ENGLISH TRANSLATION FOLLOWS

Οι Σάββας Τσίβικος και Φίλιπ Κρίστοφερ να προσέξουν μήπως και “…σκίσουν το καλτσόν” με τον απότομο μαχητικό πατριωτισμό (έτσι το λέμε εμείς οι Πειραιώτες)!!  Ο Ελπιδοφόρος έδωσε ενωτικό και πνευματικό μήνυμα! Ο π.Ευαγόρας (Κωνσταντινίδης) έλαμψε δια της απουσίας του.  Τον εκπροσώπησε ο Κώστας Ουρανίτσας που τα έκανε πάλι θάλασσα… Ο τιμώμενος Πήτερ Βλήτας ήταν μια φωνή αυθεντικού και ανιδιοτελούς πατριωτισμού.  

Του Νίκου Σταματάκη

Και ξαφνικά, ενώ επί τέσσερα και πλέον χρόνια είχαμε όλοι συνηθίσει να ακούμε “Μπαϊντενόπουλος” και “Μπαϊντενάκης”, ενώ οι δήθεν ηγέτες μας μας χάιδευαν τα αυτιά με το πόσο καλή και φιλελληνική είναι αυτή η αμερικανική διοίκηση που τάχατες υποστηρίζει τόσο πολύ τα “δίκαιά μας” ώστε πρέπει να απογυμνώσουμε την άμυνα Ελλάδας και Κύπρου καί να στείλουμε όπλα και άλλη βοήθεια στο “μουσείο διαφθοράς” της Ουκρανίας, χθες αρπάξαν όλοι τ’άρματα και καβάλα στ’ άλογά τους ξεσπαθώνουν όχι μόνο εναντίον της Τουρκίας αλλά και του Μπάιντεν και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ!!

Εάν κάτι ξεχώρισε από την χθεσινή πανηγυρική πανομογενειακή συγκέντρωση στο Σταθάκειο που έδωσε το πανηγυρικό ξεκίνημα της φετινής παρέλασης ήταν ένας ξαφνικός πατριωτικός πυρετός.  Ο Φίλιπ Κρίστοφερ είχε ήδη αναλάβει τα ηνία και είχε αποφασίσει με συνοπτικές διαδικασίες να αποτελέσει η μαύρη επέτειος των 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το κεντρικό (ίσως και το μοναδικό) θέμα της φετινής παρέλασης.  Μαζί με τον Σάββα Τσίβικο ανακάλυψαν ξαφνικά ότι ο Μπάιντεν “πρόδωσε” την Κύπρο!!! (Δείτε στο τέλος την ανακοίνωση της ΠΣΕΚΑ).  Εάν βέβαια έχεις φάει 5-10 χρόνια να αυταπατάσαι ότι ο “Μπαϊντενόπουλος” θα βάλει στην άκρη τα συμφέροντα (του βαθέος κράτους) της Αμερικής για να εξυπηρετήσει την Ελλάδα και την Κύπρο τότε εξηγείται γιατί “ο Μπάιντεν μας πρόδωσε”.

Είχαν δημιουργήσει τέτοιες “ονειρώξεις” που, άκουσον, άκουσον, ο Σάββας Τσίβικος, μέσα στην παραζάλη του από την σφαλιάρα που φάγαμε από τον Μπαϊντενόπουλο, άρχισε να λέει και μερικές αλήθειες.  Παραδέχτηκε επιτέλους ότι Ελλάδα και Κύπρος θυσίασαν πολλά υποστηρίζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, “θυσίασαν και τις σχέσεις τους με την Ρωσία!!”  Δείτε εδώ την ομιλία του χθες (από το 2′ λεπτό) στο βίντεο των “Αναμνήσεων”.

