Του Στέλιου Τάτση

Όλοι μιλούν και γράφουν πως ο Ελπιδοφόρος είναι υπ’ατμόν όπως λέμε εμείς οι ναυτικοί. (Τα χρόνια που κινητήριος δύναμη ήταν ο ατμός, όταν το πλοίον επρόκειτο να αναχωρήσει, ο Καπετάνιος έδινε εντολή στον Α’ Μηχανικό να σηκώσει ατμό ικανό για τον απόπλου και
το ταξίδι). Εγώ όμως ούτε ατμό βλέπω ούτε δοκιμές στη προπέλα. Αντίθετα στις κοινότητες που επισκέπτεται του στρώνουν χαλιά κι’ εκείνος ανταποδίδει μοιράζοντας καθρεφτάκια… Τα βλέπω και γελώ.

Το γεγονός πως όλοι οι Έλληνες διπλωμάτες πηγαινοέρχονται και τον συναντούν στον θρόνο του, ενώ ο ίδιος (και αυτό είναι η μεγάλη αντίθεση) επισκέπτεται τους Τούρκους διπλωμάτες στα ξενοδοχεία και τα Τούρκικα σπίτια, λέγει πολλά. Η μετάθεσή του λοιπόν δεν είναι θέμα κανενός άλλου παρά μόνο του Ερντογάν. Από την άλλη, ο “Οικουμενικός” έχει καπρίτσιο ….. και όσο του λένε να τον διώξει τόσο καπριτσιώνει περισσότερο και αν αναγκαστεί να τον μεταθέσει, θα του δώσει προαγωγή. Και θα μας τιμωρήσει με κάποιο χειρότερο.

Εμείς εδώ στην Αμερική θα πρέπει να βρούμε κάποιον ειδικό να μελοποιήσει το “Ηλί–Ηλί-λαμά σαβαχθανί” και να το χορεύουμε όπως οι Σουλιώτισσες στον Ζάλογγο. Δυστυχώς είμαστε αδιάφοροι απέναντι σ’αυτούς που πολεμάνε στο μέτωπο. Και γινόμαστε Σαύρες σ’αυτούς που προσπαθούν να αλλοιώσουν τα πάντα…. Είμαστε αυτό που έλεγε η συγχωρεμένη η Τένα Βλαχοπούλου: “ΜΑΜ, ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑΝΙ”

Η Επιστολική Ψήφος…

H Υπουργός Εσωτερικών είπε σύμφωνα με το κείμενο μια αλήθεια: ”Η επιστολική ψήφος ΒΑΘΑΙΝΕΙ ……. την Δημοκρατία”. Τώρα σε τι βάθος θα την πάει μένει να το δούμε, ας ευχηθούμε μόνο να μην πιάσει πάτο. Με τρομάζει η γενίκευση του μέτρου, θα μπορούσε να ξεκινήσει με τους ψηφοφόρους που ευρίσκονται εκτός του τόπου στον οποίον είναι ενγεγραμμένοι .

Κατά την γνώμη μου βαδίζουμε σε ολοκληρωτισμό, σε μια νέου τύπου δικτατορία χωρίς πρόσωπο. Σήμερα η επιστολική, αύριο η ηλεκτρονική. Ψήφος με σκοπό ο άνθρωπος να μετατραπεί ένα απλό εργαλείο στα χέρια των ολίγων που μεταξύ τους θα έχουν αγαστή συνεργασία…… οι ολιγάρχες θα κυβερνούν και οι πολλοί θα είναι ολιγαρκείς.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here