Μου αρέσει που βγαίνουν τώρα κάποιοι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι και δήθεν αναρωτιούνται γιατί δεν τα πάει καλά ο Μητσοτάκης και γιατί τα θαλασσώνει σε όλους τους τομείς, ενώ υποτίθεται ότι τα είχε πάει περίφημα μέχρι και το 2022. Η αλήθεια φυσικά είναι ότι ανέκαθεν ο Μητσοτάκης ήταν… γνήσιος γόνος της οικογενειοκρατίας που λυμαίνεται τη χώρα επί δεκαετίες… Τα όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό δεν είναι ατυχείς συμπτώσεις – είναι το τραγικό αποτέλεσμα στο οποίο μας οδηγεί νομοτελειακά η ανεπάρκεια … του πρωθυπουργού μας.
Μέχρι το 2022 ο Μητσοτάκης είχε ήδη στο ενεργητικό του κραυγαλέες αποτυχίες τις οποίες δεν έβλεπαν μόνο όσοι εθελοτυφλούσαν. Η αδυναμία ελέγχου της μαζικής εισροής των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, ο αυτοεξευτελισμός της χώρας μας το 2020 όταν το πολεμικό ναυτικό μας παρακολουθούσε «διακριτικά» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» να αλωνίζει ανενόχλητο επί 3,5 μήνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η ανόητη εμπλοκή της χώρας σε έναν ξένο πόλεμο που δεν την αφορά, η αποσάθρωση των ενόπλων δυνάμεων και η πλήρης απαξίωση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, η καταβαράθρωση της οικονομίας μας με τη δυσθεώρητη αύξηση του κρατικού χρέους πάνω από τα 400 δις ευρώ, η άκαιρη και χωρίς καμία σοβαρή μελέτη απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ, η συνειδητή άρνηση της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, η συνέχιση της διάλυσης του δημοσίου με τη διαιώνιση της φαυλοκρατίας και της κομματοκρατίας, η άλωση της Δικαιοσύνης που την κατάντησε θλιβερή θεραπαινίδα της εκτελεστικής εξουσίας, η έξαρση της εγκληματικότητας που τείνει να μετατρέψει την πατρίδα μας σε Κολομβία της Ευρώπης, η κατάρρευση της Παιδείας και η έκλειψη των ηθικών αξιών, η συνεχιζόμενη ασυδοσία των τραπεζών, το όργιο της κερδοσκοπίας στην αγορά, η δημιουργία της βάσιμης φρικτής υποψίας ότι πίσω από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές κρύβονται άνομα οικονομικά συμφέροντα με κυβερνητικές διασυνδέσεις, η επιβολή παρανοϊκών και αυταρχικών μέτρων στους πολίτες την περίοδο της πανδημίας και πολλά άλλα έδειχναν ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος που κατείχε τον πρωθυπουργικό θώκο ήταν όχι μόνο παντελώς ακατάλληλος για αυτό το αξίωμα αλλά και άκρως επικίνδυνος για τη χώρα. Είχε καταφέρει όμως να ελέγχει τα ΜΜΕ, και με τη βοήθειά τους παρουσίαζε καθημερινά στους Έλληνες μία εντελώς επίπλαστη εικόνα της κυβέρνησής του κάνοντας κυριολεκτικά το άσπρο μαύρο μέσω της ακατάσχετης ψευδολογίας.