Βρε, βρε, βρε… Καλημερούθκια Σάββα μας… Επιτέλους ξύπνησες… Για χρόνια γράφουμε (Ο Φίλιπ Κρίστοφερ τα άκουσε από μένα τον ίδιο και προσωπικά) ότι είναι τεράστιο σφάλμα να βάζουμε όλα τα αυγά μας σε ένα καλάθι και να αποξενώνουμε την Ρωσία η οποία από το 1974 τουλάχιστον μας έχει βοηθήσει πολλαπλώς: Στο Σ.Α. των Ηνωμένων Εθνών, με την παροχή οπλισμού, με οικονομικά μέσα κλπ.  Αλλά ήταν λάθος κυρίως επειδή η εξωτερική πολιτική κάθε σοβαρής χώρας οφείλει να ισορροπεί ανάμεσα σε αντίρροπες δυνάμεις, να είναι “πολυγαμική” όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, ο σοφότερος όλων των Ελλήνων στα εθνικά θέματα. Τώρα καταλάβατε τα άτιμα παιχνίδια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ; Δεν θα μπορούσαμε και μεις να παίξουμε το διπλωματικό παιχνίδι του Ερντογάν ισορροπώντας μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας ώστε να μας σέβονται και οι δύο; Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον πρόεδρο μιας οργάνωσης της ΑΧΕΠΑ, τον Τσίβικο, που έκανε δέκα ταξίδια σε Ελλάδα-Κύπρο τα τελευταία δύο χρόνια και στα περισσότερα από αυτά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έπαιζε το ρόλο ταξιδιωτικού πρακτορείου… Για να μήν μιλήσω για την 100ετή αδράνεια της ΑΧΕΠΑ σε όλα τα εθνικά θέματα…

Αλλά επί χρόνια κκ Τσίβικο και Κρίστοφερ υποστηρίζετε τυφλά το κατεστημένο στην Ουάσιγκτον και περιμένετε ηλιθίως αποτελέσματα.  Ετσι θα ελευθερώσετε την Κύπρο; Με το να την κάνετε άβουλο υποχείριο της Νούλαντ και των Σιωνιστών; Καλά κρασιά… Αντί να προωθείτε αγωνιστικές πολιτικές, αντί να προβάλλετε πρότυπα αγώνα εσείς μένετε στο νυσταλέο “Δεν Ξεχνώ”… Που είναι το “Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι”; Πού είναι τα πρότυπα αγώνα παλλαϊκού που να κρατά ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα; Πρότεινα ιδιωτικώς στον Φίλιπ Κρίστοφερ να φέρουμε από την Κύπρο δυό (τότε) μαθητές που “έσπασαν” την πράσινη γραμμή το 1990 και εξακολουθούν και σήμερα να φλέγονται από πατριωτισμό.  Ο Κρίστοφερ το αρνήθηκε ορθά-κοφτά.  Με τέτοια μυαλά το μόνο ερώτημα που μένει είναι πότε θα χάσουμε και την υπόλοιπη Κύπρο...

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μας εξέπληξε ευχάριστα με την σύντομη, ενωτική και εντυπωσιακά πνευματική ομιλία του.  Κάλεσε τους πάντες με ενότητα να συνεργαστούν για την επιτυχία της παρέλασης και να βλέπουν ακόμα και τους (συνηθισμένους) καυγάδες μας “από ψηλά” υπό το βλέμμα της πίστης στον Θεό που ασφαλώς θα κάνει τα προβλήματα να φαίνονται ασήμαντα.  Αλλά τα ωραία λόγια δεν είναι αρκετά.  Πριν δύο μήνες τον καλέσαμε να αναλάβει ένα διαμεσολαβητικό ρόλο ώστε να τεθεί τέρμα επιτέλους στην διάσπαση (εδώ ο σύνδεσμος). Τώρα είναι η καταλληλότερη ευκαιρία να το πράξει.  Είναι ένα ζήτημα που ο κάθε Αρχιεπίσκοπος με το κύρος του μπορεί να λύσει μέσα σε λίγες μέρες – εάν φυσικά το θέλει… Περιμένουμε…

Ο Πίτερ Βλήτας με την μακρόχρονη προσφορά του στην εξεύρεση δωρητών ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες για την έλευση των Ευζώνων (αλλά και την υπόλοιπη πολύμορφη δράση του) βραβεύτηκε επάξια.  Στην σύντομη ομιλία του που επίσης έβραζε από πατριωτισμό, επανέφερε την όμορφη ιδέα η παρέλαση να μετεξελιχθεί σε “Ελληνικό πολιτιστικό μήνα στη Ν.Υόρκη”… Εάν σταματήσουμε τη διχόνοια και συνεργαστούμε ασφαλώς και γίνεται.

