Tou Nίκου Σταματάκη

Μετά από δύο και πλέον χρόνια διαφωνιών, ατελείωτων διαπληκτισμών και δικαστικών μαχών έφτασε επιτέλους η ώρα να οδηγηθεί η Ομοσπονδία Ν.Υόρκης στην πολυπόθητη Ιθάκη, στην ομαλότητα μέσω εκλογών.  Υποτίθεται ότι αυτή την Πέμπτη θα γινόταν η γενική συνέλευση για να αποφασιθούν ορισμένα κρίσιμα θέματα και να πάμε στην εκκαθάριση συλλόγων και στις εκλογές.

Αντί γι’αυτό την Πέμπτη σύμφωνα με την ανακοίνωση που παραθέτουμε εδώ (FEDERATION LETTER FOR JUNE 29 2023) θα γίνει μια ενημερωτική συνάντηση. Ερώτηση: Γιατί ενημερωτική; Προφανώς γιατί κάποιοι αποφάσισαν να γράψουν το νέο καταστατικό βιαστικά και να το περάσουν στα μουλωχτά μέσα στο κατακαλόκαιρο… Και απλά εξηγούν με περισσή απάθεια “ότι η χρονική συγκυρία είναι δύσκολη”, όπως λένε στην παραπάνω επιστολή.

Αλλά εάν η συγκυρία είναι δύσκολη γιατί να αλλάξει το καταστατικό τώρα;  Τι μας βιάζει; Θα μπορούσαν απλά να τροποποιηθούν κάποιες (λίιγες) προβλέψεις και άνετα η Ομοσπονδία να προχωρήσει στον έλεγχο των μητρώων, να προσκαλέσει τους εκτός Ομοσπονδίας συλλόγους και να ορίσει ημερομηνία εκλογών. Το καταστατικό θα μπορούσε να αναμορφωθεί από την νέα διοίκηση που θα προκύψει. Εναλλακτικά θα μπορούσε να αρχίσει άμεσα ο έλεγχος των μητρώων ενώ ορίζονται δύο μέλη από κάθε πλευρά για να οριστικοποιήσουν το καταστατικό στη διάρκεια του καλοκαιριού και αυτό να ψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευση γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου. Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος και χείριστος οιωνός σε τέτοιες περιστάσεις.

Το σημαντικό τώρα είναι να δοθεί τέλος στην ανωμαλία!

Σας καλώ να διαβάσετε το γραμμα που παραθέσαμε παραπάνω και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.  Εκείνο που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι τώρα περισσότερο παρά ποτέ είναι αναγκαία η παρουσία όλων.  Επειδή η Ομοσπονδία δεν είναι προσωπικό καφενείο ορισμένων αλλά είναι το σπίτι όλων μας.

Η ανώμαλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα λυθεί μόνο όταν ΟΛΟΙ πάρουμε την τύχη της οργάνωσης στα χέρια μας… Είναι επιτακτικό την Πέμπτη να είναι παρόντες ΟΛΟΙ οι σύλλογοι και ειδικά εκείνοι που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια.  ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ.  ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Αυτό σημαίνει ότι:

  • Μονομερείς ενέργειες αποκλείονται.  Δεν είναι δυνατόν να πάμε για εκλογές με την μία πλευρά να ορίζει όλες τις διαδικασίες.  Πρέπει και οι δύο πλευρές να έχουν αντιπροσώπους στις διάφορε επιτροπές στην πορεία προς εκλογές.
  • Χωρίς κάποιο “Ουδέτερο Διαιτητή” δεν θα έχουμε αίσιο τέλος.  Ο καταλληλότερος για τον σκοπό αυτό είναι ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ενώ και άλλοι είχαν παίξει πρόσφατα το ρόλο αυτό με σημαντική επιτυχία όπως ο Νίκος Αλυσσανδράτος, ο Θόδωρος Παυλάκος και ο Κώστας Βαγγελάτος.  Μπορεί εύκολα να οριστεί ένας από αυτούς και να πλαισιωθεί με ένα ή δύο από κάθε πλευρά.
  • Θα πρέπει οι μεγάλοι σύλλοιγοι (Κρητών, Κυπρίων, Κεφαλλήνων, και πολλοί άλλοι – και ειδικά οι επαγγελματικοί σύλλογοι) να επανέλθουν άμεσα.

Σε τελική ανάλυση την εξουσία στην Ομοσπονδία δεν την έχουν οι πολλαπλώς αποτυχημένοι πρώην πρόεδροι αλλά οι σύλλογοι.  Αυτοί πρέπει τώρα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν την τύχη της Ομοσπονδίας στα χέρια τους.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ!!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here