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών … δεν έγινε τους τελευταίους μήνες του 2022 – απλώς τότε βγήκε στη φόρα. Στην πραγματικότητα είχε ξεκινήσει να στήνεται από την πρώτη μέρα που ο Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2019 διότι τότε ήταν που έσπευσε να πάρει υπό τον απόλυτο προσωπικό έλεγχό του την ΕΥΠ. Το ξεχαρβάλωμα του κρατικού μηχανισμού δεν προέκυψε τους τελευταίους μήνες αλλά είναι αποτέλεσμα της πάγιας τακτικής του Κ. Μητσοτάκη να συντηρεί τον κομματισμό και το ρουσφέτι, και να επιλέγει για τις πιο κρίσιμες θέσεις τους πιο … ανεπαρκείς που μπορεί να βρει, αρκεί να του είναι πιστοί υπηρέτες. Η ολίγιστη Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχουμε είναι αποκλειστικά δική του επιλογή, όπως και όλοι ανεξαιρέτως οι ανίκανοι υπουργοί που συχνά δεν έχουν ούτε το στοιχειώδες φιλότιμο να παραιτηθούν μετά από τις παταγώδεις αποτυχίες τους. Για τις συμφορές και τις εθνικές τραγωδίες που βιώνουμε με ρυθμό πολυβόλου πλέον, ο αποκλειστικός υπεύθυνος δεν είναι άλλος από τον πρωθυπουργό. Αυτός είναι που παίρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, αυτός είναι που έχει ως μοναδικό όραμά του για την Ελλάδα το να τη μετατρέψει σε «μπαταρία της Ευρώπης» (!), και αυτός είναι που συντηρεί την αναξιοκρατία και τον ωχαδερφισμό σε όλες τις βαθμίδες του κράτους για να καρπώνεται μικροκομματικά οφέλη. Κι όμως, κάθε φορά που συμβαίνει μια νέα τραγωδία, η μόνη έγνοια που έχουν όλα τα αργυρώνητα ΜΜΕ και η στρατιά των φιλοκυβερνητικών «παπαγάλων» που οργιάζει στο διαδίκτυο είναι πώς θα τον «βγάλουν λάδι», λες και δεν είναι αυτός που κινεί ΟΛΑ τα νήματα αλλά είναι ένας αμέτοχος παρατηρητής που δεν φέρει ποτέ καμία ευθύνη για τίποτα.
Θα πει κανείς: «Δεν ήξεραν οι Έλληνες στις τελευταίες εκλογές σε ποιον εμπιστεύονταν τις τύχες της χώρας για άλλα 4 χρόνια;». Σαφώς και ήξεραν. Είχαν ήδη πάρα πολλές ενδείξεις πως κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά … αλλά επέλεξαν να κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν, άλλος γιατί βολεύτηκε, άλλος γιατί ωφελείται ατομικά, άλλος γιατί δεν έχει ψηφίσει ποτέ στη ζωή του άλλο κόμμα πλην της Νέας Δημοκρατίας και δεν θέλει να χαλάσει την παράδοση, άλλος γιατί δεν θέλει να παραδεχθεί ότι ψηφίζοντας Μητσοτάκη έβγαλε τα μάτια της Ελλάδας, και άλλος γιατί απλώς αδιαφορεί για όλα και κοιτάζει μόνο την πάρτη του. Δυστυχώς, η παροιμιώδης ανικανότητα, ο συμφεροντολογισμός και ο αμοραλισμός είναι αδύνατον να μην οδηγήσουν σε εθνικές συμφορές. Ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να μην έχει ουσιαστικά αντιπολίτευση αλλά έχει απέναντί του την ίδια τη ζωή και την πραγματικότητα που δεν συγχωρούν το παραμικρό και τιμωρούν ανελέητα. Μπορεί η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα να προσπαθεί λυσσαλέα να κρύψει την ανικανότητα του πρωθυπουργού, αλλά η ίδια η ζωή τη βγάζει κάθε τόσο στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο. Συνεπώς, τις αλλεπάλληλες συμφορές και τραγωδίες δεν πρόκειται να τις αποφύγουμε, θα τις υποστούμε άλλα 4 χρόνια – αν αντέξουμε. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η χώρα βρίσκεται σε αποδρομή και έχει πάρει έναν πολύ ολισθηρό δρόμο που δεν ξέρουμε πού και πώς θα καταλήξει. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του έτσι που έχουμε μπλέξει…
Stirlitz

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here