Εντυπωσιακή η απουσία του π.Ευαγόρα Κωνσταντινίδη που μαζί με τον Κώστα Ουρανίτσα αποτέλεσαν πέρσι την “Επιτροπή Ευζώνων”.  Πέρυσι δεν τον ένοιαζαν οι εσπερινοί και ήταν παρών σε κάθε συνεδρίαση.  Μήπως τον ενόχλησε το άρθρο μου προχθές όπου ονόμαζα τους δύο “Μαριονέτες του Ελπιδοφόρου” που, ενώ λειτουργούσαν υπό την Επιτροπή Παρέλασης της Ομοσπονδίας, αρνήθηκαν να κάνουν απολογισμό και ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε που πήγε το πλεόνασμα των $20,000; Βεβαίως και τον ενόχλησε… Πως το ξέρω; Εκεί που έβγαινα από την αίθουσα με πλησιάζει κουνιστός και λυγιστός ο Ουρανίτσας.  “Γιατί έγραψες ότι είμαστε μαριoνέτες;” με ρωτά με ύφος ιεροεξεταστού.  “Θα δώσετε απολογισμό στην Ομοσπονδία για την διαχείριση των Ευζώνων πέρυσι;” του απαντώ και προσθέτω: “Λειτουργείτε ως Επιτροπή Ευζώνων εντός της Επιτροπής Παρέλασης της Ομοσπονδίας”.  “Ποιάς Ομοσπονδίας, είναι διαλυμένη, δεν βλέπεις πως τσακώνονται οι δύο πλευρές; Δεν υπάρχει Ομοσπονδία”, μου απαντά.  “Και αυτό σας δίνει το δικαίωμα να ενεργείτε αυτόνομα; Στην Επιτροπή Παρέλασης όλοι είναι ενωμένοι” του λέω και κλείνω τη συζήτηση φεύγοντας και καλώντας να σταματήσει τις ανοησίες…  Μετά τις δηλώσεις αυτές του Ουρανίτσα ο κ. Κρίστοφερ οφείλει ΑΜΕΣΩΣ και χωρίς καμία καθυστέρηση να ζητήσει την απομάκρυνση και του π.Ευαγόρα αλλά και του Ουρανίτσα και να δοθεί το έργο σε άλλα άτομα άσχετα με την Αρχιεπισκοπή. Υπήρχε τουλάχιστον ένας αυτόπτης μάρτυρας που μπορεί να επαληθεύσει αυτές τις δηλώσεις του Ουρανίτσα.

February 2, 2024, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

DISCLAIMER: The views and statements expressed in this article constitute constitutionally protected opinions of this author.

SUPPORT THE “OVERZEALOUS BULLY BLOGGER!” SUPPORT HELLENISCOPE!!  TO BECOME A SUBSCRIBER, LINK HERE!!

==============

“Patriotic fever” Suddenly In the Federation!!

Savvas Tsivikos and Philip Christopher should be careful not to “…tear their leggings off” with their sharp militant patriotism (that’s how we in Piraeus call the fake patriotic eruptions)!! AB Elpidophoros gave a unifying and spiritual message! Father Evagoras (Konstantinidis) shone in his absence. He was represented by Kostas Ouranitsas, who made a mess again… Peter Vlitas, who was rightfully honored, was a voice of authentic and selfless patriotism.

By Nick Stamatakis

And suddenly, while for more than four years we were all used to hearing “Bidenopoulos” and “Bidenakis”, while our so-called leaders were caressing our ears with how good and philhellenic this American administration is that quietly supports “our rights” so much that we have to strip the defenses of Greece and Cyprus and send weapons and other aid to the “museum of corruption” of Ukraine, just yesterday they all grabbed their armaments and on their horses they are saber-rattling not only against Turkey but also against Biden and of the State Department!!

If anything stood out from yesterday’s celebratory “Panomogeniaki” gathering in Stathakeion, that kicked off this year’s parade, it was a sudden patriotic fever. Philip Christopher had already taken over the reins. He had decided with abbreviated procedures that the black anniversary of 50 years since the Turkish invasion of Cyprus would be this year’s parade’s central (perhaps the only) theme. Together with Savvas Tsivikos, they suddenly discovered that Biden “betrayed” Cyprus!!! (See the PSEKA announcement at the end of this post). If, of course, you have spent 5-10 years hallucinating that “Bidenopoulos” will put aside the interests of America (sorry, I meant the interests of the Deep State) to help Greece and Cyprus, then we understand why “Biden betrayed us”.

