ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης).  Εχουμε αναφερθεί κατ’επανάληψη στην σκανδαλώδη υπόθεση του “Ναυαγίου Ζακύνθου” όπου μια έκταση 14.500 στρεμμάτων αξίας κοντά $1 δις (!!) επιχειρήθηκε να παραχωρηθεί στον “Εμίρη Κακομοίρη” του Κατάρ για ένα ευτελές ποσό λιγότερο από $10 εκατ.!!!  Εχουν ληφθεί καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις και παρόλα αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη – χωρίς αμφιβολία από τις πιο διεφθαρμένες ελλληνικές κυβερνήσεις όλων των εποχών – επιμένει να προσωρήσει στα επιμέρους έργα (διάνοιξη δρόμων κλπ.) με απαλλοτρίωση “στο πόδι” περιουσιών με διοικητικές αποφάσεις και άλλα τραγελαφικά…  (Δείτε τα δημοσιεύματα παρακάτω)

Στην υπόθεση εμπλέκεται και η Ομογένεια, η οποία δια του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Βασίλη Ματαράγκα είχε δείξει άμεσο ενδιαφέρον.  Ο κ.Ματαράγκας συνάντησε τον κ.Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον κατά την τελευταία επίσκεψή του και του επέδωσε επιστολή με την οποία ζητούσε από τοπν πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των κατοίκων της Ζακύνθου στις περιουσίες τους!!  Πολλοί μήνες πέρασαν και ο κ.Μητσοτάκης έγραψε τους Ζακυνθινούς στα παλαιότερα των υποδημάτων του!!  Αλλωστε είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο και η “αγία οικογένεια” είναι αναμεμειγμένοι στην υπόθεση και επιδιώκουν πάση θυσία να την “τελειώσουν”!! Ο Θεός να μας φυλάει από κάτι τέτοιους “πατριώτες” πρωθυπουργούς…

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

17 Μαϊου 2022

Αξιότιµε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως,

Με την παρούσα επιστολή µας, επιθυµούµε όλοι οι εµείς οι έλληνες, που αναγκαστικά ζούµε µακριά από την πατρίδα, να ζητήσουµε την προσωπική σας παρέµβαση για την επίλυση του φλέγοντος εθνικου ζητήµατος της Νήσου Ζακύνθου.

Θα γνωρίζετε πώς το 2014, η µισή Ζάκυνθος πουλήθηκε παράνοµα σε µια ανώνυµη εταιρεία Λιβανέζων µεσιτών. Μαζί της πουλήθησαν ναοί και δύο ιστορικά µοναστήρια, στα οποία ασκήτεψαν ο Άγιος Διονύσιος και ο Άγιος Γεράσιµος, δηµόσια και κοινοτική περιουσία καθώς και το βιος 200 οικογενειών φτωχών χωρικών.

Η ελληνική δικαιοσύνη, στεκόµενη στο ύψος της, αποκάλυψε τη µεγάλη απάτη µε δύο ιστορικές και πολύπρόσφατες αποφάσεις της (το υπ’ αριθ. 1679/2020 Βούλευµα του Συµβουλίου Πληµµελειοδικών Αθηνων και την υπ’ αριθ. 1031/22 Εισαγγελική Πρόταση του Εισαγγελέα Πληµµελειοδικών Γ. Πολυκράτη).

Παρά ταύτα, µέχρι και αυτή τη στιγµή, που έχουµε την χαρά να σας έχουµε κοντά µας, οι περιουσίες των µοναστηριών και των κατοίκων των Ορεινών της Ζακύνθου, παραµένουν εγκλωβισµένες, στα δίχτυα απειλών, εκβιασµών και γραφειοκρατικών εµποδίων.

Οι περιουσίες όµως αυτές είναι περιουσίες όλου του ελληνισµού. Είναι η παράδοση και η ιστορία µας. Και για αυτό ακριβώς τον λόγο είναι και θα παραµείνουν αδιαπραγµάτευτες και αιτία αντιδράσεων για όλους εµάς.

Θα αναµένουµε, µετά την επιστροφή στην πατρίδα, τις πρωτοβουλίες σας.

 

Βασίλης Ματαράγκας               Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής

Πρόεδρος                                        Γραμματέας

 

==================

πηγή – imerazante.gr

“Navagiogate”: Τίνος είναι η μελέτη βρε παιδιά;

