούς φτωχούς ψαράδες οι οποίοι έλαβαν την θεία χάριν και έγιναν οι ζωντανοί πομποί, τα ζωντανά ανθρώπινα ραδιόφωνα που εξέπεμπαν τον βίον, το έργον και την πολιτεία του Χριστού σε ολόκληρη την Οικουμένη. Εσείς επιλέγετε ακριβώς το αντίθετο αγκαλιάζετε το περιβάλλον που
υπερηφανεύεται πως έχει τόσο πολύ χρήμα που δεν μπορεί να το μετρήσει για να
κολυμπάτε μαζί τους σε πελάγη ευτυχίας……

Ο δρόμος όμως αυτής της ευτυχίας έχει και υποχρεώσεις επόδυνες…. ναι επώδυνες γιατί
τίποτα δεν δίδεται δωρεάν (όρος απαράβατος), η καλοπέραση πληρώνεται όχι με χρήμα αλλά με ανταλλάγματα, με παραχωρήσεις ….. που δεν συμβιβάζονται με τις Αρχές της Εκκλησίας μας ούτε με το ανθρώπινο ΗΘΟΣ και έχουμε ζήσει πολλές εκτροπές….. όλο αυτό το διάστημα της Ποιμαντορίας σας, το κακό είναι πως όλοι τα λένε ξωπίσω σας και πολύ λίγοι αυτοί που έχουν το θάρρος να τα εκφράζουν δημόσια.

Ο Πατέρας μου ο αείμνηστος Παπά Μιχάλης μια ολόκληρη ζωή μας έλεγε: “Αυτός που σε
κάνει να κλαίς είναι αυτός που σε αγαπάει όχι αυτός που σε κάνει να γελάς”. Όταν χειροτονηθήκατε, ορκισθήκατε να φυλάσσεται την παρακαταθήκη….. εσείς με τις πράξεις σας την έχετε κάνει ρόμπα….. δεν πιστεύετε σε τίποτα από αυτά που μας λέτε στις κατά καιρούς ομιλίες σας, ο κόσμος, το Χριστεπώνυμον ποίμνιό δεν έχει ανάγκη από λόγια αλλά από Ιεράρχες. Παραδείγματα, ειδικά στις μέρες μας που υπάρχει τεράστια κατάπτωση των ηθών.

Σεβασμιώτατε, θέλω να γνωρίζετε πως η λέξη μίσος μου είναι άγνωστη και όλα όσα έγραψα τα έγραψα από Αγάπη γιατί λυπούμαι όταν βλέπω ειδικά ανθρώπους φύλακες της παράδοσής μας όχι μόνο να αδιαφορούν αλλά με πείσμα να αποκλείνουν και να την κλωτσούν. Εύχομαι να επέλθει επί της κεφαλής σας η μετάλλαξη και να μετατραπείτε από Σαούλ σε Απόστολο Παύλο για να μπορέσουμε όλοι μαζί να σας φωνάξουμε:” Πολλά τα έτη
Δέσποτα”.

2 COMMENTS

 1. Δυστυχώς δεν θα φωνάξουμε Εις Πολλά Έτη διότι ότι κάνει ο Ε . Δεν είναι ένα λάθος του αλλά κάνει πράξεις ακριβώς σε οποίες πιστεύεται και ζει.
  Το Φανάρι βρίσκται για πολλά χρόνια τώρα όπως ήταν στη ιστορία μας , ο δούρειος ίππος για την σημερινή δύναμη του κόσμου. Και βάλε το γεγονός ότι είναι απατεώνες που ζουν τη καλή ζωή στις πλάτες των ανθρώπων που Κυριακή σε Κυριακή και με ‘leadership 100 κ.λπ από πίστη δίνουν στην εκκλησία για ότι πιστεύουν θα είναι για έργα Χριστού και της Πίστεως.
  Όχι για βίλες στη παραλία και με προσωπικούς λογαριασμούς στην Ελβετική τράπεζα .
  Το Φανάρι γίνεται μεγάλη βοήθεια του Ερδογσν να εξουδετερώσει τη φωνή της ελληνικής διασποράς. Δεν την θέλει να φύγει από ‘ κει “στη Πόλη” για κανένα λόγο.

 2. Όπως οι τούρκοι 400 χρόνια σκλαβιά, Έτσι μας έχει κι αυτός ο Τούρκος τέσσερα χρόνια σκλαβιά!! Μας έχεις κλαδέψει από την αγάπη μας, από την πίστη μας, Από την εκκλησία μας, πρέπει να φύγει από δω!!

  Τα λάθη που έχει κάνει στα τέσσερα χρόνια που έχει έρθει εδώ στην Αμερική είναι όλα του σατανά!! Και μαζί με αυτόν το πατριαρχείο είναι δίπλα του συνέχεια!! Που πάμε σαν πιστούς!!
  Που πάει η εκκλησία μας, που πάει η πίστη μας!!!!

  Όχι να μη φωνάζουμε πολλά τα έτη , να φωνάζουμε λίγα τα έτη του και να πάει πίσω από κει που ήρθε!!
  Αν άξιος!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here