They had created such “unrealistic dreams” that Savvas Tsivikos began to tell some truths in his daze from the slap we received from Binetenopoulos. He finally admitted that Greece and Cyprus sacrificed a lot by supporting the war in Ukraine; “they also sacrificed their relations with Russia!!” See his speech yesterday (from the 2nd minute) in the “Anamniseis” video.

Hey, hey, hey… “Kalimerouthkia” (Cypriot dialect for “Good Morning”) Savvas… You’ve finally woken up… For years, we’ve been writing (Philip Christopher heard it from me personally) that it’s a huge mistake to put all our eggs in one basket. We are alienating Russia, which since 1974 has helped us in many ways: In the Security Council of the United Nations, with the provision of armaments, with economic means, etc. It was a mistake mainly because the foreign policy of any serious nation must balance between countervailing forces and be “polyamorous,” as the blessed Sir Vasilios Markezinis said, the wisest of all Greeks in foreign policy matters. Now, you finally understand the dirty tricks of the State Department? Couldn’t we also play Erdogan’s diplomatic game, balancing between America and Russia so they both respect us? But what can one expect from the president of an AHEPA organization, Tsivikos, who made ten trips to Greece-Cyprus in the last two years, and in most of them, the State Department acted as a travel agency… Not to mention the 100-year inactivity of AHEPA in all Hellenic national matters…

For years, Tsivicos and Christopher have blindly supported the establishment in Washington and stupidly expect results. Is this how you will liberate Cyprus? By making her an unwitting vassal of Victoria Nuland and the Zionists? Good luck… Instead of promoting patriotic and energetic policies, instead of projecting resistance practices, you stay in the sleepy “I Don’t Forget”… Where is “I Don’t Forget and I Fight”? Where are the practices that keep the fighting spirit up? I privately suggested to Philip Christopher that we bring two (then) students from Cyprus who “broke” the green line in 1990 and are still burning with patriotism today. Christopher flatly denied it. With a mentality like that, the only question remains when we will lose the rest of Cyprus…

Archbishop Elpidophoros pleasantly surprised us with his short, unifying, and impressively spiritual speech. He called everyone in unity to work together for the parade’s success and to see even our (ordinary) quarrels “from above” under the gaze of faith in God who will surely make problems seem insignificant. But pleasant words are not enough. Two months ago, we invited him to take on a mediating role to end the division finally (here is the link). Now is the most appropriate opportunity to do so. It is an issue that any Archbishop with his prestige can solve in a few days – if he wants to solve it, of course… We will wait and see…

Peter Vlitas, with his long-term contribution to finding sponsors among the airlines for the arrival of Evzones (as well as the rest of his multifaceted activities), was deservedly awarded. In his short speech, also brimming with patriotism, he brought back the beautiful idea of the parade evolving into “Greek Cultural Month in New York.”… If we stop the discord and work together, it can be done.

Impressive was the absence of Fr. Evagoras Konstantinidis, who, together with Kostas Ouranitsas, formed the “Evzones Committee” last year. Last year, he did not care for Vespers’ services and was present at every meeting. Was he upset by my article the other day where I called the two “Elpidophoros’ Puppets” who, while operating under the Federation Parade Committee, refused to deliver accounting, and even today, we don’t know where the $20,000 surplus went? Of course, it bothered him… How do I know? As I was leaving the hall, Ouranitsas approached me. “Why did you write that we are puppets?” he asked me like an inquisitor. “Will you give an account to the Federation for the management of the Evzones last year?” I replied and added: “You served as the Evzones Committee within the Federation’s Parade Committee.” “Which Federation are you talking about? It’s broken; don’t you see how the two sides fight? There is no Federation”, he answered. “And that gives you the right to act autonomously? In the Parade Committee, we are all united,” I said to him and closed the discussion by leaving and calling him to stop this nonsense… After these statements by Uranitsa, Mr. Christopher ought to IMMEDIATELY and without delay request the removal of both Fr. Evagoras and Ouranitsas and that the work be given to other persons unrelated to the Archdiocese. There was at least one eyewitness who could verify these statements by Ouranitsas.

February 2, 2024, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

DISCLAIMER: The views and statements expressed in this article constitute constitutionally protected opinions of this author.

SUPPORT THE “OVERZEALOUS BULLY BLOGGER!” SUPPORT HELLENISCOPE!!  TO BECOME A SUBSCRIBER, LINK HERE!!