Λίγες ώρες πριν συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ι.Ν. η επερώτηση της ΑΝΑΣΑ για τον δρόμο διαφυγής στο Ναυάγιο, η ομάδα «Navagiogate» κάνει νέα παρέμβαση και δίνει στη δημοσιότητα μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει: «Λίγες μόνο ώρες, μετά την έκδοση του ιστορικού υπ’ αριθ. 1679/2020 (11-6-2020) Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο ξεσκεπάστηκε η απατηλή αγοραπωλησία των Ορεινών της Ζακύνθου και κατονομάστηκε ένα μικρό μόνο μέρος των μελών της κακουργηματικής σπείρας που συστήθηκε για τον σκοπό αυτό, φέρεται να φεύγουν στα μουλωχτά, δύο έγγραφα από το Δασαρχείο Ζακύνθου: το υπ’ αριθ. 1433/30-7-2020 έγγραφο υποβάλλεται στην Γεν Δ/νση Δασών της ΑΔΠΔΕΙ, με τίτλο μελέτη διάνοιξης δασικής οδοποιίας Α΄ κατηγορίας στη θέση Ναυάγιο Ζακύνθου και το υπ’ αριθ. 2273/30-9-2020, το οποίο υποβάλλεται στην Γεν Δ/νση Δασών της ΑΔΠΔΕΙ, με τίτλο μελέτη βλαστικής αποκατάστασης της διάνοιξης στη θέση Ναυάγιο Ζακύνθου.

Ωστόσο, στις 19/11/2020, ο Δήμαρχος Ζακύνθου καταγγέλλει δημόσια τα εξής:
«…Ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως αν οι προτάσεις του Δασαρχείου ήταν αγαθές τότε δε θα σχεδίαζε δρόμο πλάτους οχτώ μέτρων, αλλά τεσσάρων… αλλά υπάρχουν και άλλα συμφέροντα που εξυπηρετούνται, μεταξύ αυτών και τα συμφέροντα των ξενοδόχων…»
«…Σύμφωνα με πληροφορίες ξενοδόχοι συνεπικουρούμενοι από τη δασική υπηρεσία διέθεσαν 5.000 ευρώ για να γίνει μελέτη κατασκευής οδού διαφυγής προς το Ναυάγιο, η οποία οδηγεί από το πλάτωμα στην Aναφωνήτρια, καταργώντας την μελέτη της δημοτικής αρχής, που είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Τουρισμού….».

Λίγες ημέρες αργότερα (23/11/2020), με δημόσια τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βολιμών Ν. Θεοδόσης, κατήγγειλε δημόσια ότι πίσω από τον δρόμο διαφυγής στην περιοχή του Ναυαγίου, περιοχή που ανήκει στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Βολιμών, κρύβονται άλλες σκοπιμότητες και συμφέροντα, καλώντας τον Δασάρχη Ζακύνθου να αποκαλύψει Ποιος του υπέδειξε τον συγκεκριμένο δρόμο.
«…Το Τοπικό Συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για το θέμα του δρόμου και έχει προτείνει στην δημοτική αρχή από πέρυσι τον Οκτώβριο, ο δρόμος που οδηγεί στο πλάτωμα από Γ΄ κατηγορίας δασικός να γίνει Α’ κατηγορίας….»!
«…Κίνδυνος δεν υπάρχει τώρα για να ξεσπάσει η πυρκαγιά από τα βορειοανατολικά, για τουλάχιστον 20 χρόνια, γιατί η περιοχή εκεί κάηκε φέτος. Αντιθέτως η πλευρά του Στόμιου, για την οποία ενδιαφέρεται ο κ. Δασάρχης είναι μία περιοχή που κινδυνεύει. Από πού θα φύγει ο κόσμος αν η φωτιά έρθει από την Αναφωνήτρια; Με τον Μητροπολίτη, τον Βουλευτή, τον Αστυνομικό Διευθυντή και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάναμε αυτοψία πριν 2,5 μήνες και είδαμε που μπορεί να γίνει δρόμος διαφυγής, ο οποίος θα δίνει και τη δυνατότητα να προστατεύεται η μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών. Αυτή η αυτοψία έγινε πριν 2,5 μήνες και συμφώνησαν όλοι. Μάλιστα πρότεινα στον Μητροπολίτη επειδή εκεί κοντά είναι και η σπηλιά του Αγίου Γερασίμου να γίνει μία διάνοιξη, ώστε να μπορούν να την επισκεφθούν και οι τουρίστες…».

ενώ τέλος,
Στις (19/1/2021), και σύμφωνα με τα αναφερόμενα σε επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, αναφέρονται τα εξής:
«…Ολόκληρη η έκταση, που φέρεται να διασχίζει ο νέος δρόμος, συνολικού μήκους 1500 περίπου μέτρων, ανήκει στην ιδιοκτησία της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Γκρεμνών (βλ. το υπ’ αριθ. 1679/2020 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών). Πέραν τούτων, ευρίσκεται δε και εντός της παρανόμως πωληθείσας εκτάσεως των 14.500 στρεμμάτων, έκταση για την οποία υπάρχουν εν ισχύ Ασφαλιστικά Μέτρα …».
Με αφορμή, λοιπόν, την αυριανή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την συζήτηση σχετικής με τα ανωτέρω ερώτησης, καλούμε και προκαλούμε τον Δασάρχη και την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, να αποκαλύψουν, ως οφείλουν, επιτέλους στον ζακυνθινό λαό και να δώσουν απαντήσεις:

Ποιος είναι ο άγνωστος συντάκτης της μελέτης οδοποιίας, της περιβαλλοντικής μελέτης και της μελέτης βλαστικής αποκατάστασης, για τον υποτιθέμενο δρόμο διαφυγής στο Ναυάγιο Ζακύνθου; Ποιος την υπογράφει και Ποιος σφραγίζει;
Ποιο μελετητικό γραφείο των Αθηνών πληρώθηκε για τις πολυσέλιδες αυτές μελέτες; Ποια η επωνυμία του; Από Ποιον πήρε εντολή ανάθεσης και εκπόνησης των μελετών; Με ποια παραστατικά και τιμολόγια πληρώθηκε και από Ποιον;
Πώς παρέλαβε η Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου τις φωτοτυπίες των μελετών;
Πώς ενέκρινε ανυπόγραφες μελέτες η Γεν. Δ/νση Δασών και Αγρ. Υποθέσεων της ΑΔΠΔΕΙ, με το υπ’ αριθ. 185168 /16-10-2020 έγγραφο της;
Ποιες οι εντολές των τεχνικών συμβούλων της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΙΜΑΝΑ, για την οδική σύνδεση Κατοικητήριου της Τ.Κ. Αναφωνητρίας και Πλατώματος θέασης Ναυαγίου της Τ.Κ. Βολιμών;
Γιατί δεν έχει διαταχθεί κατ’ επείγουσα εισαγγελική παραγγελία, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου, με σκοπό τη διάσωση των αποδεικτικών στοιχείων, που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του άγνωστου μελετητή; Τι περιμένουν, μετά τις δημόσιες καταγγελίες του Δημάρχου Ζακύνθου, του Προέδρου Βολιμών και του Μητροπολίτη Ζακύνθου;»

==================

πηγη – https://anasaionion.blogspot.com/

Δρόμος διαφυγής Ναυαγίου: Γιατί προχωρείτε “πάσει θυσία” χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις;

Επερώτηση 102η
Δρόμος διαφυγής Ναυαγίου: Γιατί προχωρείτε “πάσει θυσία” χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις;

 

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Παρά τις αντιρρήσεις μεγάλης μερίδας πολιτών και φορέων στην Ζάκυνθο σχετικά με την σκοπιμότητα αλλά και την νομιμότητα του έργου της διάνοιξης οδού που βαφτίστηκε «οδός διαφυγής», η περιφερειακή αρχή προχώρησε στην δημοπράτηση του.

Παρακολουθώντας την δημοσιότητα γύρω από το θέμα αυτό μας προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα κείμενο δημοσιευμένο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο: «ποιος θα προστατεύσει το Ναυάγιο από την Πολιτική Προστασία;»

Αντιγράφουμε χαρακτηριστικό μέρος του κειμένου:

«Με δεδομένο το χρονικό εύρος του έργου (3-4 χρόνια), μήπως τελικά το πλάτωμα θέασης του Ναυαγίου μετατραπεί σε εργοτάξιο και χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων και εκρηκτικών – με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για ανθρώπινες ζωές;

1.     Έχει εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει η πιθανότητα κατάρρευσης κατά την ανασκαφή, αστοχίας των πρανών, αποκόλλησης βράχων, μεταβολής υδροφόρου ορίζοντα, πυρκαγιάς κ.ά.;

2.     Έχει γίνει τεχνικο-γεωλογική και γεωτεχνική μελέτη, αφού η περιοχή είναι σεισμογενής με κάθετους βράχους που φτάνουν μέχρι και τα 270 μέτρα;

3.     Μόνο για να μπορούν να κάνουν αναστροφή τα πυροσβεστικά οχήματα γίνεται τόσο πλατύς ο δρόμος, λέει η σύμβαση. Τότε τί χρειάζονται τα χαλύβδινα πλευρικά στηθαία ασφαλείας, τα γεφύρια, οι τσιμεντοσωλήνες και τα έργα απορροής όμβριων υδάτων – όπως μαθαίνουμε ότι προβλέπει η αδημοσίευτη μελέτη;

4.     Ποια η θέση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου και της υπουργού Πολιτισμού;

5.     Ποιος αρμόδιος φορέας έδωσε έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ);

6.     Ποια η άποψη που υποχρεωτικά οφείλει να εκφέρει το ΕΘΠΖ ή ο ΟΦΥΠΕΚΑ;

7.     Ποιος ο τίτλος ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου;

8.     Ποιος είναι ο συντάκτης της Περιβαλλοντικής Μελέτης του έργου και της μελέτης οδοποιίας;

9.     Ποιος του έδωσε την εντολή σύνταξης των ανωτέρω μελετών και από ποιον πληρώθηκε;»

Επερωτάται λοιπόν η περιφερειάρχης:

·       Μπορείτε να δώσετε απαντήσεις  στα 9 ερωτήματα όπως τίθενται παραπάνω;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here