==============

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ

Η προδοσία της Κύπρου

Η ΠΣΕΚΑ καταδικάζει το αίτημα της κυβέρνησης Μπάιντεν να δώσει μαχητικά αεροσκάφη F16 στην Τουρκία.

Καθώς πλησιάζει η 50η μαύρη επέτειος της παράνομης και βίαιης εισβολής στην Κύπρο και της συνεχιζόμενης κατοχής της, δεν μπορούμε παρά να αναλογιστούμε τις εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών.

«Ούτε ένα σεντ, ούτε ένα δολάριο, ούτε ένα τανκ (άρμα μάχης), ούτε ένα αεροπλάνο μέχρι τα τουρκικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από την Κύπρο». (Γερουσιαστής Τζο Μπάιντεν)

Βλέποντας τον Ερντογάν να εκβιάζει για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν θα κωφεύσουμε

Καλούμε το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να απορρίψει το αίτημα.

Φίλιπ Κρίστοφερ, πρόεδρος


Betrayal of Cyprus

PSEKA condemns the request by the Biden Administration to give F16 fighter jets to Turkey.

As we approach the 50th Dark Anniversary of the illegal and brutal invasion of Cyprus and its continued occupation, we can only reflect on the criminal actions of Turkey over the past 50 years.

“Not one cent, not one dollar, not one tank, not one airplane until the Turkish troops withdraw from Cyprus.” (Senator Joe Biden)

We will not keep silent while watching Erdogan blackmail the U.S. government once again.

We urge the United States Congress to reject the request.

Philip Christopher, President

 

8 COMMENTS

 1. Congratulations and thanks to You mr NIKO STAMATAKIS for saying always the truth.You do not sell yourself and always say the truth.Thanks again.

 2. What Biden said as senator does not mean that he would say again as president. He’s a politician.
  Having said that, we can not expect America’s policy to revolve around Greek interests or concerns. The Cyprus situation, which, let’s not forget, was precipitated by the Greek junta, which gave Turkey the excuse it needed to invade, which would not have happened otherwise, is a permanent stamp of shame on us, Greeks, and I’m surprised that our Cypriot brothers have not renounced us for the treason committed. We owe them our forever apology and contrition.
  America’s demand was for Turkey to allow Sweden to join NATO. Turkey played hard to get, because she can, contrary to Greece, which does not have Turkey’s population, military and even economic heft, decided to play nice for now. Erdogan even when to Athens. There are no more Aegean overflights or threats of “We’ll come one night”, even though the causus beli is still in force. I doubt if Turky has sincerely changed. She would only do what’s good for Turkey and her pride.
  Consequently, there are no reasons to deny the F-16s from Turkey. And if Turkey renounces the S-400, they’ll get the F-35s also. This policy is not ant-Greek or pro Turkish. It is pro-wepons industry. We lost senator Menendez, who was our guardian angel, due to bribing, allegedly. We have no other senators, let alone a Sarbanes or Olympia Snowe. Greek Americans produce no more politicians. Only the Jews and East Indians do.

  • You have to get your historical facts straight or read Helleniscope more carefully: It was the CIA station chief in Athens, Gust Avrakotos who promised the foolish leader of the second military junta, Ioannidis, that the US would not aallow the Turks to invade Cyprus in case Makarios was overthrown. The treason was never punished because all involved were USA “assets”. But President Clinton 20+ years later in a trip to Athens, officially apologized to the Greek people for the American involvement in the dictatorship. Turkey has not changed but it will soon. Turkey is dependent on Russia for energy and she is between the Russian “Jaws” in Crimea and Syria. Turkey knows that the US is unable to militarily protect her in case Russia (and Iran and all the rest – as the entire Middle East is now part of the BRICS). We shall see the truth soon.

   • There is no doubt that the American government had approved the junta. After all Spiro Agnew visited Athens as a vice president. AHEPA was also pro Junta, to their eternal shame. And let’s not forget that Cyprus under Makarios was trying to play as “independent” and was against the West and pro-Soviet. So, I wouldn’t be surprised that America, with Kissinger at the helm and Nixon weakened by Watergate, and always protective of Israel, would want to “teach” a lesson to Cyprus. Turkey was very pro-West then.

    Cyprus, for about 20 years now, has seen the light. There is no future for them outside of the Western alliance and the EU. Russian oligarchs, turning Cyprus into their playground are no substitution for the rule of law of the EU. The fact that there are two Hellenic states in the EU is a great development for all Greeks. This is a unique situation. Germany and Austria are not as close as Greece is with Cyprus. And when the EU attains military muscle, then, Cyprus would be even better protected. I dont see any hope of ever uniting the island. Might as well get used to that, unfortunately

    • Cyprus would be better off if it entered NATO at Makarios’ time before the invasion or soon after in a possible package deal. All three warrantor powers (Greece, Turkey, Britain) are NATO members. But even in this case There is an always difference between a sensible foreign policy that doesn’t alienate Russia and a total dependence on the West. Turkey is a NATO member and we can all see how it balances her interests between Russia and the West. We only have to lose if we totally alienate Russia as we do now.

     • Cyprus joining NATO would have been a great development. I dont see it happening in our life time though. Turkey will not allow it. I’m not sure that Cyprus could have joined NATO before the invasion, knowing that Turkey’s plans were always to annex a part of the island. After the invasion, Turkey again would have stood in the way.

      The situation now, with the Ukrainian-Russia war calls for moral clarity. You can’t have Greece or Cyprus play the game Turkey is playing. It would have given comfort to Turkey, if we were O.K. with the partition of Ukraine. Because its exactly what Turkey did to Cyprus.

     • Lambros, before you get to moral clarity you have to open your eyes. How many posts should I do explaining the facts? The fact is that ALL Greek governments since 1945 (Right, Center, Left) following the Yalta agreements, followed the same, more or less, foreign policy: “Greece belongs to the West, but we maintain friendly relationships with Russia”. Why? Because Russia and Greece share a common geopolitical enemy, Turkey. Greece did not have to transfer any weapons to Ukraine at the time the she is actually threatened by Turkey. A prime minister (Mitsotakis) who cannot state these facts to Blinken is a traitor – period.
      As for your comments on the Russia-Ukraine war they will trashed or edited until you proved to me that you have rear Professor Mearsheimer (at the minimum) and you have understood him. NATO is responsible for the war in Ukraine 100%. Period – end of story. Israel di not transfer any weapons to Ukraine. Do you know why? Because there are Russian missiles 100 miles from their border in Syria.

 3. Hey Lambros …this is the moderated version of my Original Post,… suggesting that Cyprus should be part of Nato, is like saying Mistotakis and his Cabal government are not part of Nato! There is a reason that they call Cyprus an ” Aircraft Carrier” for U.S led Nato sitting in the Mediterranean! Cyprus is not just part of Nato ..they are U.S Nato colony! Who else can be occupied by not one , not two , but three Nato countries with U.S and U.K bases in Cyprus , and Turkish Nato Bases in Northern Cyprus!… and get this Lambros …these guys all launch U.S and U.K bombers to kill civilians of Syria, Yemen, Iraq, etc etc , without the permisson of the people of Cyprus , and of course the complicity of the Government of Cyprus, who cry we didn’t know! And I guess you think Israel is not part of U.S led Nato in committing genocide in Paleatine! but I must say….suggesting that Russian Oligarks , not Israeli, or UK or U.S Oligarks are turning Cyprus into their personal playground , with about 600,000 Russian Orthodox Citizens who spent their summers feeding the economy of Cyprus , but now thanks to rule of law by U.S and EU/Nato will be spending their money in Turkey ! this is hilarious, ..”the fact that Two Hellenic countires are under the rule of the U.S and EU/Nato rule is a great development for Greece! Really! all you describe is a U.S and EU Criminal enterprise who offers to protect the Gofernment of Cyprus and Greece in return to their allegiance to U. S and EU /Nato rule and when called upon to do favors for them ..like provide weapons to the Ukraine to wage war on Russia they provoked, or politically support Israel and America to commit genocide around Europe and the Middlle East, or demand that the do not allow Russian Ships to dock in Cyprus as demanded by Anthony Blinken or confiscate illegally asset of Russian Ciitzens doing business in Cyprus which is basically robery as the EU is doing now ! Yes lambros .. I can not hold my breath waiting for the EU to spend billions of Eu ..to make the Military Contractors of America richer and provide the muscle to protect them from Russia, not Turkey, America or Israel !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here